Horoskop: Kako lahko izboljšam svoje življenje?

31. 7. 2021
Deli
Horoskop: Kako lahko izboljšam svoje življenje? (foto: pexels)
pexels

Vsak izmed nas ima v življenju težave, ki jih rešuje po svoje. Vsako znamenje ima drugačne lastnosti in pogled na težave. Kaj pa je tisto, kar bi moralo vaše znamenje resnično upoštevati, da bo življenje lepše in težave lažje rešljive?

KAKO LAHKO IZBOLJŠAM SVOJE ŽIVLJENJE IN REŠIM TEŽAVE, ČE SEM …

OVEN

ZAVARUJTE SE

Zavarujte se pred negativnimi silami in osebami, vendar pa ne zavračajte pomoči. Če dovolimo, da nas zavedejo temne, negativne misli, ki nas obkrožajo, postane skoraj nemogoče obdržati pozitiven pogled na svet. Preverjajte pozitivne in negativne sestavine nasvetov, ki vam jih dajejo. Postanite občutljivi za povsod razširjene negativne izjave, ki jih navadno slišimo kot samoumevne in nam jih vsak dan vcepljajo dobronamerni prijatelji, predvsem pa se zavarujte pred naslednjimi frazami: bodi previden, pomiri se, verjel bom, ko bom videl, še kar gre. Naravnajte se tako, da boste zaznali razliko med pozitivnimi in negativnimi izjavami. Zavarujte se pred negativnimi, saj so rešitve vedno samo v pozitivnih. Bistvo je v tem, da nas negativno razmišljanje zlahka in hitro pripelje do pretiranih zaključkov, ki so navadno izredno neodgovorni. 

BIK

DOGOVARJAJTE SE

Če želite ujeti ohridsko postrv, morate najprej priti do Ohridskega jezera, tukaj je že ne morete ujete. Potem morate ugotoviti, v katerem delu in na kateri globini se zadržujejo, in imeti morate hrano oz. vabo, s katero jo boste privabili k sebi. In nekako jih morate ujeti ter povleči na plan. Potrebujete službo? Pojdite tja, kjer službe so, vrzite vabo, napišite ponudbe in prošnje, dajte oglase, naj vsi vedo, da ste na voljo in da se imajo možnost obrniti na vas. Dogovarjajte se, imejte zmenke, ne obupajte in nikar se ne zadržujte v samoti! To načelo ni uporabno samo pri brezposelnosti. Koristno ga lahko uporabite tudi pri osamljenosti in še marsičem. 

DVOJČKA

SODELUJTE Z OKOLICO

Zavedajte se, da je pri reševanju vašega problema za končno rešitev mnogokrat potrebna zunanja pomoč. Ne bodite preponosni, da bi ljudem povedali, da potrebujete pomoč (vendar se ne zanašajte, da vas bo to razbremenilo in da boste breme samo preložili na nekoga drugega). Za pomoč prosite takrat, ko ste resnično izčrpali vse zmožnosti in ste nemočni pri nadaljnjem reševanju. Karkoli počnete, povezujte se z drugimi, saj smo skupaj vedno močnejši! Ne bežite od pomoči, ki vam jo lahko ponudijo. Ponosni ljudje se radi umaknejo. Ne zavračajte in zanemarjajte upanja in pomoči, ki ju lahko dobite. Če pa se boste osamili od vsakršnega svetovanja in pomoči, ki jo lahko dobite, boste prav gotovo poraženi. Naučite in prisilite se zaupati v svoje sanje, upe in potrebe. Presenečeni boste, ko boste odkrili, koliko pomoči boste dobili in kako kmalu se bodo vaše težave rešile.

RAK 

NE ČAKAJTE

Ko ste poskusili že vse poti in posejali vsa semena za rešitve, kar je bilo mogoče, šele potem ima svoje mesto in svoj čas potrpljenje. Ni pa potrpljenje vrlina, če sedite prekrižanih rok in nog ter čakate, da se bo problem rešil sam od sebe. Najslabše, je, da samo čakate. In večina težav ima vgrajeno lastnost, da postanejo s časom vse hujše. Če mirno čakate, da bo prišel nekdo in vas rešil ali da bo nekdo kaj storil namesto vas, se vaša težava okrepi in namnoži svoje negativne plodove. Zavedajte se, da samo vi odgovorni za reševanje svojih težav, in ne pričakujte, da jih bo namesto vas rešil nekdo drug. Zanesite se nase, na svoje sposobnosti, pozitivno usmerjenost. Če pa boste pričakovali rešitve od drugih, boste le razočarani. Ali še huje, lahko postanete celo cinični, zagrenjeni, negativni in neprijetni ter škodljivi sebi in okolici.

LEV

NE PODCENJUJTE

Ne podcenjujte niti težave niti svoje moči, s katero se lahko težave ustvarjalno lotite. Nedvomno ostane mnogo težav nerešenih ali niso učinkovito obvladane, ker jih ne vzamemo dovolj resno. Izogibati se morate skušnjavi, da bi podcenjevali resnost problema, pa čeprav se na prvi pogled ne zdi velik. Težave so namreč kot nosečnost. Vse večje postajajo, dokler niso že očitne in vidne. Ne morete biti samo malo noseči. In problem ne more biti tako nepomemben, da se zanj ne bi zmenili. Nikoli ne precenjujte problema ali svoje sposobnosti za boj z njim. Poskušajte ga uzreti, opredeliti, obvladati in razčistiti že takoj, ko se pojavi, zatrite ga v kali. Ne dovolite mu, da raste in se razbohoti ter uniči vaš obstoj. Zavedajte, da so se s takšno ali podobno težavo, kot jo imate, spopadli že številni. Vaš odziv bo odločil ravno toliko kot težava sama. Spremenite brazgotine svojih ran v znamenja zmage. 

DEVICA

LOTITE SE PROBLEMA Z VSEM SRCEM

Večina ljudi ne propade zato, ker bi jim manjkalo inteligentnosti, sposobnosti, priložnosti ali nadarjenosti, ampak zaradi negativnega, črnogledega pogleda na težavo, in ker se svoje težave ne lotijo z vsem srcem. Vsakomur lahko uspe, če se le zna navdušiti nad življenjem, tudi kadar se mu življenje zdi ničevo in prazno. Najbolj navdušeni in bistri bodo vedno najprej uspeli, zato se navdušujte, posvetite se navdušenemu življenju in presenečeni boste, kako kmalu se bodo začela odpirati vrata, ki jih morda prej sploh niste opazili ali pa ste bili prepričani, da so za vas trdno zaklenjena. Obljubite si, da se boste potrudili vedno biti vedri, sploh takrat, ko se ne boste tako počutili. Pozitiven pristop prav vedno naleti na pozitivno podporo, ne samo pri prijateljih, tudi pri neznanih ljudeh.

TEHTNICA

NE BODITE ČRNOGLEDI

Vsak problem lahko izboljšamo ali poslabšamo. To je odvisno od tega, kako se nanj odzovemo (pozitivno ali negativno). Zavedajte se, da je normalno, če se zaradi težave počutite ogroženo. Ogroženi ljudje pa postanejo jezni, prestrašeni in sovražni. Vse to vsekakor poslabšuje položaj. Takšen odziv vam ne bo pomagal najti rešitev, saj vendar ni pozitiven … in kako bi potem lahko pričakovali pozitiven razplet. Ne morete biti poraženi, dokler ne začnete zvračati krivde na druge! Ne iščite krivca, lotite se problema. Ne smilite se samemu sebi, saj vam bo samopomilovanje prineslo še večje trpljenje. Če imate težavo, si ne nakopljite še nove. 

ŠKORPIJON

IDEALIZIRAJTE

Idealizirajte svoj problem! Prav vsaka težava, tudi vaša, je polna različnih možnosti. Svojo ostro, strmo goro lahko spremenite v zlato jamo. Poskusite poiskati to možnost. Verjemite, da se vsakič, ko se neka vrata zaprejo, odprejo druga. Naučite se verjeti, da vsaka težava nosi v sebi seme še nerazvitih, novih možnosti, ki čakajo na uresničitev. Namesto da se spotaknete čez kamen, si z njim raje pomagajte navzgor, tako da stopite nanj. Ne napihujte stvari in nehajte precenjevati globino, dolžino in širini svoje težave, predvsem pa ukrepajte! Ne poslabšujte položaja s samopomilovanjem, sovraštvom, jezo, besom, obtožbami in pomanjkanjem zaupanja in vere v svetlejšo prihodnost. 

STRELEC

NE PRETIRAVAJTE

Poleg podcenjevanja je avtomatska in pogosto prva reakcija na težavo pretiravanje. Če vam propada posel, se zaradi tega svet ne bo podrl, saj lahko začnete znova. Če niste zadovoljni na delovnem mestu in z delodajalcem, ga počasi zamenjajte. Rekli boste, da tega ne morete kar tako. Seveda lahko, znano boste zamenjali z neznanim, sicer pa se ne smilite sami sebi. Bitka, ki jo izgubi večina ljudi, je bitka s strahom pred neuspehom, torej poskusite, lotite se, začnite in s tem boste že zmagali v prvi preizkušnji, vsaj vedeli boste, ali je ta pot boljša od obstoječe. Poglejte na svoje težave s prave plati in ne bodo se vam več zdele tako resne. 

KOZOROG

ODLOČITE SE

Za vsako dejanje morate imeti nekaj poguma. Ko ste razmislili o vseh pozitivnih možnostih, se motivirajte za pozitivna dejanja. Če hočete zapustiti ustaljeno pot, ki vam nikakor ni več všeč in vas obremenjuje, morate imeti pogum, voljo, energijo, preudarnost in vztrajnost. Včasih so takšne odločitve boleče in težke, vendar je lahko vsaka ovira priložnost. Ko se boste intenzivno usmerili k odločitvi, se bodo vaše težave postopoma začele manjšati, vi pa boste postali bolj samozavestni in bolj boste verjeli v svoje rezultate. Zapomnite si, jutri boste živeli s tem, o čemer se danes odločate!

VODNAR

TVEGAJTE 

Prevzemite odgovornost in zakorakajte v želeno življenje. Bojazljivi ljudje nikamor ne pridejo. Če želite uspešno premagovati in obvladovati svoje težave, morate tudi tvegati, zaupati, prevzeti morate odgovornost in stvari vzeti v svoje roke. Samo tveganje je lahkomiselno, če se ne boste potrudili, da ga obvladate. Ko vzamete stvari v svoje roke, obvladujete svoje težave. Prevzemite odgovornost, imejte vse v svojih rokah in nikoli ne predajte vodstva stvarem. Ni treba, da bi vaše sanje propadle, saj se vaše življenje lahko odzove in težave lahko premagate, če boste stvari vzeli v svoje roke, prevzeli odgovornost in usvojili ter upoštevali nasvete. Naj vam stvari ne uidejo iz rok in vas ne pokopljejo, če jih lahko z lahkoto uspešno premagate.

RIBI

RAZJASNITE POLOŽAJ

Če mislite, da je vaša težava denar, si zapomnite, da nihče nima težav z denarjem. Vedno gre le za napake v razmišljanju in razporejanju ter vaše odločitve. Če boste danes rešili problem, boste vstopili v svoj nov jutri brez te težave, zato čim prej razjasnite položaj in nehajte sanjariti o morebitnih rešitvah, ki niso realne. Ugotovite, kaj je vaš problem, nato predvidite, kako bo vplival na vas, če ne boste ničesar ukrenili, za tem se odločite, kakšen odziv boste izbrali med vsemi možnostmi, za piko na i pa še izvršite, delujte v skladu z najbolj pozitivno možnostjo, ki si jo lahko po preudarnem razmisleku zamislite.

horoskop.si

Preberite si še: 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode