Bik: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Pred vami je uspešno leto. Odprte so vam prav vse poti, zato je povsem od vas odvisno, kakšno leto je pred vami. 

Bik: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej (foto: Shutterstock) Shutterstock
1. 12. 2017

Uran, ki bo maja prišel v vaše znamenje, bo malce pretresel temelje vsem tistim, ki že dolgo odlašate s pomembnimi odločitvami ali pa ste preveč pasivni v življenju in pozabljate na osebno in poklicno rast. S Saturnom in Plutonom v Kozorogu lahko s potrpežljivostjo in vztrajnostjo veliko naredite, zato izkoristite njun pozitivni vpliv. Jupiter v Škorpijonu kaže na večjo dinamiko na področju odnosov.

Osredotočite se predvsem na področja, ki vas ne zadovoljujejo, in ocenite, kaj lahko sami storite, da izboljšate okoliščine. Zaradi močnega vpliva Saturna, Urana in Jupitra bodo v ospredju predvsem področja študija, tujine, partnerstva in duhovne rasti. Če menite, da bi si z dodatnim študijem lahko pridobili boljše delovno mesto, ne odlašajte; če menite, da boste v tujini imeli boljše možnosti za zaslužek in napredek, potem delujte v tej smeri; če vas partnerski odnos čedalje bolj duši, je morda čas za slovo. Povsem od vas je odvisno, kako se bo odvijalo novo leto, prav pa bi bilo, da ne bi zgolj pasivno preživljali svojega vsakdana, temveč aktivno delali na sebi in na delovnem mestu od sebe dali kar največ. Številni biki se bodo ob nenadnem vplivu Urana od sredine leta odločili za večjo preobrazbo, ki bo lahko povezana tudi s spremembo videza, ločitvijo od partnerja ali novimi duhovnimi spoznanji.

Zima

Obremenjeni boste z nekim odnosom, kar vam bo jemalo veliko časa in energije. Poskusite se postaviti zase in se ne uklanjajte volji drugih, še posebej ne na delovnem mestu. Ne odlašajte z večjimi odločitvami, še posebej ne s tistimi, ki so povezane s študijem in tujino.

Pomlad

Aprila se boste odlično počutili. V središču pozornosti boste, zato pojdite večkrat v družbo. Če ste samski, bo to odličen čas za nova poznanstva. Maja boste nagnjeni k zapravljanju, morda se boste odločili za aktivnejše preživljanje prostega časa. Junija se odpravite na izlete v naravo.

Poletje

V ospredju bodo družinske teme, vsekakor boste več časa posvetili družini ali prijateljem. Primanjkovalo vam bo energije, zato se izogibajte stresu in pretiranim mentalnim nalogam. Predvsem julija popazite na svoje zdravje. Avgusta ne bo pravi čas za nove službene projekte.

Jesen

Dinamično bo predvsem na področju odnosov. Pestro ljubezensko življenje vas lahko precej izčrpa. Če ste v nezadovoljivem partnerstvu, boste morda v tem času sprejeli bolečo odločitev, ki pa bo morda najboljša za vse vpletene. Konec novembra ne sklepajte tveganih kupčij.


Rojeni od 20. do 30. aprila

Pričakujte korenite spremembe, ki vas bodo morda pahnile iz osebnega udobja, a bodo dolgoročno pozitivno vplivale na vaše življenje. Pomembno je, da se ne smilite sami sebi in da razmišljate pozitivno, četudi boste v trenutkih krize črnogledi. Vse se bo uredilo tako, kot se mora.

Rojeni od 1. do 10. maja

V novem letu boste imeli priložnost, da razčistite z nejasnimi odnosi ali zamerami, ki jih gojite do drugih. Takšne negativnosti zavirajo vaš napredek, zato se jih osvobodite. Po drugi strani so možni novi trajni ljubezenski odnosi, ki bodo sprva zahtevali nekaj prilagajanja.

Rojeni od 11. do 20. maja

Pred vami je leto prilagajanj in delovanja v ozadju. Ne razmišljajte preveč o prihodnosti in se osredotočite na vsak dan posebej. Če ste rojeni med 10. in 13. majem, boste pod okriljem Plutona doživeli pomembno spremembo ali preobrazbo. Ostanite potrpežljivi in brez panike.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: