Kateri hobi je najprimernejši za vaše znamenje?

Kateri hobi je najprimernejši za vaše znamenje?

Kateri hobi je najprimernejši za vaše znamenje? (foto: profimedia) profimedia
15. 9. 2021

OVEN

Prodorni, aktivni in odločni ovni se hitro naveličajo, kadar morajo biti dalj časa pri miru. Zato naj izberejo športne aktivnosti na prostem, adrenalinske športe, računalniške igre ali poslušanje energične glasbe, ki jim bo povrnila njihovo energijo. Navadne vaje lahko hitro postanejo dolgočasne, ob glasbi pa se niti ne bodo zavedali, da se gibajo in tako koristijo svojemu telesu.

BIK

Biki imajo zelo izostren čut za umetnost, a zaradi nagnjenosti k lenarjenju ne izbirajo veliko hobijev, še zlasti tistih, ki zahtevajo telesno aktivnost in pripravljenost. Med hobiji, v katerih uživajo, so glasba, slikanje, petje, zbiranje starin in nakita, vrtnarjenje in branje. Presenetijo lahko z gurmanskimi jedmi, pri katerih malo domišljije ne škodi.

DVOJČKA

Dvojčki obožujejo aktivnosti, ki spodbujajo telo in duha. Zaradi dvojnosti, ki zaznamuje znamenje, pogosto menjujejo hobije, saj hitro izgubijo interes in se naveličajo. Preizkusijo se lahko v badmintonu, adrenalinskih športih, reševanju ugank in učenju tujih jezikov. Glasba pomaga pri izboljšanju počutja po napornem dnevu, zato jo radi dajo na glas in v njej uživajo.

RAK

Rojeni v znamenju raka so znani kot zapečkarji, zato si tudi dejavnosti v prostem času najraje poiščejo v zavetju doma. Radi pa skrbijo tudi za druge, zato se velikokrat predajajo dobrodelnosti. Druge primerne dejavnosti so vrtnarjenje, notranje opremljanje, kuhanje in zbirateljstvo. Crkljanje muce ali igranje s psom jim bo neprijetne misli kar odpihnilo stran.

LEV

Odločni, samozavestni in karizmatični levi imajo zelo različne interese, pogosto pa iščejo dejavnosti, v katerih lahko izkažejo svojo moč in prevlado. Radi plešejo, slikajo in berejo. Primerni so tudi adrenalinski športi, poslušanje glasbe in notranje opremljanje. Levi radi spoznavajo nove ljudi. Sproščujoče je tudi igranje kakšnega instrumenta.

DEVICA

Device zaznamuje resnost, preudarnost in inteligentnost, pogosto pa jim ponagajata pretirana nagnjenost k perfekcionizmu in analitičnost. Raje izbirajo miselne aktivnosti kot športe. Poskusi lahko z vrtnarjenjem ali ročnimi deli, primerni so tudi branje, pisanje, učenje strokovnih področij in jezikov. Kreativno ustvarjanje dokazano pozitivno vpliva na telesno in duševno počutje.

TEHTNICA

Rojeni v znamenju tehtnice imajo izrazit čut za ravnovesje, so vsestranski, natančni, elegantni in družabni. Primerni so hobiji, ki so povezani z umetnostjo in ustvarjalnostjo, recimo slikanje, glasba, obiskovanje opere in gledališča. Veselijo pa jih tudi potovanja in spoznavanje novih ljudi. Skozi fotografiranje bodo svet uzrli v popolnoma novi luči in bodo opažali lepe prizore, ki jih obkrožajo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni imajo močan čut za intuicijo, duhovno moč in individualnost. Vse to jih verjetno usmeri proti hobijem, s katerimi bodo izboljšali svojo kariero in druga pomembna področja v življenju. Niso preveč družabni, zato se izogibajo večjih skupin. Poskusijo naj z jogo, meditacijo, astrologijo in filozofijo. 

STRELEC

Strelci imajo veliko ambicij, zato imajo tudi veliko interesov in stvari, ki jih pritegnejo in zanimajo. Radi imajo naravo in zunanje aktivnosti. Na dolgem seznamu želja se najdejo potovanja, pisanje, branje, kampiranje, adrenalinski športi, filozofija, poskušanje novih dejavnosti in raziskovanje novih krajev. Raje kot da cele dneve presedi pred računalnikom in televizijo, naj se posveti izdelovanju nakita ali kateremu drugemu projektu.

KOZOROG

Introvertiranost kozorogov zbuja željo po dejavnostih, ki se jih lahko lotijo v zavetju svojega doma. So zelo praktični, iz česar izhaja želja po izdelovanju uporabnih predmetov. Dejavnosti, ki naj se jih lotijo, so slikanje in druge umetniške dejavnosti, lotijo pa naj se tudi ustvarjanja uporabnih predmetov iz različnih materialov. Ročna dela v vsej tehnologiji, ki nas obkroža, še niso za v staro šaro.

VODNAR

To znamenje je še eno izmed tistih, ki jih zanima mnogo dejavnosti, saj imajo radi svežino in nove začetke. Tako jih privlačijo energične stvari kot tudi bolj umirjene dejavnosti. Preizkusijo naj se v ugankarstvu, sestavljankah, brskanju po spletu in zunanjih aktivnostih, kot so adrenalinski športi. Fotografija prav tako učinkovito odpravlja napetost. Lahko se le zabavajo s fotografiranjem prijateljev in družine.

RIBI

Vodno znamenje rib je najbolj nežno in občutljivo. Dobro se znajde v vodi, zato so primerne različne vodne aktivnosti in vodni športi. Poleg tega se navdušujejo nad branjem, pisanjem, glasbo, plesanjem, gledanjem filmov in kuhanjem, kjer so resnično učinkoviti s svojo bujno domišljijo. Vsako živo bitje, ki ga bodo sprejeli v svoj dom, bo pripomoglo k boljšemu počutju.

horoskop.si