Astrološki vodnik za idealne sostanovalce!

Različna zodiakalna znamenja različno sobivajo na istem prostoru. Naj gre za sestro, mamo, taščo ali sostanovalko v študentskem domu ali najemniškem stanovanju, enostavno ni vseeno, kako se bodo ujeli značaji in temperament.

Astrološki vodnik za idealne sostanovalce! (foto: shutterstock) shutterstock
22. 7. 2015

Preverite, kakšen stil bivanja in domače navade so značilne za posamezne predstavnike zodiaka.

Oven

Oven preseneča s svojo voljo in iniciativnostjo. Nikar mu ne dovolite, da se loti popravil v kopalnici, saj lahko pri tem dodatno poškoduje še lijak, pokvari vodovodno pipo in še kaj drugega. Z vidika njegovih sostanovalcev zagotovo ni prav veličastno opazovati ovnovo vnemo. Njegova smelost in želja po tekmovalnosti sta nagnjeni k povsem konkretnim ciljem, kot so na primer smeti. Iz tega, kdo jih bo prvi odnesel do smetnjaka, zna narediti pravo tekmo. Če boste kdaj izgubili ključ, bo oven situacijo rešil tako, da bo splezal skozi okno, če je treba, tudi do šestega nadstropja. In čeprav je včasih zelo viteški, gre po drugi strani zelo rad z glavo skozi zid. Če boste predolgo sedeli v kopalnici, ko se bo tudi njemu mudilo na stranišče, ste lahko prepričani, da bo vztrajno butal na vrata, dokler mu ne boste odprli.

Nasvet: vse, kar morate narediti, je, da se naučite njegovo energijo usmerjati v pravo, konstruktivno smer.

Bik

Največja prednost bivanja z bikom je ta, da lahko prestavljate pohištvo in urejate stanovanje brez njegovega predhodnega soglasja. Njegovo spokojnost težko kaj zmoti, razen če se ne počuti iz­zvanega. Zato nikar ne pretiravajte z neskončnimi eksperimenti, saj lahko podivja kot razjarjen bik. Sicer je izredno urejen in uglajen, vendar pa kakšnega posebnega reda v vajinem skupnem domu ne pričakujte. Že ob prihodu v kuhinjo boste takoj pravilno sklepali, da si je kuhal krompir, saj boste prav vi morali za njim pospraviti olupke. Tudi njegova razmetana soba lahko vse dneve čaka na nekoga, da jo pospravi, saj je bik eden tistih ljudi, ki vsakodnevna opravila rad prelaga na 'naslednji dan', ki seveda nikoli ne pride.

Zato pozor: če se za nekaj dni slučajno odpravljaš od doma, se ob prihodu nazaj pripravi na šok. Ob neredu in zmešnjavi, ki te bo pričakala, ti gotovo ne bo prijetno. Res pa je, da te bo za dobrodošlico prav lahko pričakal s pripravljeno večerjo.

Dvojčka

Dvojčki so družabna in izredno komunikativna bitja. Ker so dobrovoljni in polni domislic, vam z njimi nikoli ne bo dolgčas. Radi zbirajo vtise in jih z navdušenjem delijo naokrog. Ure in ure visijo na telefonu, če pa že ne najdejo nikogar, si svoj vsakdan popestrijo s poslušanjem radia ali čepenjem pred televizorjem. Iz tega seveda sledi, da bodo stroški za elektriko zagotovo veliko višji, kot bi lahko bili. In ko smo že pri denarju: naj te nikar ne zmoti njihova taktična preračunljivost, ko bo govor o plačevanju stanovanjskih stroškov. Morda vas celo presenetijo z očitkom, da porabite preveč elektrike.

Namig: Namesto da se prepirate, raje zamahnite z roko in se nasmejte, saj tako ali tako ne bo mislil resno.

Rak

Si predstavljate, da vas ob treh zjutraj popade lakota, pa v hladilniku ne najdete ničesar, razen posušene limone? To se vsakomur lahko zgodi, a ne, če imate v bližini raka. Tako skrbnega in pozornega spremljevalca domačega dogajanja zlepa ne boste našli. Potrudil se bo tudi, da vam bo v vajinem skupnem domu vedno toplo, na kavču pa se bo vedno našlo nekaj blazin, s katerimi si boste lahko podprli svoj boleči hrbet. Če potrebujete masažo, ni problema, tudi to vam bo z veseljem ponudil. Poleg tega vas bo že navsezgodaj spodbudil k skupnim obrokom in morda celo skupnemu kuhanju. Kmalu boste tako kot on razmišljali samo še o hrani, in če ste prej s tem imeli težave, boste zdaj spoznali, da vas vonj po kuhani hrani niti malo ne moti. V najslabšem primeru boste morali skupne prostore pogosteje prezračevati.

Nasvet: Z raki ni težko, zato ga ne potrebujete!

Lev

Če se levu zazdi, da ga želite zasenčiti ali pa se z njim primerjati, vam bo kmalu dal vedeti, da to pri njem ni zaželeno. In če se bo zaradi tega razburil, vam ne bo preostalo nič drugega, kot da mu delite kompliment za komplimentom. Njegova narava je morda nekoliko čudaška, toda ko se boste zavedli, da od vseh ljudi na svetu najbolj ljubi sebe, boste razumeli tudi njegove nenavadne vzgibe, kot je obvezno veliko ogledalo v kopalnici in na stropu njegove sobe. Če ste rojeni v znamenju vodnarja, bo vajino skupno bivanje pod isto streho toliko bolj zanimivo. Lev se bo bohotil v vsem svojem razkošju, vi pa ga boste tu in tam spomnili na to, da pot napredka, za katero misli, da mu je zagotovljena, le ni tako lahka in samoumevna.

Nasvet: Ne pozabite na dnevno dozo laskanja.

Devica

Čestitamo! Odločili ste se, da boste živeli s pravo živo enciklopedijo. Če študirate, vam bo devica vedno znala priskočiti na pomoč pri pisanju seminarskih nalog in vam postregla s podatki iz prve roke, pa če jih potrebujete ali ne. V skrajnem primeru se bo zatekla k internetu, ki je tako ali tako predstavlja najljubše čtivo. Če se boste v stanovanje vselili z devico, poskrbite tudi, da bosta imela dovolj knjižnih omar, saj bodo v nasprotnem primeru povsod ležale škatle, polne knjig. In če slučajno ne boste gledali dnevnika ali izvedeli najnovejših novic, brez skrbi, vaša 'deviška' sostanovalka te bo z njimi takoj seznanila.

Namig: Je zelo redoljubna, tako da za seboj boste že morali vsaj za silo pospraviti.

Tehtnica

Tehtnica je v družbi resda nadvse očarljiva in popolna, kar se tiče njenega videza, toda doma po navadi velja ravno nasprotno. Predstavljaj si, da se vračate z dopusta in komaj čakate, da boste prestopili domači prag. A kaj, ko vas že na pragu pričaka neprijeten vonj po kuhinjskih smeteh. Ne samo, da se smetnjak šibi pod kupom odpadkov, ti ležijo tudi na pultu, na tleh in celo v dnevni sobi. Seveda vam je jasno, da se jih ni nihče pritaknil od trenutka, ko ste zapustili dom, in vse to zato, ker je vaša sostanovalka tehtnica. Ko vam bo prekipelo, bo le mežikala s svojimi dolgimi trepalnicami in se nagajivo nasmihala. Seveda se vam bo takoj spet prikupila: če ji ne gre od rok pospravljanje, ji gre očarljivost zagotovo.

Vse, kar potrebujete, da boste doma mirno shajali, je velika mera potrpežljivosti.

Škorpijon

Upamo, da imate samozavesti na pretek. Kajti ob sostanovalcu škorpijonu jo boste zagotovo potrebovali. V njegovi prisotnosti boste prav lahko doživljali nepotreben psihološki pritisk, kar pomeni, da bo budno pazil na vse vaše spodrsljaje, hibe, pomanjkljivosti, komplekse in poraze, prenašati pa boste morali tudi marsikatero cinično izjavo, tudi na svoj račun. Ko boste najmanj pričakovali, vas bo mimogrede pičil s svojim strupenim želom tja, kjer najbolj boli. Odločiti se boste morali, ali se boste svojih napak znebili sami ali boste dovolili, da z njimi razpolaga vaš sostanovalec.

Namig: Pokažite več odločnosti in vaše življenje za štirimi stenami bo tako razbremenjeno.

Strelec

Strelec je večni optimist, ki bo s svojim veseljem in zaupanjem v življenje okužil tudi vas. Vajine debate se bodo zavlekle pozno v noč, a boste zjutraj vstali polni energije in zagotovo bogatejši za pomembno prepričanje, ki vam ga je vcepil vaš sostanovalec. V njegovi družbi boste naenkrat spoznali, kaj je svoboda, več zanimanja boste pokazali tudi za duhovnost in marsikdaj se bosta predajala branju astroloških kart ali interpretiranju tarota. Kot večni iskalec smisla življenja bo veliko časa zdoma, na potovanjih, kar je lahko velik plus, saj boste stanovanje imeli čisto zase. Ko se bo vrnil, pa vam bo zagotovo prinesel tudi kakšen spominek.

Nasvet: Pustite se mu navdihniti.

Kozorog

Bolj ko ga boste spoznavali, bolj se boste spraševali, kaj ta človek nosi v sebi. Po eni strani bo zelo zahteven in ukazovalen, po drugi strani pa bo kot pozabljeni junak hrepenel po razumevanju in pozornosti. Zaupa se težko, zato ga nikar ne silite, da vam pripoveduje stvari, ki še njega popolnoma zmedejo. V svojih dejanjih bo previden, tudi po petkrat na dan vas bo vprašal, ali ste zaprli ventil za dovod plina in izključili likalnik. Pred spanjem bo vse še enkrat sam preveril. Življenje z njim pod isto streho bo zahtevalo veliko potrpežljivosti in razumevanja, po drugi strani pa se bo izkazal kot spreten hišni mojster, ki bo popravil in naredil vse, kar je treba.

Namig: Potrpljenje.

Vodnar

Življenje z vodnarjem je nekoliko težje in morda ni za vsakogar. Bivalni prostor se lahko iz stanovanja hitro spremeni v sprejemnico, ki jo bodo obiskovali tako naduti poslovneži kot poulični klošarji. Pač, prijatelji! Sčasoma lahko odkrijete, da je vaš sostanovalec izjemen astrolog. Če ti bo hitel razlagati o karmi, ga le ostro prekinite z besedami: manj veš, bolje spiš! Po naravi je svoboden in neodvisen, iz stanovanja jo lahko popiha celo brez pozdrava in vnaprejšnjega opozorila, za seboj pa pusti kopico neporavnanih obveznosti, ki jih boste tako na grbo dobili ti.

Nasvet: Z vodnarjem bodite pazljivi in predvsem pripravljeni na vse.

Ribi

Edina negativna plat življenja z ribo je, da je vajina kopalnica ves čas zasedena. Vsak dan posebej si bo pripravila vročo kopel, iz katere se bodo širile prijetne vonjave različnih aromatičnih olj in dišav, in se v njej več ur namakala. Če jo boste zmotili v teh 'njenih trenutkih', ne bo prav nič zadovoljna. Zavedajte se, da je zelo občutljiva in hitro užaljena. Kadar ni v kopalnici, rada poprime za vsako delo, posebej od rok pa ji gre peka peciva. Če se boste zaradi tega zredili za kakšen kilogram, se ne čudite preveč. Poleg tega zna tudi poslušati in spodbuditi tiste, ki čutijo potrebo po izpovedi. Pri njej so vaše skrivnosti zagotovo varne.

Namig: Pri njej se dobro vedno vrne z dobrim.