Devica: Veliki letni horoskop 2018

Vse možnosti boste imeli za ugodno ljubezensko življenje. Samski boste odločneje pokazali svoje osvajalske sposobnosti, tisti v razmerju pa se boste učili predvsem potrpežljivosti.

Devica: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
10. 12. 2017

Ljubezen

Samskim se bo res dogajalo. Morda o tem ne boste niti razmišljali in se bodo stvari kar zgodile. Vse kaže, da bo zanimanje za vas pokazalo več oseb in boste morda morali izbrati. Ne razmišljajte predolgo, ne tehtajte med enim in drugim kandidatom, temveč zaupajte svoji intuiciji. Navsezadnje ni nujno, da bo že prvo razmerje usodno. Tudi vaše osvajalske sposobnosti bodo zelo učinkovite. Lahko jih preizkusite že januarja, sploh v spomladanskem času, ko boste nagnjeni k romantičnim druženjem. Dobro kaže ljubezenskim odnosom v tujini oziroma s tujci, čeprav bodo zveze na daljavo predstavljale zelo velik izziv. Dobro premislite, ali je to res tisto, kar hočete. Prav možno je, da se z zvezo na daljavo zavestno odrekate užitku in zadovoljstvu, ki naj bi ga srečno ljubezensko razmerje prinašalo.


Če ste v razmerju, bo Saturn stabiliziral tiste odnose, ki temeljijo na spoštovanju, razumevanju, enakopravnosti in ljubeči energiji. V nasprotnem bo vajino nezadovoljstvo čedalje bolj nevzdržno, zato se bosta morala oba zelo potruditi, da bi odnos popeljala na višjo raven. Če vi ali vaš partner nista pripravljena sprejeti odgovornosti za izboljšanje odnosa, potem bi bilo bolje, da gresta narazen.

Družina

Če imate otroke, boste precej obremenjeni z njihovo vzgojo. Morda boste zaradi preobilice drugega dela imeli slabo vest in se obsojali, da ste slab starš. Poskusite se otresti takšnih in drugačnih negativnih samokritik ter bodite tisti čas, ki ga preživite z njimi, čim bolj ljubeči, topli in razumevajoči. Vsi imamo svoje dobre in slabe dneve, v splošnem pa bodite predvsem odločni pri njihovem discipliniranju in nepopustljivi v primeru čustvenega izsiljevanja.
Možno je, da boste staršem ali kateremu od svojcev priskočili na pomoč s svojim strokovnim znanjem, čustveno oporo ali finančno injekcijo. To lahko vsaj začasno izboljša kakovost vašega odnosa, na katerem se splača tudi dolgoročno graditi.

Zdravje

Devic načeloma ni treba opozarjati, naj redno vadijo in jedo zdravo hrano. Prej vas je treba opomniti na to, da tudi vi kdaj pa kdaj potrebujete izdaten počitek. Še posebej februarja, novembra in decembra poskrbite, da si boste napolnili baterije in se pustili razvajati. Tudi avgusta bo bolje, da si privoščite oddih, kot pa na silo poskušate dokončati delovne obveznosti. Zdravstvene težave se lahko pojavijo pri tistih, ki so pred večjimi življenjskimi spremembami. Čeprav bodo te načeloma pozitivne, vas lahko s tem povezan stres pošteno zdela in načne vaše zdravje. Skozi vse leto vam zato priporočamo redno ukvarjanje z jogo, meditiranjem ali kakšno drugo tehniko sproščanja.

Delo in denar

Kot rečeno se pripravite na naporno, a uspešno leto, v katerem boste prevzeli veliko novih odgovornosti in se naučili marsičesa na temo sodelovanja. Če delate v družinskem podjetju, boste težko ločili med zasebnim in poklicnim. Ustvarjalni poklici bodo temeljili na skupinskih projektih, bržkone pa bodo povezani tudi s tujino. To bo v vaše delo vneslo povsem novo dimenzijo, ki bo sprva stresna, pozneje pa zelo zadovoljujoča. Na finančnem področju se vam obeta dober zaslužek, a tudi izdatki. Morda se obeta nakup nepremičnine, avta itd.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: