Horoskop: Zakaj se ne cenite dovolj?

Verjetno se večkrat sprašujete, zakaj vas določeni ljudje ne spoštujejo ter se v določenih situacijah odzovete tako, kot da se ne znate postaviti zase. Horoskop vam podaja odgovor, zakaj se včasih ne spoštujete dovolj oziroma ne zahtevate več oziroma tistega, kar si resnično zaslužite.

Horoskop: Zakaj se ne cenite dovolj? (foto: profimedia) profimedia
17. 5. 2018

OVEN

Oven izzivov ne zna dobro oceniti, zato ga zamika prav vsak, tudi tisti, ko na koncu ne žanje slave. Zaradi strastne in temperamentne narave velikokrat pomešate ljubezensko in poslovno življenje, kar vas vodi v situacije prilagajanja, ki dobesedno kradejo samospoštovanje. Zaradi aktivne, svobodne in pronicljive narave delujete kot najbolj samozavestni na svetu, vendar žal ni tako, saj takrat, ko bi morali, ne znate dovolj poskrbeti zase.

BIK

Vaši standardi krepko padejo, ko se zaljubite. Takrat ste se pripravljeni žrtvovati in popolnoma prepustiti, vendar pozabljate nase in na svoje potrebe. Želite, da je vedno tukaj nekdo, ki mu ni vseeno za vas, ker čutite varnost. Razočarani ste, če ljubezni in pripadnosti ne dobite nazaj, takrat se lahko spustite celo do točke, da se ponižate in nato razočarano odidete. Na poslovnem področju se biki veliko lažje postavite zase in sledite ciljem.

DVOJČKA

Dvojčki velikokrat pozabljate, koliko ste vredni in kaj si v resnici zaslužite, saj ste toliko obremenjeni s hitrim tempom, klepetanjem in s težavami drugih, da enostavno pozabite nase. Prav je, da imate radi družbi in dogajanje, vendar se lahko znajdete v težavah, če ste predolgo sami, zato se naučite umiriti in zahtevati od ljudi, da vas bolj spoštujejo, čeprav ste vihravi, površni in neodločni.

RAK

Raki se prelahko in prehitro spustite v ljubezensko razmerje ter se preveč oklepate partnerja, kar lahko pripelje do težav. Najprej intenzivno razmislite, kaj si srčno želite, šele nato se usmerite k temu, da se naučite postaviti zase in se predvsem naučite reči ne takrat, ko vam nekaj ne ustreza. Pokažite, da pod nežnim oklepom biva odločna oseba, za pozornost katere se je treba bolj potruditi.

LEV

Levovi nizki standardi so posledica tega, da vas preveč fascinira zunanjost in se premalo poglabljate v notranjost. Na koncu navadno sledijo razočaranja, saj ne razumete, kako je lahko nekdo užalil kralja. Tudi odlično finančno stanje vas lahko zaslepi, tako da pristanete nekje, kjer niti približno niste zadovoljni. Torej nikar ne dovolite, da vas nekdo ponižuje ali manipulira z vami samo zato, ker vam zagotavlja določeno materialno ugodje in zunanji blišč.

DEVICA

Samokritičnost je hvale vredna vrlina, vendar jo device preveč poudarjate in upoštevate. Ves čas želite popravljati in spreminjati vse okrog sebe, zato se vam določeni ljudje enostavno izognejo in vas ne cenijo dovolj. Ne prevzemajte odgovornosti, ki vam ne pripada, in ne bodite vedno vi tisti, ki bi lahko nekaj naredili bolje ali drugače. Naučite se sprejeti, da določeni ljudje uživajo v svoji zmedi, in bolj vas bodo začeli spoštovati.

TEHTNICA

Ker tehnice ne marate konfliktov, zapletov in glasnega govorjenja, se velikokrat enostavno prilagodite in se ne postavite zase, saj vam ni do prepiranja. Kljub vsemu bi morali imeti včasih tudi zadnjo besedo, še posebej, ko gre za vaše odločitve, na katere drugi tako zelo radi vplivajo. Ker ste nežni, pošteni in umirjeni, pričakujete to tudi od drugih, zato ste velikokrat razočarani in nemočni, kar vam povzroča občutek, da vas ljudje ne spoštujejo dovolj.

ŠKORPIJON

Škorpijonova trma in strast sta krivi, da se navežete, zaljubite in nato vztrajate do konca, tudi če je vsem okoli vas jasno, da razmerje nima dolgoročne perspektive. Čeprav imate močan karakter, se v tem primeru ponižate in pozabite na samospoštovanje. V glavi vam švigata maščevanje in občutek, da ste v vse skupaj vložili preveč truda in časa, da bi odšli. Na ostalih področjih življenja ste vi tisti, ki imate odlične predloge, vendar vas večkrat ne upoštevajo.

STRELEC

Ko se strelec nečesa spomni, se mora to zgoditi takoj. Nima nobenega potrpljenja in ne mara čakati nikogar, sam pa vedno zamuja, zato pri ljudeh v okolici ustvari vtis nemirnega zamudnika, ki se ne zna nikoli popolnoma posvetiti. Imate občutek, da si zaslužite najboljše, vendar se boste morali za to, če boste hoteli, da vas spoštujejo, tudi bolj potruditi. Samo pričakovanja žal niso dovolj. Poleg tega ljudem pokažite, da znate biti tudi odgovorni in točni.

KOZOROG

Ker ste kozorogi vzgojeni tradicionalno, premorete veliko spoštovanja do drugih, sami pa se v večini premalo cenite, saj imate vedno občutek, da bi lahko nekaj naredili še bolje. Če ste v finančnih težavah, se raje umaknete, kot da bi priznali, da vam enostavno ni uspelo, saj imate občutek, da vas ne bodo več spoštovali. V ljubezenskih razmerjih si veliko dovolite, zato ste dolgoročno v nevarnosti, da vas partner vzame za samoumevnega.

VODNAR

Vodnarji ne marate velikih sprememb in zlahka dopuščate, da ostajate na svojem območju udobja, medtem ko pričakujete, da bodo drugi poskrbeli za vas. Ljudje vas vidijo kot razvajeno bitje, ki vedno vse ve in zna, vendar ni pripravljeno nesebično priskočiti na pomoč. Ker se niste sposobni prilagoditi, ste težka izbira za marsikoga, zato lahko dobite v razmerjih hitro občutek, da vas nasprotna stran ne spoštuje dovolj. Sicer pa, ker ste najboljši, se s tem ne obremenjujete!

RIBI

Ribice želite vedno zadovoljiti želje in potrebe drugih, kar pa se navadno za vas ne konča najbolje, saj se potem znajdete v svojem svetu razočaranja, labilnosti in pesimizma. Ne dovolite, da vam partner, družina ali prijatelji začrtajo pot in govorijo, kaj je najbolje za vas, ampak se začnite odločati sami, s tem boste počasi zgradili tudi samospoštovanje, kar vas vodi v sproščenost in večje zadovoljstvo.

horoskop.si