Element zemlje - BIK, DEVICA, KOZOROG

14. 4. 2020
Deli
Element zemlje - BIK, DEVICA, KOZOROG (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Element zemlje ima energijo stabilnosti in zanesljivosti, zato so predstavniki zemlje najbolj delavni, trmasti in vzdržljivi. So tudi zelo odgovorni in imajo trden značaj. Element zemlje se v biku kaže kot uresničevanje, v devici kot izpopolnjevanje in v kozorogu kot doseganje.

 

Element zemlje je telo sveta, saj je materialna podlaga vsemu. Zemeljska znamenja so usmerjena navznoter, zato lahko delujejo skrivnostno in odmaknjeno. Najbolje od vseh znamenj znajo živeti v sedanjosti, torej tukaj in zdaj. Ni okoliščine, ki bi lahko bila razlog za to, da se odrečejo načrtom.

So previdni, razsodni, preudarni, verjamejo fizičnim čutom in se zanašajo na svoje občutke in izkušnje. Ljudje zemlje so varčni, praktični in organizirani, ljubijo red in sistematičnost, praviloma se odlikujejo po svoji gospodarnosti in delavnosti. Veliko stvari zmorejo narediti s svojimi rokami, z denarjem ravnajo razsodno in pošteno.

Medčloveške odnose ocenjujejo z vidika praktičnega rezultata, ki pa ni nujno povezan z materialnim. Če do koga čutijo simpatijo, jo pogosto izražajo tako, da jim podarijo koristno praktično darilo. Znajo pridobivati energijo iz narave. Tako je dovolj le fizičen stik s prstjo, da se počutijo, kot da so del zemlje, ki jih napolni z neznansko močjo.


Zanje je koristna vsaka fizična aktivnost ali konstruktivna dejavnost. Masaže, savne, maske in druge terapije, ki so usmerjene v skrb za telo, so zanje življenjskega pomena, zato je prav, da razvajajo svoje telo.

Značaj

Za predstavnike zemeljskih znamenj je značilno, da na svet in življenje gledajo brez odvečne iluzije. Ljudje se radi zatečejo k njim po praktičen nasvet in realno pomoč. Postopnost, vztrajnost in delavnost jim omogočajo, da dosežejo materialno stabilnost, uspešnost in blagostanje. Sanjarjenje jim je tuje, enoličnosti in rutine pa se ne ustrašijo, saj se dobro zavedajo, da življenje ni vedno igra. Njihov adut se skriva v točnosti in konkretnosti mišljenja, marljivosti in potrpežljivosti.

Ti ljudje ne gradijo gradov v oblakih in stojijo trdno na zemlji. Zato je zanje najpomembnejše, da dosegajo realne, oprijemljive rezultate, ki jih je mogoče videti, prijeti in predati potomcem.

Odnosi

Pri izbiri partnerja so zemeljska znamenja izredno previdna. Usmerjeni so v stalne odnose, saj lahko šele po tem, ko zaupajo, pokažejo svojo čustveno naravo. Zanje je pomembno, da znajo uživati in da obenem vidijo tudi svoje bližnje, kako uživajo pri jedi, v udobnem domu, v lepi obleki, v nežnih dotikih, v pozitivni čustvenosti, pri seksu in delu, ki prinaša rezultate.

Navadno so precej zadržani do pretirano dinamičnih zračnih znamenj. Ambicioznost in agresivnost ljudi ognja jih strašita in odbijata, saj se nanje ne morejo zanesti. Prijatelje in partnerje raje izbirajo med predstavniki elementov zemlje in vode.

Zdravje

Ljudje zemlje so navajeni doseči postavljeni cilj in se ne ozirajo na nič, niti na stanje lastnega organizma. Zato se morajo še posebej posvečati skrbi zase. Neozdravljeni prehladi lahko prerastejo v resnejše kronične bolezni.

Sposobnost pravočasno nehati delati, si vzeti čas za počitek v naravi ter pravilna prehrana in redna fizična aktivnost so recepti za ohranjanje zdravja. Šibke točke so pri biku ušesa, grlo in nos, pri devici črevo, jetra, žolč in živčni sistem, kozorog pa ima najbolj občutljivo kožo in kosti.

Bik

Bik kot najbolj trpežno in uživaško znamenje meni, da sta potrpežljivost in delo ključ do uspeha. Zaradi svoje ljubeče narave v življenju navadno doseže srečo in uspeh.

Vendar se ne more popolnoma odpreti, če poleg sebe nima stalnega partnerja, ki z njim deli zanimanja. Biki ne marajo tveganj, spremembe pa v njih zbujajo tesnobo in zaskrbljenost. Zanje je značilna izredna stabilnost v tem, kaj imajo radi in česa ne marajo.

Vrline: intelektualna radovednost, zahtevnost, poštenost, miroljubnost
Planeta: Venera, Luna
Minerala: turkiz, smaragd
Rastline: astra, marjetica, regrat
Moto: Zmorem!

Devica

Kritične in prepirljive device menijo, da popolnost nima meja. Vidijo pomanjkljivosti pri vseh, razen pri sebi. Pa vseeno vse življenje stremijo po medsebojnem razumevanju in jasnosti v vseh odnosih.

Z naravno inteligentnostjo znajo pri navezovanju stikov zgladiti robove svoji kritičnosti. Zanje je ne glede na naravo in način dela pomembna prav vsaka malenkost in vsak odtenek.

Vrline: razumnost, natančnost, odzivnost, zanesljivost
Planet: Merkur Minerala: žad, topaz
Rastline: flamenka, sivka, lapuh
Moto: Analiziram!

Kozorog

Kozorogi so izmed vseh znamenj najbolj vztrajni in potrpežljivi, saj zanje, ko vidijo cilj, ovire ne obstajajo. Za zunanjo zadržanostjo in hladnostjo se skriva nežna in čuteča duša, ki razume sočloveka in mu zna prisluhniti.

Kozorogi so zvesti in zaupanja vredni prijatelji. So samozavestni, sposobni načrtovati in izbirati najboljše možnosti ter povsem nagonsko razumejo naravo stvari, zato so rojeni voditelji.

Vrline: ambicioznost, odločnost, točnost, občutek dolžnosti
Planeta: Saturn, Uran
Minerala: oniks, lazurit
Rastline: topol, hrast, bršljan
Moto: Uporabljam

Astrologija: Element zraka - dvojčka, tehtnica, vodnar

Astrologija: Element vode - rak, škorpijon, ribi

Astrologija: Element ognja - oven, lev, strelec

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja