Enaka in nasprotujoča znamenja: Se dovolj privlačijo ali preveč odbijajo?

Privlačne sile med ženskami in moškimi ni lahko razložiti. Amorjeva puščica svoje nedolžne žrtve zadene v muhasti želji in nagajivem razpoloženju dražestnega boga ljubezni.

Enaka in nasprotujoča znamenja: Se dovolj privlačijo ali preveč odbijajo? (foto: profimedia) profimedia
20. 6. 2019

Tu ni razuma, vendar se zdi, da tudi pravil ne, ker življenje spaja nenavadne pare. A če pogledamo skozi oči zvezd, bomo odkrili zvezdne energije, ki se združujejo ali odbijajo kot naravne moči ognja in vode, zraka in zemlje.

Ko sta enaka

Če partnerja pripadata istemu astrološkem znamenju ali znamenju iste astrološke skupine elementov, kot sta recimo vodna rak in riba ali zračna vodnar in tehtnica, lahko in uspešno uresničita stabilno zvezo. Med takšnima partnerjema obstaja globoko razumevanje. Delita si enaka stališča o pomembnih življenjskih vprašanjih. Imata zelo podobne interese. Rada vse počneta skupaj in sta čim manj ločena. Brez težave bosta organizirala svoje skupno življenje z občutkom, da se na partnerja lahko povsem upreta.

Tisti vendar, ki obstaja v vsaki zgodbi, tukaj lahko pomeni zvezo, ki ji manjka iskrica izziva, razburjenje novega in neznanega. Zveza lahko preide v rutino in postane – dolgočasna. Partnerja drug drugemu ne predstavljat izzivov, ki razvijajo zvezo. To je manjša težava za pripadnike zemeljskih in vodnih znamenj, ognjenim in zračnim znamenjem pa to ne bo zadosti na dolge steze.

Stabilne zveze brez vihravih pretresov se lahko ustvarijo med ljudmi podobnih energij. Toda takšnim parom grozita rutina in dolgčas.

Nasprotja se privlačijo

Natalna karta je simbolična slika neba v trenutku rojstva. Izrisana je v krogu, razdeljenem na znake zodiaka. V tem krogu obstajajo pari znakov, ki si stojijo nasproti. To so rak in kozorog, tehtnica in oven, bik in škorpijon, devica in ribi, dvojčka in strelec, lev in vodnar. Njihov odnos je poseben.

Med partnerji obstaja močna privlačna sila. Partner je vir zanimanja, čudenja, včasih tudi jeze. To je dinamičen odnos, v katerem se partnerja raziskujeta, sprašujeta, preizkušata. Drug v drugem vidita lastnosti, stališča, življenjske cilje, ki jih ne prepoznata v sebi.

Nasprotje jima lahko odpre oči, pokaže jima možnosti in načine, kako z globljim razumevanjem obogatiti svoje življenje. To je možnost, da najdeta tisti del sebe, ki jima manjka, da bi bila celovita. Ali za katerega mislita, da jima manjka, dokler jima ga ne uspe najti v sebi, s pomočjo partnerja. Zveza je na začetku izziv, vendar daje možnost učenja in skupne intelektualne, čustvene in duhovne rasti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri