Horoskop: Kakšna je vaša intuicija?

Zelo pomembno je, da se ne pretvarjamo, kdo smo, saj je iskrenost edini način prave sreče. Najboljše orodje za to je vaš notranji glas, ki ga je treba negovati in razvijati, saj je na vaši poti nepogrešljiv vodnik.

Horoskop: Kakšna je vaša intuicija? (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2019

Intuicija je v astrologiji pogosto povezana z Uranom in Neptunom ter njunim položajem. Uran prinaša nekaj kratkih, hitrih in popolnoma natančnih prebliskov v pravem trenutku. Intuicija, povezana z Neptunom, pa poteka skozi vizijo, sliko in barvo. Pomembne so karakteristike vašega znamenja in marsikaj je odvisno od tega, ali boste poslušali vaše notranje vodilo ali ne.

OVEN

Ko oven nekaj občuti s svojim intenzivnim šestim čutom, bo takoj začel delovati na tem področju in iskati odgovore. Njegovi prebliski so kratki in hitri, saj ne želi zapletati stvari. Ena slika je zanj dovolj, en odgovor in vse mu je jasno. Takšna je njegova narava, zato mu raje ničesar ne prikrivajte, saj ima močno izostreno intuicijo.

BIK

Bika lahko intuitivni prebliski najprej zmedejo ali zavedejo. Morali jih bo preveriti do potankosti. Večkrat bo iskal oprijemljiv dokaz lastnega spoznanja in če ga takoj ne najde, je pripravljen čakati. Pri stvareh, ko je potrebno odreagirati hitro, bo njegova intuicija močno izostrena, kjer pa je treba na rezultate dolgo čakati, bo obupal.

DVOJČKA

Njegova radovednost je lahko dvostranski meč, ko se dvojčku nekaj intuitivno posveti. Nekateri bodo želeli več informacij, vendar jim primanjkuje intuitiven občutek in preveč podrobnosti jih lahko zmede. Jasno videnje lahko doživijo le nekajkrat v življenju, takrat bi morali poslušati sami sebe.

RAK

Rak zagotovo spada med znamenje z najbolj izostreno intuicijo. Sprejema vse intuitivne občutke. Njihova intuicija je še posebej močna na ljubezenskem področju, kjer vedno zazna vse, še tisto, kar se morda sploh ni zgodilo. Je oseba, ki se ne bo odpravil v avto, če bo s svojo intuicijo zaznal kakšno težavo.

LEV

Njegova intuicija je lahko tudi njegova past. Ko lev zazna nekaj pomembnega in velikega, se želi pohvaliti celemu svetu. Tako si lahko pribori številne sovražnike ali se celo zameri drugim. Intuicija zahteva umirjeno razmišljanje in tišino, kar pa je za glasnega in energičnega leva velika težava.

DEVICA

Njena spoznanja so običajno dobra in natančna, a nagnjenost k obogatitvi s podrobnostmi lahko povzroči velik kaos. Namesto da bi intuitivne občutke praktično prepletla v svoje življenje, lahko devica zabrede v neskončno analizo. Intuicija tega ne potrebuje, zato običajno beži vstran od device.

TEHTNICA

Vse okoli tehtnice bo umirjeno, če njeno intuitivno spoznanje ne bo preveč boleče za njeno krhko srce. Tehtnica  zna ugotoviti, kaj je resnično in kaj ni, vendar bo verjetno potrebovala dolgo časa, da ugotovi, kaj je res dobro zanjo. S svojo subtilnostjo večkrat obtiči v fazi neodločnosti, kljub temu da jo vodi notranji občutek.

ŠKORPIJON

Škorpijon je mojster, ki si je z intuicijo zelo blizu. On, ko mu notranji glas nekaj zašepeta, preprosto ve, kaj je res in kaj je prav. Njegova edina težava je uporaba kakšnega spoznanja v negativni smeri, na primer v smeri maščevanja. Ampak to je že vprašanje njegove močne osebnosti.

STRELEC

Strelec lahko, ko pride do določenega intuitivnega prebliska deli novo informacijo s celim svetom, ter na zelo razpršen način, zato ga ljudje običajno ne jemljejo resno. Preveč filozofiranja o nekaterih temah, ga ne bo poneslo v nova spoznanja ali korake, ampak v  labirint neskončnih blodenj.

KOZOROG

Kozoroge vedno zanima sam namen stvari, in ko pridejo do spoznanj s svojo intuicijo, si jo zapomnijo, jo arhivirajo, morda s svojim novim spoznanjem osrečijo tudi koga drugega. Pomembno je, da ne pozabijo, kako uporabiti novo znanje in svoje prebliske v vsakdanjem življenju. 

VODNAR

Vodnarjem vlada Uran, ki stopa skozi življenje s številnimi intuitivnimi prebliski, vendar jih redno zna uporabiti v svoj prid.  Prisluhniti bi moral intuiciji, povečati lastno orientacijo v skladu s svojimi željami in potrebami, ter nekoliko ignorirati ekstravaganco, ki je njegova smer življenja.

RIBI

Ribice živijo v svojem svetu in nanje vpliva skrivnosten Neptun. Pogosto jim je marsikaj zaradi močne intuicije jasno, vendar ne želijo priznati, ker so bodisi šibki, bodisi premalo direktni. Pomembno je, da občutijo realnost in okrepijo povezavo med intuitivnimi vizijami in resničnim življenjem.

horoskop.si