Horoskop: Te 3 ženske so najboljše KUHARICE

To so ženske, ki med kuho resnično uživajo in med pripravljanjem hrane nahranijo svojo dušo.

Horoskop: Te 3 ženske so najboljše KUHARICE (foto: pexels) pexels
22. 10. 2021

BIKICA

Bikica je prava gurmanka, ki brez da bi kuhala, okušala in razveseljevala s svojimi pojedinami težko živi. Najraje pripravlja sladke jedi, kot so razna peciva in torte z različnimi kremami, vendar ima srečo, saj se ji sploh ne pozna, da zraven, ko pripravlja, tudi zaužije preveč sladic. Rada poskusi prav vse okuse, v tem pa tudi izjemno uživa, zato boste imeli ob pogledu nanjo v kuhinji občutek, da kuha s srcem.

Bikica se pogosto drži načel zdrave prehrane in rada je seznanjena s tem, kakšna je kakovost posameznih živil in od kod izvirajo. Njeni čuti so močno izostreni, zato so zanjo pomembne tudi vonjave, ki morajo pritegniti in prebuditi brbončice. Njena kuhinja mora biti bolj tradicionalna, v nevtralnih barvah, na polici pa je zagotovo dobra domača, čim starejša kuharica z recepti.

RAKICA

Rakica v kuhinji vedno najde svoj mir ter nahrani svojo dušo. Najraje pripravlja tradicionalne jedi, ki jo spominjajo na kuho njene mame ali babice. Jedi z veseljem prenaša iz roda v rod. Najpomembneje zanjo je, da s hrano ustreže krogu svoje družine. 

Pred začetkom kuhanja večkrat natančno prebere recepte in hitro zbere vse sestavine, ter se poda v kreativno ustvarjanje z nasmeškom na obrazu. Rakice enostavno obožujejo hrano in v njej uživajo ob vsaki priložnosti. Kuhalnica je njena prijateljica, ki ji omogoča kreativno ustvarjanje, odlična je tudi v dekoraciji, ki je zanjo nuja na krožniku. Težko živi brez pečice in pravega toplega vzdušja v jedilnici. Njena ljubezen do kuhinje jo postavlja na sam vrh mojstrov kuhanja, vendar najboljše mojstrovine ustvarja v miru in tišini.

VODNARKA

Vodnarka kljub temu, da jo v življenju zanima vse, resnično uživa v kuhinji, še posebej takrat, ko lahko eksperimentira. Če potrebujete nekoga, ki bo organizirano postregel goste, le pokličite vodnarko, saj bo znala vse urediti do potankosti. 

Z veseljem preizkusi vsak nov recept, ki ji ga kdo priporoča, saj to zanjo predstavlja poseben izziv. Z enakim veseljem pa poskusi tudi nove jedi, ki jih pripravijo drugi. 

Ceni tudi kakovostne posode in pripomočke, ki jih lahko uporablja več let in ji zagotavljajo kvalitetno pripravo hrane. Vodnarka rada pripravlja mehiške, indijske in druge eksotične jedi. Različne specialitete in neobičajne jedi, ki so pripravljene po zahtevnih receptih, so vodnarkin izziv, saj z lahkoto sledi tudi najbolj zahtevnemu receptu.

Pripravil: Horoskop.si