Astrologija: Element ognja - oven, lev, strelec

10. 12. 2019
Deli
Astrologija: Element ognja - oven, lev, strelec (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Tako kot ogenj so tudi njegovi predstavniki energični in strastni ljudje, ki so sposobni navdihovati in voditi druge. Morajo pa se naučiti biti manj obsojajoči. Element ognja se pri predstavnikih ovna izraža kot gorenje, v levu kot svetenje, v strelcu pa kot razsvetljevanje.

Ogenj v svojih predstavnikih kaže na sposobnost, da se znajo hitro in pravilno pokazati okolici. Nikoli se ne bojijo prevzemati pobude in tvegati. Brez pustolovščin in avantur si ljudje ognja ne predstavljajo svojega življenja.

Njihov življenjski moto je: Bolje je, da nekaj narediš in potem obžaluješ, kot da nečesa ne narediš in potem obžaluješ. Ne znajo biti dolgo slabe volje, neuspehi jih samo dodatno spodbudijo, da se lotijo novih projektov. Pri delu so pogosto na vodilnih položajih, kjer na kolektiv širijo svojo neusahljivo energijo in optimizem.


Zbranost in organiziranost sta lastnosti, ki manjkata vsem ovnom, levom in strelcem, zato morajo ti vrlini dodatno razvijati. Ljudje ognja so neverjetno zahtevni do sebe, saj stremijo po spoznavanju novega in razvijanju svojih sposobnosti.

Ljubezen in prijateljstvo zanje nista abstraktna pojma, saj so predstavniki tega elementa izredno predani in zvesti ter vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Zato tudi zahtevajo, da so drugi do njih enako iskreni in požrtvovalni. Pri izbiranju partnerja so izredno izbirčni, saj jim ustrezajo zanimivi in razgledani ljudje z izvirnimi idejami, s katerimi delijo svoja prepričanja in hobije.

Značaj

Nemogoče je, da ne bi opazili ognjenih ljudi. Odlikuje jih močno izražena individualnost, ki se kaže tako v njihovem vedenju kot tudi v oblačenju in druženju. Z odločnostjo in neustrašnostjo lahko dosežejo vsak cilj, ki je po vsej verjetnosti visokoleteč. Njihovo življenje je pogosto polno pustolovščin.

Te energične in privlačne, samostojne in odgovorne osebnosti ne prenesejo, da bi jim kdo ukazoval. Ljudje, ki jim vlada element ognja, so polni vere v vase. Zaradi svojega vročekrvnega značaja in vzkipljivosti so jezljivi, trmasti, nečimrni in samoljubni. Da bi uresničili svoje zamisli, potrebujejo svobodo.

Odnosi

Ljudje ognja se težko ustalijo z ljudmi, ki imajo podoben temperament kot oni. Tekmovalnost in dokazovanje avtoritete sta prirojena vsem ovnom, levom in strelcem, zato težko shajajo z nekom, ki je podobno ambiciozen in zahteven.

Predstavniki elementa vode in zemlje jih spravljajo ob živce s svojo občutljivostjo in mehkostjo, skrivnostnostjo in nagnjenostjo k sumničavosti.

Poleg tega ogenj intuitivno čuti, da ga lahko voda pogasi, zemlja pa zaduši, zato se ju poskuša izogibati. Živi in nemirni ljudje zraka so jim veliko bližje in bolj razumljivi. Tako je zveza zraka in ognja najbolj produktivna.

Zdravje

Vedno so polni moči in energije. Če bi znali svoje želje izbirati glede na dane možnosti, ne bi nikoli zboleli. Egocentrizem in častihlepnost lahko vplivata na težave na področju srca in ožilja. Zmernost, dieta in samodisciplina so trije glavni dejavniki, ki pripomorejo k zdravju vsakega ognjenega znamenja. Pomagajo tudi zmeren fizični napor, dihalne vaje in dolgi sprehodi.

Oven mora nujno spati najmanj šest do sedem ur na dan. Lev mora odkriti občutek za mero in ne sme lenariti, strelec pa ne sme pretiravati s hrano.

Oven

Predstavniki tega znamenja so impulzivni, neodvisni, aktivni in izredno odločni. Zanje ni značilno, da bi se zamislili nad posledicami svojih dejanj. Za ovne ovire preprosto ne obstajajo, zato dosežejo vsak cilj, pa naj stane, kar hoče.

Radi so v središču pozornosti. S svojim ognjenim govorom in neustavljivo energijo so sposobni navdušiti marsikoga. Močno je izražena njihova individualnost.

Vrline: pogum, optimizem, gostoljubnost, podjetnost
Planet: Mars Minerali: diamant, rubin, ametist
Rastlini: kopriva, glog
Moto: Obstajam!

Lev

Levi so šarmantni in karizmatični, s svojo gracioznostjo znajo privlačiti svojo okolico, zato ni nič čudnega, da so rojeni voditelji. Levi se znajo izredno dobro predstaviti drugim, saj imajo prirojen občutek za pravo mero in dostojanstvo.

So odlični organizatorji in motivatorji, v službi zelo pogosto prevzemajo vodilna mesta. Vendar pa se morajo naučiti upoštevati mnenje drugih in ne pretiravati.

Vrline: strastnost, velikodušnost, predanost, romantičnost
Planet: Sonce Minerali: diamant, jantar, krizolit
Rastline: potonika, gladijola, sončnica
Moto: Hočem!

Strelec

So večni optimisti, romantiki in sanjači, ki pogumno hodijo skozi življenje in ne priznavajo kakršnihkoli omejitev. So ljubitelji resnice in neustavljivi navdihovalci. Res pa je, da strelci radi delijo tiste nasvete, ki jih sami ne upoštevajo. Pomembno jim je, da okolica priznava njihovo avtoriteto. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so vedno v pogonu; ustavijo se le takrat, ko se zavejo, da želijo doseči nedosegljivo.

Vrline: optimizem, želja po spoznavanju, družabnost
Planet: Jupiter Minerali: ametist, topaz, rdeči granat
Rastline: krizantema, meta, detelja
Moto: Razumem!

Astrologija: Element zemlje - bik, devica, kozorog

Astrologija: Element zraka - dvojčka, tehtnica, vodnar

Astrologija: Element vode - rak, škorpijon, ribi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja