Kako elementi vplivajo na naš karakter?

Če vsi elementi delujejo harmonično, lahko delujemo usklajeno ter doživljamo radost in srečo na svoji življenjski poti.

Kako elementi vplivajo na naš karakter? (foto: unsplash) unsplash
21. 9. 2019

ELEMENTI VPLIVAJO NA NAŠ KARAKTER IN PRILAGAJANJE

Elementi vplivajo drug na drugega, da delujejo po ustaljenih menjavah, in zato vsaka motnja privede do ovire delovanja, nestabilnosti. 

Nekateri med vami že vedo, da se po elementih ognjeni znaki ujemajo z ognjenimi in zračnimi. Voda pogasi strast in idejo ognja, zrak pa jo razplamti. Zemlja pomaga izoblikovati strugo potoku, saj se voda in zemlja dobro ujameta. Vsi pari istega elementa se medsebojno večinoma bolje ujemajo. Vsak element pa prispeva svoje značilnosti. Ta kombinacija je pomembna tudi v prijateljskih odnosih.

OGENJ: oven, lev, strelec

Sonce v ognjenih znamenjih kaže visoko stopnjo motivacije, njegove značilnosti so entuziazem, optimizem in povečane duhovne težnje. Energija takega človeka je močna, fizično zahtevna, zelo aktivna in polna najrazličnejših vizij za prihodnost. Napaja se prek podob, imaginacij in predstav, ki človeku omogočajo, da veruje v prihodnost na osnovi notranjega prepričanja in globokega zaupanja. Ta znamenja so temperamentna, hitre jeze, vendar se tudi hitro ohladijo. Dobro se razumejo z osebami, rojenimi v zračnih znamenjih, ter med seboj. Ogenj greje zrak, zrak pa razplamti ogenj in ga naredi večjega in močnejšega. Kombinacija dveh ognjenih znamenj lahko normalno deluje, če oba privolita v kompromis. Običajno pretiravanje sproži v tem odnosu pravi požar. To so ljudje, ki se v življenju zelo dobro znajdejo in skoraj nikoli ne zapletajo stvari. V poslovnih zadevah so uspešni, če se le znajo držati nekoliko nazaj in prilagajati. Ognjena znamenja gredo vedno naprej. Njihova energija je usmerjena naprej, v prihodnost. So izredno samozavestni, borbeni in zelo pogumni. Imajo tudi veliko volje in  izkoristijo vsako priložnost.

NEGATIVNA PLAT:
Premočna stališča ognjenih znamenj lahko privedejo do nepremišljenosti, egoizma in celo agresivnega obnašanja. Kadar ognjeno znamenje ostane brez nadzora, lahko zaide na čudno pot.

POMANJKANJE ELEMENTA:
Če vam v karti manjka ognjenega elementa, vam v življenju manjka zdrave borbenosti in samozavesti. V tem primeru rečemo, da vam ne gre, da nimate energije, kaj šele, da bi se podali novim življenjskim priložnostim naproti.

ZRAK: dvojček, tehtnica, vodnar
          
Zračna znamenja so vedre narave in pogosto delujejo, kot da nimajo težav in jih nič ne more spraviti v slabo voljo. To so ljudje, ki zelo izostreno komunicirajo in se besedno znajdejo v skoraj vsaki situaciji. Res pa je, da se njihovi strahovi kopičijo navznotraj. Ne prenašajo tišine in negativizma. V življenju se jim vedno veliko dogaja. Nadarjeni so za umetnost in znanost ter polni idealizma in želje po resnici. Radi se družijo in sodelujejo, najbolj suvereni so na področjih čistega razuma. Včasih se oddaljijo od realnega in praktičnega, izgubljajo čas v sanjarjenju, vedno pa se raje ukvarjajo z idejami kot s konkretnimi stvarmi. Včasih toliko časa tuhtajo in govorijo, da jih pri uresničevanj ideje nekdo prehiti. Zrak vpliva na moč misli in spodbuja duševne procese. Prioriteta jim je prijateljstvo z ljudmi iz različnih slojev, od katerih se lahko nekaj naučijo, hkrati pa tudi sami prispevajo svoje izkušnje in pogled na svet. Imajo odličen občutek za barvne kombinacije in vse, kar je lepo. Dobro se dopolnjujejo med seboj in z znamenji ognja. To so zelo prilagodljivi, komunikativni in družabni ljudje. Primanjkuje jim odgovornosti in resnosti, ljubijo pa igrivost, svobodo in dobro voljo.

NEGATIVNA PLAT:
Izpostavljeni so nestanovitnost, pogosto pretiravanje, ujetost v svet sanj ter nerealistični cilji in fantazije. Velikokrat skrivajo čustva, so depresivni in premalo povezani sami s seboj.

POMANJKANJE ELEMENTA:
Če v karti primanjkuje zraka, niste toliko družabni in zgovorni, nimate želje po napredku in idej. Bolj se zatekate v samoto, zadržani ste, vaša komunikacija so knjige.

VODA: rak, škorpijon, ribi   
                       
Vodna znamenja so nadvse instinktivna in sočutna. Zanje so ključnega pomena čustva, gmotne dobrine jim ne pomenijo veliko. Pogosto se žrtvujejo za druge in za tuje ideale, kadar pa se ne počutijo koristne, hitro menjavajo razpoloženje. Od vseh znamenj so najbolj dovzetna za depresije. Te jih pogosto preganjajo tudi v sanjah,  sploh če se ne počutijo koristne, ko gre za skrb za najbližje, ali če imajo družinske težave. Da najdejo notranji mir, potrebujejo zahtevne življenjske naloge, ki jih zaposlijo čez dan, svojega nezavednega stanja pa se najlažje rešijo z ustvarjalnostjo in v odprtem pogovoru z ljudmi, ki so vredni njihovega zaupanja. Ta znamenja imajo zelo bogato notranje življenje. So čustveni, občutljivi, nestalni in z dobro razvito domišljijo in intuicijo. Privlači jih mistika. Vodna znamenja se dobro dopolnjujejo z znamenji zemlje. Voda jih osvežuje, dve vodi skupaj pa lažje premikata ovire, ki jih posamično ne bi bilo mogoče. Vodna znamenja so bolj usmerjena v preteklost. So zelo čustveni, umetniški sanjači, vedno pripravljeni pomagati. Vedno jih vleče nazaj, manjka jim samozavesti in poguma. Zelo so dovzetni za vplive iz okolice, nežni, včasih delujejo nekoliko zmedeno.

NEGATIVNA PLAT:
Pogosto so preveč čustveni, občutljivi, pretirano zaščitniški in subjektivni. Poplava čustev se pogosto izraža kot nagnjenost k depresiji.

POMANJKANJE ELEMENTA:
Ko človeku v karti primanjkuje vodnega elementa, daje premalo čustev  in ni razumevajoč do drugih. Ni tako predan drugim in ne nudi dovolj pomoči ljudem. Je bolj samosvoj.

ZEMLJA: bik, devica, kozorog   
                       
Zemeljska znamenja zaradi svojih značajskih lastnosti in vedenja najmanj trpijo, kajti njihova narava je racionalna in stabilna. Za pripadnike teh zemeljskih znamenj je pomembno, da lahko sami skrbijo zase, da so zaposleni in dobro plačani. Če so prisiljeni v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostanejo hladni, razburjenost v sebi pa premagujejo v sanjah. Te jim razkrivajo, kako se znajdejo v posameznih situacijah in kje so nemočni, da bi karkoli spremenili. Ko jih zajame takšno razpoloženje, potrebujejo nekoga, ki jim vrne gotovost in zaupanje vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, četudi samo začasne narave. Ta znamenja so praktična, previdna in spontana. Stojijo trdno na svojih nogah, so konservativni in egoistični, vendar disciplinirani. Ljubijo udobno življenje, a sanjarijo o čustvenih in mističnih osebah. Dve zemlji skupaj čvrsto stojita in čuvata svoje imetje. Z znamenji vode se dopolnjujejo. Ljudje z veliko zemlje v karti so zelo praktični in stabilni. Zelo se držijo tradicije, so bolj konservativne narave, dajejo nam občutek varnosti. V življenju znajo poskrbeti za materialno varnost, ne marajo tveganj in sprememb, pravimo jim 'ziheraši'.

NEGATIVNA PLAT:
Negativne plati tega elementa je mogoče opaziti kot trmoglavost osebe, ki si želi zagotoviti varnost v življenju, je pogosto odvisna od drugih in ne privoli v tveganja.

POMANJKANJE ELEMENTA:
Če vam v karti primanjkuje zemlje, niste tako stabilni in trdni. Tudi materialni svet vam ne pomeni toliko, ste zapravljivi, v življenju imate številne vzpone in padce.

horoskop.si

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri