Astrološki znaki in duhovnost 4. del

Kako astrološka znamenja vplivajo na našo duhovno pot? Zapisano po nareku Mihaela, Rafaela, Gabriela in Uriela.

3. 9. 2012

Vodnar je ljubitelj vsega lepega na poti svojega samorazvoja, v sebi čuti in nosi odgovornost, ko premaga vse notranje vzorce nerazumevanja drugih in vseh, ki jim želijo pomagati na njihovi poti duhovnega razvoja. Notranje so stabilni, ko se začno zavedati koristnosti svojega razvoja in svojih potencialov, ki jih razvijajo počasi, v miru notranje samozavesti. Trudijo se biti koristni in ustrežljivi, ko računajo tudi na svoj napredek. Zunanja samopodoba se velikokrat razlikuje od notranje, ker se trudijo ugajati drugim oz. se pokazati v drugačni luči, dokler niso sigurni vase oz. svojo pot njihovega duhovnega samorazvoja. So dobri starši, ko v sebi začutijo koristnost tudi v globalnem smislu in znajo prenašati svoje modrosti tudi na druge, saj se trudijo narediti svet lepši, ko ga spoznajo v sebi, v najboljši možni luči. Njegovi potenciali so v pomoči drugim, kadar se sprejme v svoji notranji samopodobi. Težko se uklanja Božji volji, edino kadar je to nujno oz. potrebno. Ko sprejme višje cilje svojega življanja oz. svoje poslanstvo, začne uresničevati tisto pot, ki je za njega najboljša, notranjega razodetja ljubezni v sememu sebi. Ko se ne sprejema v zunanji podobi, se tudi notranja podoba umika njegovim željam in v duhovnosti lahko deluje samo v popolni notranji in zunanji samopodobi in notranjemu miru.

Bik se trudi najti pravo pot v sozvočju s svojim partnerjem, kar mu velikokrat ne uspeva, dokler ne najde prave samozavesti tudi na duhovnem področju. Je skrben partner in zaradi tega želi napredovati v tandemu, kar včasih ni prava pot, saj mora vsak v sebi začutiti pravo pot in čas svojega samorazvoja. Pravilno je da partnerja spodbujamo k duhovnemu razvoju, a vsakdo mora potrebo po tem začutiti v svojem srcu. Če je individualist, se ne počuti izpopolnjenega in išče prave poti v skupinskem delu. Je bojevnik in se preda svojim čustvom, kadar poskrbi za svojo notranjo preobrazbo in v sebi čuti potrebne spremembe. Zaznava energijo, ko izpopolni svoje zaznave v vsakdanjem življenju. Trudi se biti dober oče in mož, ko se sprejme v svoji notranjosti in to ga osrečuje tudi v duhovnem razvoju. Prava pot za bika je v sozvočju energij, ki jih čuti v sebi in ne, ko se trudi zadovoljiti ostalim na svoji duhovni poti. Potrebuje pa podporo, ki si jo zasluži, ko se spreobrne v svoji notranjosti in pomaga ubogim. Potenciali so različni, odvisni od sprejemanja samega sebe, saj ko se sprejme v svoji notranjosti, zna postaviti meje povsod kjer so potrebne, da doseže svoj cilj. Uči se ponižnosti, ko se precenjuje na poti osebnega in duhovnega razvoja, saj ga le ta vrača na pravo pot ljubezni in notranjega samospoznanja. Zna tudi pomagati drugim, ko se spreobrne v svoji notranjosti in sebi najde mir in takrat se mu prave poti osebnostnega in duhovnega razvoja odpirajo na široko.

Dvojček v duhovnem razvoju posrkbi najprej zase, potem se začne ozirati za drugimi, če mogoče potrebujejo njegovo pomoč. Je trden v notranjem razvoju in zna poskrbeti zase, tako v privatnem življenju, kot duhovnem razvijanju. Kot moški se trudi najti pot, ki ga osvobaja vseh krivic, kot ženska se potrudi ustreči tudi drugim, da najde notranje zadovoljstvo. Je znak,  ki osvobaja vseh krivic storjenih v preteklosti in vedno najde pravo pot, kadar jo začuti v svojem srcu. Ni se dobro prepirati z njim o duhovnem razvoju, saj se umakne in včasih zapre vase. Njegovi potenciali so v sodelovanju, sprejemanju in notranji moči, ki mu odpira vsa vrata notranjega samorazvoja. Ni zdraviteljska pozicija, edino če se najde v skupinskem delu, lahko sodeluje v nekaterih projektih v tem kontekstu. Zna ljudi osvobajati vseh preteklih krivic in jih usmeriti na pravo pot, pot sprejemanja samega sebe v svoji notranji samopodobi. Če ga omejujemo na poti duhovnega razvoja s svojimi pogledi, se zna umakniti v svoj svet in predeluje svoje poglede o različnih poteh do istega cilja. Ko si zada neko nalogo, jo lahko brezkompromisno uresniči samo tako, da da na prvo mesto sodelovanje in pomoč tistim, ki njegovo pomoč potrebujejo. Dvojček je lahko močna osebnost, ko se v svojem srcu osvobodi vseh krivic in ko zna odpuščati, saj ravno odpuščanje mu daje notranjo moč in vero v človeštvo. Zna se seveda tudi postaviti zase, ko v sebi začuti notranjo moč, a pot do nje je dolga, kadar ni dovolj notranje samozavesti. Na trdnih temeljih mora graditi vse uvide svojih perspektiv, saj račun brez krčmarja, se mu nikoli ne izide. Je potrpežljiv, ko zaupa vase in pričakuje rezultat v doglednem času. Če izgubi zaupanje ali potrpljenje, postane nemogoč s svojim prepričevanjem, saj zna trošiti energijo v prazno, dokler se ne sprejme v svoji notranjosti.

Po nareku Mihaela, Rafaela, Gabriela in Uriela zapisal Sandi

www.meditacija-sandi.com; www.facebook.com/meditacija.sandi

Astrološki znaki in duhovnost 1. del

Astrološki znaki in duhovnost 2. del

Astrološki znaki in duhovnost 3. del