Katera je vaša duhovna žival glede na astrološko znamenje

Če veste, katera je vaša duhovna žival, lahko bolje razumete svoje želje in z njihovo pomočjo dosežete svoje sanje in cilje. Z njeno pomočjo se boste približali svojemu notranjemu jazu. Dovolite ji, da vas vodi skozi pot zorenja ... 

Katera je vaša duhovna žival glede na astrološko znamenje (foto: pixabay) pixabay
7. 2. 2021

1. Oven: Tiger in sokol

Ste močna, samozavestna osebnost kot tiger. S svojo močjo lahko nadzorujete, ustrahujete ali vodite druge. Niste človek, ki bi se uklanjal željam okolice. V vsaki stvari vidite priložnost in noben izziv vam ni pretežek.

Glede na ogenj strasti, ki vas žene, je vaša duhovna žival tudi sokol. Obenem simbolizira zvestobo, neodvisnost in svobodo. Sokoli so rojeni vodje, ki pogosto delujejo kot prenašalci sporočil v svoji družini ali skupini. So spontani in včasih tudi impulzivni. Drugi jih lahko dojemajo kot arogantne ali egoistične, saj izžarevajo močno samozavest in lastno voljo. Ljudje, katerih duhovna žival je sokol, radi prevzemajo pobudo.

2. Bik: Volk in bober

Biki so trmasti in neodvisni. Ko se za nekaj odločijo, jim ne more prav nihče prekrižati načrtov. Dobro se zavedajo, kaj si želijo in sami poskrbijo, da to tudi uresničijo. To seveda še ne pomeni, da drugim nikoli ne dovolijo, da bi vplivali nanje z nasvetom ali dobro idejo. Tako kot volkovi so zelo zaščitniški do svojih družinskih članov.

Bobri se kljub svoji majhnosti hitro prilagodijo okoliščinam in premagajo vse ovire, ki jim pridejo na pot. Slovijo po neskončni potrpežljivosti in so zaradi tega izredno dobri delavci. Znajo razmišljati strateško in imajo odličen smisel za humor. Včasih lahko druge odvračajo s svojim obnašanjem. Vaditi bi morali skromnost in se naučiti, kako biti manj posesivni. Globoko v sebi so izredno sočutni, a to včasih skrivajo, saj se bojijo, da bi jih kdo izkoristil. Kadar se počutijo varne, so izredno radodarni, odlični ljubimci in zvesti prijatelji.

3. Dvojčka: Jelen in črni panter

V dvojčkih se prepleta več osebnosti, lahko so zabavni in pogumni, tako kot jeleni. Preveva jih neizmerna energija in inteligenca. Znajo se pošaliti tudi na svoj račun – dokler se zavedajo, da imajo zvesto občinstvo, ki se bo odzvalo na njihov nastop. So odlični družabniki, s katerimi je pravi užitek večerjati ali se udeležiti zabave.

Dvojčki pa prav tako kot črni panterji posedujejo eleganco in umirjenost. Ta jih obvaruje pred nevarnostjo, da bi se predajali negativnim mislim. Toda, če so izzvani, se v njih prebudi moč, ki ne dovoljuje poraza.

4. Rak: žolna in pes

Žolna je izredno skrbna in čuteča, prav tako kot vsi raki. Ima izreden občutek za dom in povezuje vso družino. Je empatična in odlična poslušalka. Vsi prihajajo k njej po nasvete in podporo. Iz vsake stvari zna izvleči nekaj pozitivnega. Kadar se razjezi, ali postane ljubosumna, se je je treba paziti, saj razmišlja s srcem in ne z glavo.

Raki so, tako kot psi, izredno lojalni in sočutni. Imajo odlično intuicijo in v odnose vnašajo mir. Če začutijo, da jih ima nekdo rad, mu bodo to ljubezen 110% vračali.

5. Lev: pav in losos

Kralj živali slovi kot ponosni in samozavestni voditelj. Je neustrašen, izredno karizmatičen in potrebuje veliko svobode. Tako kot pav, ki rad širnemu svetu razkazuje svojo lepoto.

Levi so znani po tem, da radi plavajo proti toku – tako kot lososi. Ustvarjajo svojo pot in se ne ozirajo na mišljenje okolice. Tako kot levi so odlične vodje, ki s svojo energijo začarajo vsakogar. So topli in prijetni za druženje, lahko pa se kažejo kot arogantni in egoistični. To se zgodi, če se počutijo negotove. V odnose vlagajo veliko energije in ljubezni. Če imajo občutek, da se jim le-ta ne vrača v enaki meri, so zelo prizadeti in lahko postanejo maščevalni. Ponos jih lahko stane dobrih priložnosti.

6. Devica: orel in medved

Tako kot orli, so device perfekcionisti z izostrenim občutkom za podrobnosti, zaradi česar so zelo uspešni v vsem, česar se lotijo. Ker opazijo vsako malenkost, je pred njimi težko karkoli prikrivati ali jim lagati.

Tudi medved je, tako kot devica, odličen opazovalec, ki obožuje svojo svobodo. Ravna se po svoji metodologiji, trdno dela in je izjemno pameten. Čeprav deluje nevarno, ima veliko srce. Kljub svoji velikosti je včasih sramežljiv in skromen. Lahko preživi z minimalno količino potrebščin, kar mu daje svojevrstno moč. Je precej nepotrpežljiv in težko nadzira izbruhe, če je prisiljen v nekaj, kar mu ne ustreza. Čeprav ima veliko energije, je po naravi nekoliko len – tako se vede še posebej v primeru, ko ga je nekdo zelo močno prizadel ali razočaral. Kadar se čuti ljubljenega, je radodaren in ljubeč.

7. Tehtnica: vrana in panda

Tehtnica želi imeti vse v ravnovesju. Še posebej ljubezensko življenje! Tako kot vrana, ki slovi kot bitje, ki obožuje mir. Je inteligentna in očarljiva ter izžareva harmonijo uma, telesa in duha. Deluje kot odličen mediator in dober poslušalec, ki daje koristne nasvete. Imajo neomajno energijo, obenem pa je potrpežljiva, ljubeča in skrbna. Kadar ni v ravnovesju, deluje nesramno in je preveč zahtevna do drugih. Najbolje se odreže kot učiteljica, negovalka in zdravnica.

Tako kot panda, se tudi tehtnica najbolje počuti, kadar so vsi okrog nje pozitivno naravnani in srečni. Je topla in prijazna. Resnično ji je mar za vsa živa bitja in ne prenese prepirov. Stremi k mirnemu življenju, njen življenjski stil zavrača kaos in hitenje!

8. Škorpijon: lev in kača

S škorpijoni je treba biti previden – po eni strani so samozavestni, strastni in nekoliko skrivnostni, lahko pa tudi preveč direktni in netaktni. Počnejo, kar hočejo in ni jim mar za mnenja drugih. Ljubiji svojo neodvisnost, tako kot levi.

Kače so skrivnostne in veljajo za nevarne. Imajo izredno razvito intuicijo in se povezujejo s paranormalnim. Privlačijo jih neraziskane stvari. So zelo strastne, še posebej, ko gre za njihovo karierno in ljubezensko življenje. Rade pomagajo, ampak samo, če človeku 100% zaupajo. Kadar jih nekdo spravi iz tira, so nasilne, neposlušne in imajo grozljiva nihanja v razpoloženju, ki vsakogar spravljajo ob pamet.

9. Strelec: sova in mačka

Sove so energične, strastne, inteligentne in impulzivne. Zanašajo se na svoja čustva, ne na razum. So sproščene in ležerne, hitenje ni v njihovi naravi. Zelo spoštujejo prijateljstvo. Lahko delujejo sebično in neiskreno, če pa so v okolju, kjer se počutijo varne in ljubljene, pa razkrijejo svojo čutno plat. Najbolje se izrazijo kot umetniki, učitelji in v poklicih, ki zahtevajo ročne spretnosti.

Tako kot mačke, so tudi strelci izredno radovedni in igrivi, pravo nasprotje ležerne sove. Vsako stvar morajo poskusiti vsaj enkrat v življenju! Vsake toliko časa se opečejo, a to jih še zdaleč ne ustavi. So zelo impulzivne, obenem pa izredno pametne in iznajdljive. Odlično rešujejo težave.

10. Kozorog: gos in konj

Kozorogi so samotarski, tako kot gosi. Njihova ambicioznost, delovna vnema in elan so občudovanja vredni. So strastni in znajo biti zabavni, če se v družbi dobro počutijo. Lahko jih zanese v odvisnost in v obsesivno vedenje.

Ker kozorogi svet dojemajo skozi logiko, se o vsem odločajo na podlagi dejstev, ne srca. Pod njihovim površjem se skriva divji, svobodni duh, ki ga imajo konji … a mu pogosto ne pustijo na plan. Če se prepustijo, lahko zelo uživajo v življenju.

11. Vodnar: medved in vidra

Vodnarji so eni izmed najboljših prijateljev, če jim ne omejujete njihove svobode. So skrbni in ljubeči, znajo pa biti tudi tekmovalni. Ko v nekaj verjamejo, so se pripravljeni za to boriti do zadnjega, tako kot medvedi! Do svojih bližnjih so zelo zaščitniški in bi naredili vse, da jih obvarujejo.

Vidre so igrive, kreativne in inteligentne. Rade plešejo po svojem ritmu in se ne ozirajo na to, kaj si mislijo drugi. To še ne pomeni, da niso zaželene v družbi – če se tako odločijo, so lahko zelo prijetne in družabne, toda pri izbiri partnerja so precej izbirčne. Ko najdejo pravega, pa je to za vedno. So zelo predane, če so ranjene, pa se zaprejo vase in izolirajo od vseh – tudi od najbližjih. Imajo neomajno domišljijo. V mladosti so lahko zelo uporniške.

12. Ribi: volk in lisica

Ribi je zelo čustven sanjač, tako kot volk, ki je izredno čustven, a to pokaže samo v zavetju družine ali svoje skupine. Njegova slaba stran je nepraktičnost in možnost zapadnja v obsesijo, ki se navezuje na določenega prijatelja ali družinskega člana. V svojem 'pravem' okolju je ljubeč, skrben in predan. Ko ljubi, se trudi vse do zadnjega diha, ločitev zanj preprosto ne obstaja.

Kot lisica so tudi ribe elegantne, prikupne in privlačne na pogled. So iznajdljive in zabavne. Želijo si življenja brez konfliktov, vendar: če se jim nekdo postavi po robu, se ne bodo uklonile tako zlahka!

Vir: Conscious Reminder

Preberite še: