Astrologija: Element vode - rak, škorpijon, ribi

21. 2. 2020
Deli
Astrologija: Element vode - rak, škorpijon, ribi (foto: Pexels)
Pexels

Narava vode popelje predstavnike tega elementa v globino podzavesti, daje moč čustvom in občutkom ter prebuja intuicijo. Vodna znamenja so izrazito duhovno usmerjena. Element vode se izraža v raku kot potapljanje, v škorpijonu kot prelivanje in v ribah kot raztapljanje

Voda je duša sveta in temelj vsega. Zaradi sposobnosti raztapljanja in požiranja lahko zaobjame vse elemente. Predstavnike vodnih znamenj bi lahko primerjali z vodnjakom, ki pod mirno gladino skriva prekipevajoče življenje, ki ga napajajo močni in nenadzorovani vodni tokovi.

Ljudje vode izrazito čutijo počutje okolice, a nimajo varovalnega ščita, ki bi zunanjim vplivom preprečeval vdor v njihova mentalna in energetska telesa.

Vodna znamenja se morajo zato naučiti ozavestiti lastna čustva in se otresti neutemeljenih strahov, dvomov in pretirane občutljivosti. Vir za polnjenje energije je pretočna voda, zato je izredno priporočljivo, da se predstavniki vodnih znamenj vsak dan posebej negativne energije znebijo s prhanjem, kopanjem ali plavanjem.

Predstavniki vode se ne marajo gibati v krogu glasnih in izrazitih osebnosti, sovražijo egoizem in sebičnost. Precej bolje se počutijo v družbi zadržanih in tihih ljudi, ki jim dajejo občutek zaščite, zaupanja in varnosti.

Voda je popustljiva, pa vendar lahko premaga vse, saj jo je izredno težko nadzorovati. Z lažno skromnostjo se umika oviram, vendar ni sile na tem svetu, ki bi ji preprečila, da bi se zlila v morje. Saj veste, tiha voda bregove dere.

Značaj

Predstavnike vodnih znamenj odlikujejo izredna intuicija, ustvarjalni pristop do življenja, požrtvovalnost, prilagodljivost, močno duhovno zaznavanje in razumevanje potreb drugih. Zaradi izredne tankočutnosti in pronicljivosti imajo izrazito sposobnost sočutja, znajo tudi prisluhniti drugim in jih razumeti.

Obenem se znajo poglobiti tudi vase, zato se lahko dokopljejo do motivov, ki vodijo tako druge kot njih same. Ljudje vode so dovzetni, družabni, čustveni in previdni pri izbiranju partnerja.

Včasih je težko razumeti in predvideti njihova dejanja, uganka so pogosto celo sami sebi. Njihova delovna vnema je pogosto odvisna od njihovega čustvenega stanja.

Odnosi

Zaradi svoje sposobnosti prilagajanja in sočutja lahko ljudje vode brez besed razumejo čustva svojih partnerjev. So izredni psihologi in znajo vnaprej uganiti odziv svojega partnerja.

Toda zaradi tako globokega občutenja so včasih tudi pretirano odvisni in zelo težko prenašajo ločitev. Nerazumevanje svojih občutkov jih lahko spremeni v neznosne ljubosumneže in sumničave manipulatorje.

Romantičnost, sposobnost, da gladijo ostre robove in da vidijo pozitivne plati življenja, so jim v pomoč pri premagovanju težav v odnosih. V ljubezenskem odnosu jim ni dovolj le zlitje teles, ampak tudi duš.

Zdravje

Vse bolezni pri ljudeh vode nastanejo zaradi čustvene občutljivosti. Toda brez nje se ne znajo odzivati na zunanje dogodke in sočustvovati z bližnjimi. Ker težijo po harmoniji in zlitju z drugimi, njihovo dobrosrčnost drugi pogosto izkoristijo, in to tako, da nanje prevalijo svoja bremena.

Za ohranjanje dobrega zdravja se morajo ljudje vode naučiti biti manj dovzetni. Pri zdravljenju bolezni jim zelo pomaga terapija z vodo. Šibke točke so pri raku prebavni organi in živci, pri škorpijonu sečevod in črevesje, pri ribah pa kri, limfa in stopala.

Rak

Glavna tema v življenju rakov je domače vzdušje. Družinska harmonija je za rake temelj, na katerem gradijo svojo samozavest in uspešno delovanje v družbi. Pomembno je, da v odnosih bolj zaupajo in da se naučijo pozabljati na zamere. Njihova razvpita zamerljivost ne gre na živce samo drugim, ampak tudi njim samim. Raki slovijo po svoji čustvenosti, previdnosti, ljubezni do tradicije, obredov in družinskih praznikov.

Vrline: predanost, odzivnost, preudarnost
Planeta: Luna, Jupiter Minerala: kristal, lunin kamen
Rastline: drevo denarja, ognjič, jasmin
Moto: Čutim!

Škorpijon

Škorpijon je znamenje, ki uteleša močno voljo in še močnejše strasti. Čeprav znajo biti predstavniki tega znamenja izredno zajedljivi, jim je zaradi iskrenosti veliko oproščeno.

Čarobnost čustev, občutek za nevarnost in sposobnost opazovanja so lastnosti, s katerimi lahko vedno dosežejo svoje. Njihova glavna naloga je preobražati sebe in druge. Svojo ljubezen izražajo zelo nazorno.

Vrline: temperamentnost, odločnost, intuicija
Planeta: Pluton, Mars
Minerala: akvamarin, rdeči granat
Rastline: primula, hmelj, sliva
Moto: Želim!

Ribi

Sanjave in seksualne ribe na ljubezen gledajo kot na sanje, zato so lahko izredno naivne. Zmorejo se žrtvovati in vnaprej čutiti, kaj se bo zgodilo, zato so predstavniki tega znamenja poduhovljeni in prodorni partnerji.

Vseeno morajo kdaj pa kdaj pomisliti tudi nase in na svoje potrebe, sicer se počutijo izkoriščane. Če želijo, lahko postanejo izredno pozitivne in pomembne osebnosti, ki vplivajo na prihodnost človeštva.

Vrline: dobrohotnost, pronicljivost, služenje drugim
Planeta: Neptun, Jupiter
Minerala: ametist, biser
Rastline: gozdna jagoda, ameriški slamnik, narcisa
Moto: Verjamem!

Poglejte si še: 

Element zemlje - bik, devica, kozorog

Element zraka - dvojčka, tehtnica, vodnar

Element ognja - oven, lev, strelec

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan