Horoskop: Česa NE prenašate?!

16. 4. 2022
Deli
Horoskop: Česa NE prenašate?! (foto: shutterstock)
shutterstock

Podajamo vam nekaj smernic, malo za šalo, malo zares, kaj vašemu znamenju ni najbolj pisano na kožo.

OVEN
Vse, kar je tiho, pasivno, brez izzivov – takšno okolje ovna dobesedno plaši. Njegov večni moto je 'Kjer ni akcije, ni življenja', zato zanj umirjene delavnice niso najbolj primerne. Če boste poskušali stopiti v poslovne vode ali hobi zaradi nekoga drugega, ali pa zato, ker je nekdo tako rekel, vam prav tako ne bo uspelo. Delovna mesta in hobiji brez dinamike preprosto niso v vaši naravi, zato je bolje, da takšnih delovnih mest ne sprejemate. Prav tako vam ne ustrezajo dolgoročne, rutinske naloge, pri katerih se rezultati relativno hitro ne pokažejo.

BIK
Hitrost je nekaj, kar biki res težko prenašajo. Vsa delovna mesta, ki so zanimiva, razgibana in kjer je treba vse skupaj storiti čim prej, bike spravijo v slabo voljo. Če ni nobenega zagotovila, da bo po opravljenem delu dobil nagrado, bo bik izgubil motivacijo za delo. Tudi če je dejavnost zelo neprijetna ali je kdo do njega nesramen, bo bik prekinil. Vsa delovna mesta, ki niso varna, ki so odprta za različne možnosti razvoja, pa tudi za hitre reakcije, niso za bika. Odbija jih tudi vse, kar bi lahko bilo nevarno.

DVOJČKA
Dolgoročna delovna mesta in dejavnosti, kjer je treba biti temeljit in natančen, dvojčku niso ravno pisana na kožo. Vse, kar je povezano z vztrajanjem ali je dolgočasno in na videz nezanimivo, jih prav tako ne bo zanimalo. Prav tako jih lahko uniči vsaka samostojna dejavnost, kjer ne morejo komunicirati. Komunikativnemu dvojčku ne ustrezajo nobena opravila ali naloge, ki zahtevajo odgovornosti in prilagajanja. Tudi delo v zaprtih ustanovah jih vznemirja.

RAK
Dejavnosti, ki so močno tehnično obarvane, kot tudi tiste, kjer ne morejo pokazati vsaj minimalnega odmerka sočutja, rakom enostavno niso pisane na kožo. So pa mojstri, ko se je treba zadržati, vendar le za nekaj časa, dokler njihova voda ne pride do vratu. Nato se navadno pojavi pravi zlom, torej jim tudi poučevanje ni najbolj pisano na kožo. Hladno podnebje, toge naloge, neusmiljen boj za napredek ali dobiček je nekaj, kar rak zelo težko prenaša.

LEV
Delovna mesta, kjer so bili zavrnjeni, stran od oči drugih ali strogo v samoti, bodo uničila skoraj vsakega leva. Delo v zaprtih ustanovah, kot so bolnišnice, zapori, laboratoriji, inštituti ali podobno, so za leve kot nočna mora. Prav tako jim ne ustrezajo dejavnosti, pri katerih ni prisotne strasti ali je dolgočasna rutina brez kreativnosti. Lev se bo potrudil, da bo v svoje okolje vnesel veselje in svežino, če tega sodelavci in nadrejeni ne sprejmejo, bodo naleteli na odpor in frustracije,

DEVICA
Vsa delovna mesta, kjer je treba nekaj posploševati in dajati splošna mnenja, bodo za devico najhujša nočna mora. Čeprav je po srcu večni perfekcionist, se poskuša prilagoditi vsemu, a bo resnično razočarana, če bo morala pokazati sposobnost preseganja meja ali ignorirati nepomembne stvari, s katerimi se ves čas ukvarja. Device s tem preprosto ni mogoče uskladiti. Vse, kar samo po sebi pomeni kaos ali nejasnosti vsaj v začasni fazi delovanja, jim je velika ovira.

TEHTNICA
Vsaka dejavnost, ki je nesramna, surova, grda ali prikazuje agresijo, bo tehtnici spodnesla tla pod nogami in umaknila se bo stran. Njihova narava je ogrožena s klasičnimi spopadi ali vojnami, zato je bolje, da bi se izognili podobnim situacijam. Ko je treba razlikovati med določenimi zadevami, se odločiti za nekaj pomembnega ali dokončati nekaj s svojo noto, vse to je za tehtnico neznosno. Samostojni posli jim ne ustrezajo, saj želijo sodelovati.

ŠKORPIJON
Če ni prisotne provokacije, je škorpijonom vsaka stvar kot hrana brez soli in trudili se bodo izstopiti iz umirjene dejavnosti. Toda če padejo v rutino, se jim je uničila njihova barvita predstava. Poskušali bodo razmišljati o nečem, kar bi povzročilo boj, če pa ga ne najdejo, bodo zelo nesrečni. Tihi posli brez izzivov in dinamike preprosto niso zanje. Tudi če je vse jasno in odprto, tako da ni nobene možnosti odkrivanja ali vsaj majhnega zrna skrivnosti, to zanje ni primerno. Bolje da se v nekaj takšnega sploh ne spuščajo.

STRELEC
Vse, kar nima globine, višine, širine in razdalje, bo uničilo skoraj vsakega strelca. Njihove dejavnosti morajo vsebovati vse te razsežnosti, kot tudi možnost razvoja v dolgih in nepredvidljivih poteh. Vse dejavnosti, ki vključujejo natančnost, jasno opredeljena pravila in odločnost, ovirajo vsakega strelca in blokirajo njegove najboljše lastnosti. Potrebujejo svobodo, in če je delo monotono in predvidljivo brez možnosti širitve in gibanja, je bolje, da ga ne sprejemajo.

KOZOROG
Resnica je, da lahko kozorog prenese marsikaj, vendar mora njihova dejavnost nujno vključevati priložnost za napredovanje in nadgradnjo. Če je dejavnost specifična, ni videti, da bi aktivirali svoje ambicije, zato ne bodo zadovoljni. Zanje je pomembna razvojna perspektiva, čeprav je pot tlakovana z vrsto različnih ovir, ki pa so jim dodaten izziv. Včasih kozorog skoraj otopi v zasledovanju svoje vzdržljivosti, čeprav je očitno, da mu je poslovna plat pisana na kožo, torej zanj zelo pomembna. Upoštevati bi moral tudi zdrav razum.

VODNAR
Če se odloči, da bo naredil spremembo, bo skoraj zagotovo pogrešal prejšnjo službo, vendar spremembe potrebuje kot zrak. Njihova prvotna narava vedno išče nekaj novega in vsaka rutina, predvidljiva služba ali tradicionalna dejavnost mu zagotovo ne prinaša sreče. Nekateri sprejemajo kompromise, ko uvajajo inovacije na stara delovna mest, kar ni slaba poteza. Čeprav ima veliko talentov, bo najbolj zadovoljen, če se bo odločil za nekaj povsem novega, saj obstaja možnost, da se hitro vsega naveliča.

RIBI
Vse aktivnosti, ki zahtevajo točnost in natančnost, bodo preprosto uničile vsako ribo. Območja, kjer je treba jasno prepoznavni in pokazati čut za podrobnosti, niso v njihovi domeni. Tudi če obstaja možnost, da jim določena dejavnost povzroči depresijo, težko funkcionirajo brez domišljije in ustvarjalnosti. Zato je najbolje, da ostanejo v poslu, kjer lahko izražajo svojo kreativnost. Če se odločijo za delo, ki je dolgočasno, brez raznovrstnosti ali brez možnosti za napredek, ne bodo najbolj zadovoljne. Tudi tehnični poklici jim niso pisani na kožo.

horoskop.si

Poglejte si še: 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu