Rak, ribi, škorpijon: Značilnosti ljudi, rojenih v vodnih znamenjih

4. 9. 2021
Deli
Rak, ribi, škorpijon: Značilnosti ljudi, rojenih v vodnih znamenjih (foto: pexels)
pexels

Vodna znamenja zaznamujejo čustvenost, globina in vsestranskost. V simbolnem pomenu se element vode pri raku izraža kot čisti izvir, pri škorpijonu kot divji hudournik, pri ribah pa kot brezmejni ocean.

Predstavniki tega elementa in vsi z močno prisotnostjo vode v rojstnih horoskopih veljajo za izjemno občutljive in ranljive posameznike. Ker se bojijo, da bodo z neposrednim izražanjem svojih čustev pokvarili odnose s svojimi bližnjimi, občutke pogosto raje zadržijo v sebi. So precej nestanovitni in zelo občutljivi za spremembe v svoji okolici. Imajo močno razvito intuicijo, s katero vedno zadenejo v bistvo človeške narave. Zato so rojeni psihologi, svetovalci, terapevti, zdravilci, maserji, tudi umetniki.

Raki, škorpijoni in ribe na daleč delujejo precej nemočno, vendar se znajo zelo dobro prilagoditi 'tokovom' družbe. Zanje je sicer značilen bolj pesimističen pogled na življenje, a vseeno brez posebnega truda premagujejo težave, s katerimi se srečujejo na svoji poti. So zelo previdni, nezaupljivi in čutijo veliko potrebo po varnosti. Čeprav veljajo za konservativne, z veseljem sprejemajo nove ideje in radi prisluhnejo nasvetom, s katerimi bi si lahko zagotovili še bolj kakovostno življenje. Zelo so navezani na družino in na domače ognjišče, saj je dom zanje edini kraj, kjer se počutijo varne in zaščitene. So čudoviti življenjski sopotniki, skrbni starši in zanesljivi prijatelji. Drugi upoštevajo njihovo mnenje, jim zaupajo in se k njim pogosto zatečejo po nasvet.

Značaj

Predstavniki vodnih znamenj so osredotočeni predvsem na čustva in razpoloženje, ki ga v drugih ljudeh povsem intuitivno uganejo. So zelo dovzetni in občutljivi, zato navadno previdno izbirajo prijatelje. Ker ne marajo razkrivati svoje duše neznancem, se včasih držijo bolj zase in so bolj tiho. Zaradi velike nezaupljivosti in potrebe po varnosti so lahko malce omahljivi. Poleg tega si težko postavljajo in uresničujejo cilje, saj se zelo rahločutno odzivajo na kakršnekoli spremembe v okolici in so se navadno pripravljeni preveč prilagajati. Vodna znamenja so z dušo in telesom predana ljubljeni osebi. Odlikujeta jih predanost in materinska skrb, celo do te mere, da lahko izgubijo same sebe.

Odnosi

Raki, škorpijoni in ribe so zelo čustvene osebe. Vsak stik, vsaka komunikacija je zanje priložnost, da razkrijejo svojo dušo, izpovejo svojo ljubezen ali poskrbijo za partnerjeve potrebe. Do raka, znamenja materinske ljubezni, se je treba obnašati skrbno in pazljivo, saj je zamerljiv in ranljiv. Ne mara priložnostnih razmerij in bežnih poznanstev, ki se mu zdijo nesmiselna in nepotrebna. Zanj je sveta družina. Ne glede na veliko spolno moč škorpijoni bolj cenijo duhovno bližino in medsebojno razumevanje. Resda so strastni, a hkrati nežni in občutljivi. Ribe odnose jemljejo kot neke vrste skupno meditacijo, rade bi se izgubile in zlile v eno s partnerjem.

Zdravje

Vodna znamenja imajo melanholičen temperament, zato je njihovo fizično počutje odvisno od razpoloženja. Že najmanjši stres lahko povzroči hujše zdravstvene težave. Dovzetni so tudi za zunanje vplive, velik vpliv nanje ima luna. Ker imajo občutljive živce, je bolje, da se izogibajo psihičnim naporom, sicer lahko celo zapadejo v daljše obdobje potrtosti. Tako raki, škorpijoni kot ribe bi se morali naučiti obvladovati stres in pravilno ravnati v takšnih razmerah. Pri rakih je zaradi stresa občutljiv predvsem želodec, pri škorpijonih spolni organi, ribe pa so nagnjene k psihosomatskim boleznim.

Rak

Prvo vodno znamenje simbolizira materinskost, dobroto, skrb in toplino. Raki so zelo previdni in preudarni. Ob kakršnemkoli sumu na nevarnost se raje skrijejo v svoj brlog, kakor da bi se spoprijeli z njo. So izjemno ranljivi, močnejša je njihova občutljivost, večji je umik v njihov psihološki oklep. Poleg tega so tudi izredno predani partnerji in so zato za svojega ljubljenega pripravljeni zelo veliko žrtvovati.

Vrline: empatija, skrbnost, dobrota, nežnost

Planet: Luna

Minerali: biser, opal, ametist

Rastline: vodna lilija, fuksija

Moto: Čutim!

Škorpijon

Škorpijon velja za eno izmed najmočnejših astroloških znamenj z zanj značilnim magnetizmom. Čeprav je na zunaj videti miren in izredno stabilen, se v notranjosti nenehno bojuje s svojimi strastmi, dvomi in napakami. V njem divja pravi vrtinec, zato je dobro, da si omisli kakšno učinkovito tehniko sprostitve. Ne glede na to so neverjetno trdni ljudje, ki znajo preživeti tudi v najtežjih okoliščinah.

Vrline: poglobljenost, pogum, duhovnost

Planeta: Pluton, Mars

Minerali: rubin, jaspis, pirop

Rastlini: nagelj, kaktus

Moto: Premagujem!

Ribi

Zodiakalni krog se zaključi z znamenjem rib. Po modrosti se nihče ne more kosati z njimi. So pronicljive in hkrati nagnjene k sanjarjenju. Njihova čustvenost ne pozna meja, vedno znajo odkriti ključ, ki vodi do srca sogovornika, saj so izredno dobri in razumevajoči poslušalci. So tudi rojeni psihologi, saj se znajo postaviti v kožo slehernega človeka, težava pa je v tem, da nase vežejo marsikatero negativno čustvo drugih.

Vrline: intuicija, spontanost, čustvenost

Planeta: Neptun, Jupiter

Minerali: aleksandrit, akvamarin, selenit

Rastlini: orhideja, spominčica

Moto: Verjamem!

 

Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v ognjenih znamenjih

Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v zemeljskih znamenjih

Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v zračnih znamenjih