Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v ognjenih znamenjih (OVEN, LEV, STRELEC)

26. 5. 2020
Deli
Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v ognjenih znamenjih (OVEN, LEV, STRELEC) (foto: profimedia)
profimedia

Ljudje, rojeni v znamenju ognja, so močni, energični in dinamični. Simbolika ognja se pri ovnih kaže kot podivjan požar, pri levih kot ustvarjalni kovač s fantastičnimi načrti, pri strelcih pa kot žareča bakla.

Element ognja nosi energijo, vznesenost, usmerjenost v prihodnost. Tisti, ki imajo v svojem rojstnem horoskopu element ognja še posebej izražen, so po naravi živahni, dojemljivi, nagnjeni k hitremu odločanju in pospeševanju.

Pogosto so vzkipljivi ali se hitro ujezijo. Če se uresničijo skozi svojo ustvarjalno naravo, lahko postanejo pravi voditelji, ki jim drugi prostovoljno in brez trohice dvoma sledijo. Za ognjene ljudi sta značilni neustrašnost in strastnost.

Pogumno osvajajo nove življenjske poti in se, da bi uresničili zastavljene cilje in izpolnili svoje želje, ne ustavljajo niti pred še tako visokimi ovirami. Pogosto jim primanjkuje vztrajnosti, rutinsko delo jim resnično ni pisano na kožo. Kot riba v vodi pa se počutijo, kadar morajo druge spodbujati ali navdušiti za neko stvar.

Večkrat jim gredo reči kot po maslu, saj znajo stvari izpeljati hitro in učinkovito. V nasprotnem primeru, kadar zmanjka prostora za njihovo vznesenost in se počutijo omejene, pa postanejo izredno nesrečni in lahko celo zapadejo v depresijo.

Ognjeni ljudje pogosto vzkipijo in njihovega žara ni lahko pogasiti. Niso nagnjeni k razmišljanju o posledicah svojih dejanj, saj se večinoma učijo in dosegajo rezultate na podlagi lastnih napak. Vseeno pa so zaradi svoje topline, živega uma in optimizma zelo privlačni za okolico.

OVEN

Ovni so od vseh znakov najbolj impulzivni in izredno odločni. Na svoji poti ne poznajo ovir. Kadar si oven nekaj zamisli, je to pripravljen za vsako ceno tudi uresničiti ali doseči. Hkrati so občutljivi, po otroško vznemirjeni in odprti za vsako novo izkušnjo. Zelo hitro se navdušijo za nove ideje, se odkrito navdušujejo nad ljudmi, ki so jim všeč, in nikoli niso pripravljeni z zvijačo dosegati zastavljen cilj. So plemeniti zmagovalci z viteškim značajem.

Vrline: odločnost, vodenje, pogum

Planeta: Mars, Pluton

Minerali: diamant, hematit, karneol

Rastlini: vrtnica, rododendron

Moto: Odločam se!

LEV

Levi nosijo v sebi vrhunec ustvarjalnega potenciala. Prav tako imajo ogromno pozitivne in konstruktivne življenjske energije, s katero so sposobni navdušiti in navdahniti številne. So izredno dostojanstveni, rojeni zaščitniki in radi pomagajo drugim, pa čeprav včasih le zato, da bi jih drugi še bolj občudovali. To so ponosni in umirjeni ljudje, ki imajo dobro razvite organizacijske sposobnosti. So velikodušni in iskreni.

Vrlini: samostojnost, moč duha

Planet: Sonce

Minerali: jantar, cirkon, aventurin

Rastlini: potonika, gladijola

Moto: Ljubim!

STRELEC

Strelci so od vseh ognjenih znakov najbolj vedri, družabni, velikodušni in filozofsko razpoloženi. Njihovo poslanstvo je prinesti ljudem luč spoznanja, pomagati, da najdejo svoj smisel, da se odpravijo na pot raziskovanja sveta in samega sebe ter duhovno zrastejo. Strelci ljubijo potovanja in druženja z zanimivimi ljudmi. So naravni učitelji in znajo izredno dobro vplivati na okolico. Zanje so značilni močna samozavest, izreden intelekt in ponos.

Vrline: širok pogled na svet, romantičnost, vedoželjnost

Planeta: Jupiter, Neptun

Minerala: topaz, turkiz

Rastline: hijacinta, klivija, narcisa

Moto: Navdihujem!