Horoskop: Je vaše znamenje nagnjeno k pretiravanju?

Vsi se radi včasih pohvalimo, izpostavimo, ne zavedamo pa se, da večkrat v kakšni zadevi močno pretiravamo. Pri katerih stvareh pa pretirava vaše znamenje?

Horoskop: Je vaše znamenje nagnjeno k pretiravanju? (foto: pexels) pexels
11. 11. 2020

OVEN

Ko je oven zelo zadovoljen, nežen, miren in sproščen, takrat ne pretirava. To je zelo stabilen znak, ki pove in pokaže čustva in drugo tako, kot je, brez dodatnega olepševanja. Pogosto lahko pretirava v poslu in pri doseganju ciljev, dokler ne izpolni svojih ambicij. Včasih pa ima zelo ekstremne ideje, zato številni mislijo, da s svojim entuziazmom malce pretirava. 

BIK

Bik redko pretirava, ​​razen v obrambi svojih mnenj in stališč ter v družinskem okolju, kjer ves čas strmi k harmoničnim odnosom. Zaradi te lastnosti večinoma sledi 'trdovratnemu' trudu za napredek. Biku očitajo, da večkrat ni pripravljen na kompromise, tudi v odnosih s prijatelji in družino. Ker ljubljeni osebi zaupa, pa bik običajno ne pretirava s pozornostjo in nadzorovanjem partnerja.

DVOJČKA

To je znamenje, ki pogosto pretirava v vsem. To ni samo hitra oseba, ampak je sposobna tudi nenadne spremembe zanimanja in razmišljanja. Dvojčki lahko pogosto delujejo na več področjih in nenehno iščejo nova področja, na katerih bodo delovali, a skoraj nič ali zelo malo se lahko popolnoma posvetijo delu v daljšem časovnem obdobju, zato velikokrat pretiravajo. 

RAK

Rak pretirava, ko je čustveno ranjen. Takrat, ko je rak čustveno ranjen, bo uporabil vso svojo moč in orožje. Takrat lahko vidimo, kako pretirava. Prav tako želi čim več časa preživeti doma s svojim partnerjem in v tem tudi občasno pretirava. Rakovo pretiravanje tako največkrat opazijo njegovi najbližji. 

LEV

Levi, ki se jim mora v življenju ves čas dogajati, radi pretiravajo. Večinoma pretiravajo, ko je treba dokazati sposobnosti, takrat so sposobni tudi podvojiti svoje rezultate. Ker menijo, da uživajo v življenju, veliko naredijo, da bi živeli čim bolj sproščeno, in s to sproščenostjo prav tako včasih pretiravajo. Tudi pri delu lahko pretiravajo, če jim to prinaša ogromne dobičke, vendar pa hkrati ne zanemarjajo zabave, kar lahko dolgoročno izčrpa njihov organizem.

DEVICA

Devica se bo zagotovo pretvarjala, da je zaljubljena vase, da občuduje sebe, svoja dejanja, tudi če jo vse to vodi v nesrečo. Z analitičnostjo, perfekcionizmom in preciznostjo ves čas pretirava, zato v spontani družbi ni najbolj zaželena. Pogosto vas bo prosila za mnenje o garderobi, ličilih, pričeski in telesu ter hrepenela po vašem pretiravanju, kako je lepa. V ljubezenskih odnosih pa lahko device pretiravajo v tem, da želijo spremeniti in premagati partnerja.

TEHTNICA

Umirjena tehtnica je znamenje, ki v življenju sledi sredini, venomer išče ravnovesje in se tako spretno izogne pretiravanju. Živi v lastnem svetu, ki ga je ustvarila zase. Pretiravajo pa lahko s svojimi romantičnimi iluzijami. Razpravljanje o tem, v kaj verjamejo, je lahko precej moteče, ker ne želijo, da bi kdo zlomil njihove iluzije, čeprav so lahko zelo nerealne. Pretiravajo tudi s svojimi željami, ki so največkrat neuresničljive, kar jim dolgoročno krade njihovo energijo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so rojeni za pretiravanje. Krivico in krivca običajno iščejo tudi tam, kjer ni ničesar. Njihova resnica in pravica sta zelo pomembni in se večkrat spremenita v boj za ideale. Škorpijon je v veliki meri odločen in direkten, sploh če je čustveno ranjen. Takrat ne bo izbiral sredstev in bo v vsem skupaj močno pretiraval.

STRELEC

Strelci se pogosto ničesar ne naučijo iz svojih napak in poskušajo nekaj narediti na način, ki se jim zdi, da je pravi, čeprav slutijo, da jim v resnici ne bo uspelo. Pretiravajo torej tako, da ponavljajo iste napake. Lahko so tudi preobremenjeni s hrano ali športom, kjer se zlahka znajdejo v pretiravaju. 

KOZOROG

Kozorogi pretiravajo s kritiko drugih. Vedno pri sogovorniku najdejo kakšno napako ali vidijo, kaj bi lahko storili bolje. Vedno vse vedo in s tem velikokrat pretiravajo ter se komu celo zamerijo. Pretiravajo tudi takrat, ko jim nekaj ni prav, ko so užaljeni. Takrat so se sposobni brez razlage užaljeno umakniti in v svojih mislih pretiravati z nemogočimi scenariji. V ljubezenskih zadevah bodo zaupali, dokler ne posumijo, da jih je nekdo morda prevaral, nato pa začnejo pretiravati z obtožbami.

VODNAR

Vodnar je zelo uravnovešen, vendar se želi kdaj tudi izpostaviti. Takrat pretirava v razlagi, kaj vse je doživel. Pretirava tudi pri zastavljenih ciljih, ki so vedno nekoliko višji od povprečja. Ko je zaljubljen, bo želel preživeti z ljubljeno osebo čim več časa, včasih pretirava tudi s pozornostjo in komplimenti. Ker preveč verjame vase in v svoje sposobnosti, tudi če s tem pretirava, mu v življenju redko spodleti.

RIBI

Ribice lahko, če so užaljene, zapadejo v slabe misli in žalost ter pretiravajo z igranjem vloge žrtve. Če jim ves čas ne dajete pozornosti, bodo začele čutiti, da so vam odveč. Seveda je to spet njihova močna potreba po bližini in pozornosti, s katero večkrat pretiravajo. Večkrat vidijo okoli sebe vse slabo in negativno ter s svojim nerganjem in pretiravanjem v svoj vrtinec hitro potegnejo še koga drugega. Če v njihovem življenju ni drame, si jo bodo ustvarili sami.

horoskop.si