Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v zemeljskih znamenjih

27. 4. 2018
Deli
Horoskop: Značilnosti ljudi, rojenih v zemeljskih znamenjih (foto: profimedia)
profimedia

Osebe, ki so rojene v zemeljskih znamenjih, so praktične in marljive, odlikuje jih zdrav razum. Element zemlje pri bikih simbolizira rodovitno njivo, pri devicah gričevnato ravnino in kozorogih gorski vrh.

Predstavniki zemeljskega elementa in vsi tisti, ki imajo v svojem rojstnem horoskopu močno prisotno zemljo, so trdna opora celemu zodiaku, saj veljajo za najbolj stabilna in praktična znamenja, na katera se drugi vedno lahko zanesejo. Njihove osnovne vrline so stanovitnost, zanesljivost in predanost. Biki, device in kozorogi so pripravljeni sprejeti le tisto, kar lahko premerijo in začutijo s svojimi čutili in potrdijo z realnimi dejstvi ter stvarnimi dokazi. Včasih jih imajo drugi za preveč prizemljene ali celo suhoparne in dolgočasne, vendar se je po praktičen nasvet najbolje zateči k njim.

Zemeljski ljudje so realni in realnosti povsem zavezani, tako da nikoli ne gradijo gradov v oblakih. So pošteni, iskreni in se trudijo držati dano besedo. Namesto da bi na široko razpravljali, raje delujejo in se držijo bolj zase. Neločljivi del njihove osebnosti sta njihova neodvisnost in ponos. So močne osebnosti, vajene skrivati svoja čustva pred okolico, zato včasih delujejo pretirano trdi in hladni. So delavni in ambiciozni in lahko dolgo časa vztrajajo kljub velikim naporom, da bi uresničili svoje sanje. Zavedajo se, da so sami tisti, ki morajo doseči svoj cilj, in da jim pri tem ne more pomagati nihče drug. Zemeljski ljudje na svojem poklicnem področju pogosto postanejo pravi specialisti. Večkrat jih pritegne tudi politika, saj želijo vplivati na družbo.

Značaj

Predstavniki zemeljskih znamenj so previdni, praktični, umirjeni, stanovitni, zanesljivi in zaupajo vase. So realistične osebe. Trdno stojijo na tleh in imajo praviloma materialističen pogled na svet. Živijo po natančnem načrtu in se ravanajo po svojih principih. Znajo tudi dobro skrivati svoja čustva in se zelo dobro obvladati. So pravšnji naslov, kadar jim kdo želi zaupati svoje skrivnosti, kajti ne bodo jih izdali za nobeno ceno. Imajo flegmatičen temperament. Biki, device in kozorogi se navadno dolgo pripravljajo in trikrat razmislijo, preden se česarkoli lotijo. Nujno morajo razvijati domišljijo ter se naučiti pokazati pobudo. Morajo pa paziti, da ne postanejo preveč pasivni in dolgočasni.

Odnosi

Zemeljski ljudje imajo od vsega najraje udobje. Tudi ljubezni se lotevajo brez naglice in z vmesnimi postanki. Na zmenku je zelo pomembno, kakšen je kraj srečanja, ali je večerja dovolj okusna ter da imajo za približevanje osebi, ki jim je všeč, dovolj časa. Spontanost ni njihova odlika, zato delujejo premišljeno. Najbolj nadarjeni za zapeljevanje so biki, saj lahko s poljubnim partnerjem pričarajo sproščeno vzdušje. Device so glede obnašanja bolj zahtevne, kajti njihov ideal je čistost. V razmerje se spustijo le s tistimi, v katere brezpogojno verjamejo. Kozorogi gledajo na zakon in ustvarjanje družine kot na projekt, ki ga je treba doseči.

Zdravje

Predstavniki zemeljskih znakov spadajo v skupino flegmatikov, zato so tudi vsi procesi v njihovem organizmu počasnejši kot pri drugih znamenjih. Imajo precej stabilno čustveno ozadje. Čeprav na zunaj delujejo mlahavi in upočasnjeni, so v resnici zelo trpežni in lahko dolgo časa prenašajo težka fizična dela ali rutinska opravila. Včasih delujejo, kot da se dolgočasijo, v resnici pa v njih potekajo nenehni analitični procesi. Na splošno so krepkega zdravja in dosegajo visoko starost. Zbolevajo le, če izgubijo trdno finančno osnovo. Močan stres jih lahko pahne v depresijo, zato naj se redno ukvarjajo športom.

Bik

Bik je od vseh znamenj najbolj praktičen. Teži k pridobivanju materialnega in duhovnega obilja, ki pa ga velikodušno deli z drugimi. Čeprav na zunaj delujejo, kot da stojijo trdno na zemlji, so izredno občutljivi in čustveni. Do drugih so skrbni, saj zelo cenijo tople človeške odnose. So zanesljivi, ljubijo udobje, okusno hrano in lepa oblačila. Ni jih lahko spraviti iz tira, saj imajo trdne živce in velik smisel za humor.

Vrlini: praktičnost, velikodušnost

Planeta: Venera, planetoid Kiron

Minerali: lunin opal, kaholong

Rastlini: šmarnica, vijolica

Moto: Posedujem!

Poglejte si še: Bik in njegovih 13 značilnosti

Devica

Device so od vseh znamenj v zodiaku najbolj marljive in inteligentne. Neutrudno so pripravljene garati za svoj cilj, še zlasti kadar gre za zdravje in srečo najbližjih. Življenjski moto devic sta red in razum, saj v zmedi in kaosu zelo težko delujejo, pa tudi stresno okolje jim nikakor ne ustreza. Predstavniki tega znamenja so izredno odgovorni, kritični, imajo močno razvit čut za logiko in analitične sposobnosti.

Vrlini: marljivost, skrbnost

Planet: asteroid Perzefona

Minerali: rdeči oniks, morion (črni kristal), marmor

Rastlina: astra, aloe vera

Moto: Služim!

Poglejte si še: Kakšne so lastnosti Devic?

Kozorog

Osebe, rojene v tem znamenju, so zelo ambiciozne. Noben vrh ni nedosegljiv, pa naj bo to na področju kariere ali pa zasebnega življenja. Kozorogi čutijo, da je pred njimi svetla prihodnost, zato so pripravljeni potrpežljivo čakati na svoj trenutek zmagoslavja. Medtem pa naredijo vse potrebno, da se jim bo ta trenutek čim bolj približal. Sposobni so se zelo potruditi in so vedno pripravljeni na učenje, zato znajo sprejeti kritiko na svoj račun. So rojeni strategi.

Vrlini: aktivnost, hladnokrvnost

Planeta: Saturn, Uran

Minerala: črni nefrit, lazurit

Rastlini: beli nagelj, črni mak

Moto: Dosegam!