Astrološki znaki in duhovnost 3. del

Kako astrološka znamenja vplivajo na našo duhovno pot? Zapisano po nareku Mihaela, Rafaela, Gabriela in Uriela.

31. 8. 2012

Tehnica v duhovnem razvoju stremi k popolnosti in v sebi dostikrat ne najde dovolj potrditev, zato se obrača za njimi pri tistih, ki jih spoštuje. Pravo pot jim nakazujejo vse tiste spremembe, ki jih že dela v svoji notranji samozavesti in se trudi biti boljša iz dneva v dan. Ne omejujmo je na njihovi poti samorazvoja, saj se nam odmika iz naše bližine, dokler v nas ne začuti ponovne podpore. Je omejena le s svojimi vzorci, saj v sebi išče popolnost in ravnovesje, ko jo ti vzorci ne omejujejo tudi navzven, saj navznoter ji ne delajo preglavic, dokler ego ni premočan. Njeni potenciali so notranji samonadzor in pot k ljubljenim osebam na ljubezniv način, ki jim odpira vrata notranjega razuma in jih postavlja na pot močnega duhovnega napredka, ko se sprejmejo v svoji notranjosti in spremenijo vse svoje omejitve. Ko začutijo notranjo moč, včasih odvihrajo na napačno pot, a kaj kmalu spoznajo, kje je njihovo mesto in se zopet postavijo v pravo vrsto. V duhovnem svetu imajo dobro podporo, ki jim potrjuje notranjo samozavest in jih podpira na poti sprememb vase, v svojo notranjost, kjer črpajo moč za tiste spremembe, ki jih bogatijo iz dneva v dan. Njeni potenciali so v razdajanju, tako svoje ljubezni, kot modrosti, znajo prisluhniti kadar so notranje zadovoljne in se znajo postaviti na pravo pot, kadar jih to radosti v svoji notranjosti, sicer trmasto vstrajajo v nečem, v čemer se hočejo dokazati. So prave pomočnice v skupinskem delu, kadar to začutijo v sebi in se počutijo koristne in notranje zadovoljne. Potrudimo se jih pohvaliti v skupinskem delu, kot individualiste v skupinskem razvoju in veliko bodo pridonesle k razvoju neke skupnosti. So očarljive in se trudijo s svojim šarmom odpreti tista vrata, ki jim zagotavljajo pravo pot v smislu notranjega uvida v stvari v njihovi globini.

Lev je pravi popotnik na svoji poti samorazvoja, ko se prepusti notranjim občutkom in v sebi sprejme tiste potenciale, ki so mu dani od Boga, da lahko v sebi dela notranje spremembe, kakor tudi izven sebe, deluje v višje dobro. Največja ovira sebi je le on sam, saj če je ego premočan, se odmika notranjemu nadzoru in hrepeni po samovšečnosti. Kot partner v duhovnem razvoju, se potrudi najti sebi primerne tekmece, saj včasih rad tekmuje, a sčasoma se potrudi biti dober sogovornik in v sebi sprosti tiste zavore, ki ga odmikajo od sodelovanja z vsemi, ki jih ljubi na poti svojega samorazvoja. Ljubi svojo pot sprememb, saj v njih uživa, ko je sposoben prepoznati rezultate oz. spremembe v svoji notranjosti. Prepusti se svojim občutkom sicer bolj redko, večinoma hrepeni po svojih navadah oz. razvadah in omejuje svoj dostop na višje duhovne nivoje, samo s svojo samovšečnostjo. Moški levi se dobro razumejo s svojo partnerico, ko jih ta podpira v njihovem razvoju, drugače iščejo svojo pot. Levinje so samosvoje, ko ne čutijo podpore partnerja in se zapirajo vase, v svoj svet, ko ni sprejemanja ali jih nekdo ovira. Njegovi potenciali so raznoliki, od pomoči drugim, do samospoznanja, ko se nasloni le nase in v sebi najde odgovore, ki jih išče že leta. Spoznava duhovni svet na različne načine, odvisno od njegovega razpoloženja, zna tudi prisluhniti in pomagati ljudem v stiski. Če začuti notranji klic k duhovnemu razvoju, je nenadomestljiv v skupinskem delu in zna poskrbeti za prijetno vzdušje vseh, kadar se ne zapira vase in poskrbi le zase.

Oven se trudi najti pot do svojega srca, ki mu odpira vrata blaginje medsebojnih odnosov na poti srečevanja z vsemi, v katerih najde potrditev svojega razvoja. Je neutruden na poti samorazvoja in duhovni razvoj mu pomeni vse, ko se spreobrne v svoji notranjosti in iz sebe črpa modrosti starodavnega sveta. Kot partner je idealen, če mu ne stopimo na prste, ko se odloči narediti nekaj zase in v sebi najti potrditve svojega samorazvoja. Včasih se ne trudi dovolj, da bi ustvaril tiste pogoje, ki mu odpirajo vrata notranjega samorazvoja, saj išče napake v drugih, namesto da v sebi najde napake, ki ga odvračajo od samospoznanja. Samospoznanje je pot, ki nas vodi po poti modrosti do samega sebe, do sprejemanja svojega življenja in višjega cilja oz. poslanstva v tem življenju, ki pa ovnu nalaga odgovornost sprejemanja samega sebe v svoji notranji podobi in ko se sprejme tudi v svoji zunanji podobi, so mu odprta vsa vrata duhovnega razvoja. Včasih lažje deluje individualno, včasih v harmoniji z drugimi, a vedno v srcu začuti svojo pravo pot, ko se spreobrne v svoji notranjosti in da na prvo mesto vse prioritete notranjega sprejemanja. Moški oven se zaobljubi višjim resnicam, ko se sprejme v svoji notranjosti in daje na prvo mesto vse prioritete notranjega samorazvoja. Ženski oven je prijazna do vseh v svojem samorazvoju, dokler jo podpirajo na tej poti in ji ne ugovarjajo v njenih spoznanjih. V duhovnem smislu se jim odpirajo tista vrata, za katerimi jih čaka Božja ljubezen, ko dajo na prvo mesto potrpežljivost in notranji mir, ki ga sčasoma ustvarijo v sebi, ko se zazrejo vase in v sebi naredijo tiste spremembe, ki so nujne, da svet sprejmejo takšen kot je, v svoji  najboljši izdaji.

se nadaljuje ...

Po nareku Mihaela, Rafaela, Gabriela in Uriela zapisal Sandi

www.meditacija-sandi.com; www.facebook.com/meditacija.sandi

Astrološki znaki in duhovnost 1. del

Astrološki znaki in duhovnost 2. del