Bik: Veliki letni horoskop 2017

Če sta v preteklosti s partnerjem imela težave s sporazumevanjem, bo letos vajin odnos veliko složnejši. Tudi sicer vam bo družinsko življenje v veliko oporo.

18. 12. 2016

Ljubezen

Zaradi obremenjenosti v službi bo napetost za domačimi zidovi hitro minila. Če sta s partnerjem razmišljala o ločitvi ali iskala poti, kako bi spet našla skupni jezik, bosta zaradi ovir in težav na delovnem mestu hitro stopila skupaj in si s skupnimi močmi prizadevala čim bolje prebroditi nastale težave. Morda vaju bo k složnejšemu odnosu prisilila tudi malce manj rožnata finančna situacija, vsekakor pa bo na pozitivnejše razmerje vplivalo dejstvo, da boste pri ljubljeni osebi spet začeli iskati čustveno oporo in bližino, ki je prej morda niste potrebovali.

Če ste samski, boste letos veliko raje pogledovali za novimi potencialnimi ljubezenskimi partnerji. Čustveno se boste lažje izrazili, veliko raje se boste odpravili na zmenek ali romantični sprehod z osebo, ki vam je všeč. Nekoliko mlajši biki se lahko zapletete z osebo, za katero veste, da ni dobra za vas, a si v navalu strasti ne boste mogli pomagati. Pazite, da s svojim nepremišljenim ljubezenskim ravnanjem ne boste prizadeli nekoga, ki vam je blizu. Največ možnosti za vzpostavitev pozitivnih ljubezenskih zvez boste imeli junija, avgusta, septembra in oktobra, predvsem aprila pa brzdajte svojo strast, ki se lahko izkaže za uničujočo.

Družina

Leto 2017 vam bo v družinskem smislu zelo naklonjeno. V bližnjih boste našli čustveno oporo, ki jo potrebujete, da prebrodite službene stiske, študijske napore ter druge križe in težave, ki se lahko znajdejo na poti vašega splošnega napredka. Obnovili boste odnose s starši oziroma z enim od sorodnikov, ki ga že dolgo niste videli. Zdaj boste veliko lažje sprejeli nasvet izkušenejših in starejših svojcev kot prej. Če imate svojo družino, boste letos resnično spoznali, koliko vam pomeni in v kako veliko čustveno oporo vam je. Poletni meseci, od druge polovice junija do konca avgusta, bodo idealni za družinske počitnice. Če imate svoje otroke, se boste hitro nalezli njihove otroške igrivosti.

Zdravje

Zaradi stresa bo trpela predvsem psiha. Zaradi preobremenjenosti boste nagnjeni k obupavanju in depresiji, zato vam priporočamo čim več zaupnih pogovorov, saj boste na ta način ubesedili svojo stisko in se znebili negativne energije. Družina in partner vam bosta pri tem v veliko pomoč. V veliko pomoč pri ohranjanju pozitivne naravnanosti bo tudi redna športna aktivnost. Na ta način ne boste utrdili le svojih mišic in razpoloženja, temveč tudi svoj imunski sistem. Avgusta vam bo primanjkovalo energije, zato se fizično ne naprezajte preveč, privoščite si počitek. Ležerno počitnikovanje bo najboljša ideja. Decembra se izogibajte pretiranemu uživaštvu, saj bi vam to prej škodilo kot koristilo.

Delo in denar

Pred vami je naporno službeno obdobje. Skleniti boste morali več kompromisov, da bi dobili vsaj pol tega, kar pričakujete. Zanesite se predvsem nase in se izogibajte sodelavcev, ki veliko obljubljajo, naredijo pa ne nič. V drugi polovici marca pričakujte krajše zatišje, ko si boste lahko malo oddahnili, aprila pa bodo na vrsti nove naloge, ki bodo zahtevale vso vašo zbranost. Zanesite se na svoje izkušnje in se ne predajte. V finančnem smislu se spomladi izogibajte večjim naložbam. Več možnosti za boljši zaslužek in dobiček bo pozno jeseni.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: