Horoskop: Kako se vaše znamenje znajde v bitki s stresom in tesnobo?

Vsi se kdaj znajdemo pod stresom ali srečamo z občutki tesnobe. Vsak posameznik se s temi negativnimi vplivi, ki nam jih prinaša življenje, spoprijema po svoje, značilnosti znamenj pa spopadanje s stresom in tesnobo olajšajo ali otežijo. Znano je, da se ovni veliko lažje poberejo v težkih okoliščinah in da ribam tesnoba najprej pride do živega. Kako pa se vaše znamenje znajde v bitki s stresom in tesnobo?

Horoskop: Kako se vaše znamenje znajde v bitki s stresom in tesnobo? (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2023

OGNJENA ZNAMENJA (oven, lev, strelec)

KLJUČNI DEJAVNIKI, KI VAS BODO POZITIVNO MOTIVIRALI: šport, nadzorovanje dihanja, sproščanje ob igranju inštrumenta

Ognjena znamenja se še prej kot drugi znajdete v stresu, saj je vaše življenje eno samo hitenje proti ciljem, zadovoljstvu in zmagi, vsekakor pa se z njim tudi najlažje spopadate, saj premorete notranjo moč. Odvečno energijo usmerite v vadbo in šport, kar bo koristilo tudi vašemu telesu. Snovi, ki dvigajo razpoloženje in se med vadbo izločajo v možgane, bodo poskrbele, da bo vaš um bolj umirjen. Ognjena znamenja, predvsem ovni, imate lahko težave s tem, da se težko umirite in se posvetite sproščanju oziroma meditaciji, zato je, če se želite izogniti tesnobi, nujno, da se najprej naučite pravilnega dihanja. Ko ste zaskrbljeni in nervozni, vam srce bije hitreje in pride do občutka, da ne morete vdihniti dovolj zraka. V teh trenutkih se skoncentrirajte na neprisiljeno dihanje, počasi pa začnite razmišljati tudi o različnih oblikah meditacije. Številne raziskave so pokazale, da igranje inštrumenta, še zlasti bobnov, človeka notranje umiri ter pripomore, da se upre stresu. Čas, ki ga posvetite igranju inštrumenta, naj bo izbran, in nikar si ne dovolite, da vas kdo zmoti. V boljše počutje in notranji mir vas bo popeljal tudi nakup, o katerem razmišljate že dalj časa, vendar vedite, da bo to zadovoljstvo bolj kratkoročno in ne bo ublažilo vašega stresa.

POZITIVNA AFIRMACIJA:

OVEN – Moje srce je polno iskrene ljubezni.

STRELEC – Opuščam vse negativne misli in nemir.

LEV – Cenim sebe, svoje dosežke ter prijatelje.

ZRAČNA ZNAMENJA (dvojčka, tehtnica, vodnar)

KLJUČNI DEJAVNIKI, KI VAS BODO POZITIVNO MOTIVIRALI: gledanje smešne komedije, ureditev prostora za sproščanje, skoncentrirano branje knjige

Zračna znamenja ste na prvi pogled zelo vedra in neobremenjena, vendar pod kožo zelo občutljiva in podvržena stresu ter tesnobi, še zlasti tehtnice. Ker mora v vašem življenju vedno biti kakšen zanimiv scenarij, lahko dnevne tegobe ali resne napetosti ali težave premostite s filmskim večerom, ki naj ima na meniju res smešno komedijo, seveda s srečnim koncem. Čeprav uživate v svojem neredu, je za vaš notranji mir zelo pomembno, da je prostor, v katerem se sproščate, urejen tako, kot vam ustreza. Priskrbite si meditativno glasbo ter sveče, ki bodo ob sproščanju pričarale mistično vzdušje. Telefon in računalnik pa ne glede na to, da ste skoraj odvisni od dogajanja, pustite v drugem prostoru. Branje knjig je prijetno opravilo, ki pa seveda zahteva nekaj koncentracije. Če po stresnem dnevu, polnem čudnih ovir, vzamete v roke knjigo, boste zaradi nakopičenih misli vsebini težko skoncentrirano sledili, pa naj bo še tako zanimiva. Bolje je, da knjigo pustite na polici in jo vzamete v roke, ko se boste želeli z branjem notranje umiriti in doseči, da se težave omilijo ali porazgubijo.

POZITIVNA AFIRMACIJA:

DVOJČKA – V moje življenje vstopajo nove energije in ljudje.

TEHTNICA – Nehala sem dvomiti o svojih sposobnostih.

VODNAR – Naučila sem se postaviti se zase.

VODNA ZNAMENJA (rak, ribi, škorpijon)

KLJUČNI DEJAVNIKI, KI VAS BODO POZITIVNO MOTIVIRALI: bodite iskreni in resnicoljubni, recite ne, če vam nekaj ne ustreza, zapisujte si misli in sanje

Ko se znajdete v kaosu in dogajanju, ki mu težko sledite, se vodna znamenja večkrat zatečete k prirejanju resnice, kar se vedno izkaže za korak, ki še poveča notranjo napetost. Vedite, da vsakič, ko poveste laž, tudi če je majhna, dvignete raven stresnih hormonov, in to dolgoročno vpliva na duševno in telesno stanje, vsekakor v negativni smeri. Zato bodite odkriti, iskreni in povejte tisto, kar vidite, čutite in mislite, saj boste s takšnim ravnanjem na boljši poti k notranji umirjenosti. Po drugi strani pa ste pripadniki vodnih znamenj osebe, ki težko rečete ne, kar vam prav tako povzroča napetosti in nezadovoljstvo, zato se čim prej naučite pri stvareh, ki niso v vaši domeni, reči odločno ne, ne da bi pri tem začutili občutek krivde. Če se želite osvoboditi, se najprej vprašajte, koliko časa posvetite drugim in koliko sebi. Kolikokrat poslušate druge in rešujete njihove težave, sami pa imate še večje. Prekinite ta začaran krog in takrat, ko začutite, da je dovolj, preprosto recite, ne morem več. Vodna znamenja imate lahko težave s spanjem, zato je priporočljivo, da imate zraven postelje beležko in pisalo ali računalnik, da svoje misli in občutke izlijete na plan. Ko jih boste naslednjič prebirali, boste zagotovo lažje premostili kakšno težavo, saj jo boste videli še s kakšnega drugega zornega kota. Pisanje vam bo omogočilo, da se znebite vznemirjajočih misli ter da lažje zaspite. Zjutraj so težave večinoma videti manjše, včasih pa jih tudi noč posrka vase.

POZITIVNA AFIRMACIJA:

RAK – Hvaležen sem za vso podporo, ki mi jo nudi življenje.

RIBI – Ves čas se mi odpirajo nova vrata.

ŠKORPIJON – V sebi čutim mir in svobodo.

ZEMELJSKA ZNAMENJA (bik, devica, kozorog)

KLJUČNI DEJAVNIKI, KI VAS BODO POZITIVNO MOTIVIRALI: uživajte ustrezno hrano, začnite uživati v umetnosti, pozabite na zamere

Zemeljska znamenja ste znana kot veliki gurmani, ki se pri prehranjevalnih navadah težko nadzirate, zato ste še bolj ogroženi, ko ste pod stresom ali tesnobni, saj takrat še več posegate po hrani. Treba si je določiti meje, saj je dokazano, da nepravilna prehrana še dodatno poslabšuje psihično in fizično stanje človeka, torej čim prej prekinite škodljiv tokokrog in naslednjič raje spijte kozarec vode ali pa grizljajte sončnična semena, ki vsebujejo veliko magnezija, ki pri stresu ključnega pomena. Čeprav uživate ob dobri kavi, se v dneh, ko ste tesnobni, kofeinu raje izognite. Drugi korak je, da sledite svoji kreativnosti in se udeležite kakšne umetniške razstave ali predstave, saj vas bo popeljala v svet domišljije, harmonije in umirjenosti, ki jo boste čutili še dolgo. Nežno kramljanje pa bo pravi balzam za dušo ali celo ranjeno srce. Zamere so najtrši oreh, ki nas razžira in nam prinaša nezadovoljstvo ter nemir. Vsakdo se v življenju znajde v situaciji, ko do nekoga goji jezo, vendar ste znamenja, rojena v elementu zemlje, še posebej nagnjena h kopičenju zamer, kar lahko prinese tudi občutke tesnobe in privede do zapiranja vase.

POZITIVNA AFIRMACIJA:

BIK – Moje misli ustvarjajo čudovito novo priložnost.

DEVICA – Sposoben sem, zmožen in na idealnem mestu.

KOZOROG – Cenim druge in njihove korake, tako tudi drugi cenijo mene.

horoskop.si

Preberite še: