Indijanski horoskop in živalski totemi

Tako kot drugi astrološki sistemi po svetu nam tudi astrologija ameriških Indijancev, ki temelji na živalskih totemih, lahko veliko pove o nas samih, o drugih in o odnosih, ki jih vzpostavljamo z drugimi.

Indijanski horoskop in živalski totemi (foto: profimedia) profimedia
26. 9. 2020

RDEČI JASTREB (oven)

Osebe v znaku rdečega jastreba so rojene v mesecu popkov, težko jih je ukrotiti in so predstavniki neodvisnosti in svobode. Vedno so pripravljeni za akcijo in hrepenijo po adrenalinu. Imajo veliko mentalne in telesne energije, pogosto nimajo dlake na jeziku, kar jih lahko občasno spravi v težave. Te osebe so obdarjene s sposobnostjo, da pomagajo pri odpiranju in razčiščevanju stvari, idej in odnosov v medosebnih stikih.

UJEMANJE: Najraje imajo življenje v dvoje in dobro se razumejo z gavranom, divjo gosjo in jelenom, tudi s pumo, bobrom in kačo.

Totem iz rastlinskega sveta je regrat.

Totem iz sveta mineralov je opal, ki simbolizira vernost, molitve in človekovo upanje. Barva rdečega jastreba je rumena.

BOBER (bik)

Osebe v znaku bobra so rojene v mesecu žab povratnic in imajo rade udobje. So vztrajne, stabilne in vzdržljive. Običajno so privlačne zunanjosti in so do okolice zelo posesivne ter imajo držo glave družine. So inteligentna bitja, ki so zelo okretna in stalno na preži. Imajo visoko stopnjo poguma, ki ga uporabijo tudi, kadar ni potrebe po tem. Te osebe so sposobne temeljito spremeniti svoje okolje na vseh ravneh.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z divjo gosjo, pumo, rjavim medvedom in kačo.

Totem iz rastlinskega sveta je španski bezeg.

Totem iz sveta mineralov je bakrov silikat, ki je kamen neba in zemlje, za katerega velja, da prinaša zdravje, srečo in materialno blagostanje.

Barva bobra je modra, barva intelekta, preprostosti in miru.

JELEN (dvojčki)

Osebe v znaku jelena so rojene v mesecu setve koruze in so zelo nemirne in neutrudljive, dajejo vtis inteligentnih ljudi, ki imajo moč, da spreminjajo stvari. Indijanci jelena povezujejo s hitrostjo, zoro in občasnimi osamitvami. Osebe posedujejo veliko energije, so zelo zgovorni, a tudi zelo površni, od tod tudi vzrok za običajno nestabilnost v ljubezenskih odnosih. Ženske v tem znaku so rade v središču pozornosti in jim zelo godi pozornost moških.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z rdečim jastrebom, vidro in divjo gosjo.

Totem iz rastlinskega sveta je hajduška trava, ki naj bi bila zdravilna.

Totem iz sveta mineralov je ahat, ki ima za posledico popuščanje napetosti.

Barvi jelena sta bela in zelena.

DETEL (rak)

Osebe v znaku detla so rojene v mesecu najmočnejšega sonca in potrebujejo varnost in zaščito. Zelo pogosto so v skrbeh, ker so tako zelo preobčutljivi. Zelo so privrženi družini in jo želijo zaščititi pred vsem slabim. Ker je detel znan kot ptica, ki napoveduje, tudi ljudem v tem znaku ležijo poklici, službe, ki so povezane s tem, recimo seizmologija, meteorologija ali katerokoli delo, pri katerem lahko uporabijo svojo intuicijo, ki je pri njih zelo poudarjena.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z divjo gosjo, pumo, bobrom in kačo.

Totem iz rastlinskega sveta je šipek.

Totem iz sveta mineralov je jaspis, ki je talismanski kamen. Prinaša radost in zmanjšuje bolečino.

Barva detla je rožnata.

JESETER (lev)

Osebe v znaku jestreba so rojene v mesecu zorenja zrnastih plodov in imajo veliko notranjo moč in strast. Veliko dajejo na svoje dostojanstvo in ga branijo po vsej sili. So zelo bistroumna bitja, zelo pogumna in posedujejo ogromno energije in volje. Pogosto skrivajo svoja čustva in v njihovo dušo je zelo težko prodreti, so pa vsekakor zelo priljubljeni pri nasprotnem spolu. Če jim kdo stopi na žulj, zanjo biti maščevalni.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z rdečim jastrebom, jelenom, gavranom in divjo gosjo.

Totem iz rastlinskega sveta je malina, ki je tudi zdravilna.

Totem iz sveta mineralov je granit, simbol energije in ljubkosti. Prinaša ljubezen, zvestobo, zdravje in dostojanstvo.

Barva jesetra je rdeča.

RJAVI MEDVED (devica)

Osebe v znaku rjavega medveda so rojene v mesecu žetve in so nežna in sramežljiva bitja, ki imajo rada, da je okrog njih vse organizirano, urejeno, predvidljivo, saj imajo rada nad vsem kontrolo. So vztrajni in njihov um je pronicljivi in analitičen, zato jim niti najmanjši detajli ne uidejo. Vse to spremlja izrazit občutek za pravico, po potrebi pa tudi izredna moč in pogum. Te osebe lahko zelo dobro skrivajo svoja čustva.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z divjo gosjo, pumo, bobrom in kačo.

Totem iz rastlinskega sveta je spominčica, ki simbolizira skromnost.

Totem iz sveta mineralov je ametist, ki se šteje za 'žalostni' kamen.

Barva rjavega medveda je vijoličasta.

KROKAR (tehtnica)

Osebe v znaku krokarja so rojene v mesecu odhoda rac in so zelo socializirana in prijateljska bitja, ki so zelo redko sama. Radi imajo družbo, komunikacijo in stike, če so le prijetni, harmonični. Te osebe so zelo čustvene, iskreno jih skrbi za druge, radi pa si prilastijo tuje ideje ali izkušnje. So zelo privlačne osebe, ki zračijo posebno energijo in so vedno obdani z ljudmi, prijatelji. So zelo zvesti partnerji.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z rdečim jastrebom, jelenom, jesetrom, vidro in divjo gosjo.

Totem iz rastlinskega sveta je ognjič.

Totem iz sveta mineralov je jaspis, ki simbolizira zvestobo in prinaša radost.

Barva krokarja je rjava.

KAČA (škorpijon)

Osebe v znaku kače so rojene v mesecu prvega mraza in imajo dobro sposobnost presojanja in intuicije ter znajo človeku prodreti v njegovo dušo. Za Indijance je kača predstavljala simbol strele in so ji pripisovali lunino in magijsko moč ter modrost, zato se šteje, da so te osebe zelo inteligentne in imajo zelo napredne, vizionarske ideje. Kače pa so tudi zelo zvite in to lastnost uporabljajo pri doseganju svojih ciljev.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z divjo gosjo, pumo, bobrom in detlom.

Totem iz rastlinskega sveta je repinec.

Totem iz sveta mineralov je malahit, ki simbolizira notranjo energijo in duhovno moč. Barva kače je siva.

KANADSKI JELEN (strelec)

Osebe v znaku kanadskega jelena so rojene v mesecu dolgotrajnega snega in imajo zelo dobro razvito intuicijo, so zelo svobodnjaški, ne marajo pa omejevanja. Pogosto so zelo nagli in direktni, zato se velikokrat zgodi, da jih ljudje ne marajo ali se jih bojijo zaradi tega. Niso pa agresivni, ampak zelo strpni, vsakemu pač direktno, brez olepševanja povedo, kaj si mislijo. So zelo pravični in odprti glede svojih misli.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z jelenom, jesetrom, rdečim jastrebom in krokarjem.

Totem iz rastlinskega sveta je bor, ki simbolizira pokončnost in samotnost.

Totem iz sveta mineralov je obsidian, temno zelen kamen. Naj bi pomagal pri celjenju ran.

Barva kanadskega jelena je črna.

DIVJA GOS (kozorog)

Osebe v znaku divje gosi so rojene v mesecu globokega sna Zemlje in so zelo analitičnega, selektivnega razuma. So bitja, ki so zelo naklonjena tradiciji in se navadno gibljejo po že znanih, uhojenih poteh. Ne marajo preveč novosti, včasih celo nasprotujejo vsemu novemu. Zelo veliko se posvečajo tudi zunanjemu videzu in so zelo občutljivi ljudje, hitro užaljeni in težko oprostijo.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo s pumo, detlom, bobrom, rjavim medvedom in kačo.

Totem iz rastlinskega sveta je breza, simbol velike nadnaravne moči.

Totem iz mineralnega sveta je kvarc, ki simbolizira nebeški element v iniciacijah.

Barva divje gosi je bela.

VIDRA (vodnar)

Osebe v znaku vidre so rojene v mesecu počitka in so svobodoumnega duha, ki imajo odlične verbalne sposobnosti ter potrebujejo intelektualno stimulacijo. So zelo pronicljivi in inteligentni. Zelo radi imajo ljudi, so zelo komunikativni in jih resnično osrečuje, da drugim pomagajo. Zelo radi imajo tudi otroke in z velikim veseljem jih vzgajajo, vanje tako rekoč vlagajo vse svoje življenje. So zelo nežni, radi sanjarijo in meditirajo.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z rdečim jastrebom, jelenom, gavranom in divjo gosjo.

Totem iz rastlinskega sveta je trepetlika, ki simbolizira neodvisnost.

Totem iz sveta mineralov je srebro.

Barva vidre je srebrna.

PUMA (ribi)

Osebe v znaku pume so rojene v mesecu velikih vetrov in so zelo čustvene in zveste osebe z močnim značajem, a hkrati zelo plašne. So veliki individualisti in zelo zaprte osebe. Pogosto se navzven kažejo kot izrazito nesamozavestne in neodločne in svoja čustva skrivajo celo pred najbližjimi. Nagnjene so k melanholiji in pogosto depresiji. Niti v ljubezni niso preveč odločni, jih pa krasijo vzdržljivost, moč in vztrajnost.

UJEMANJE: Zelo dobro se razumejo z rjavim medvedom, kačo, bobrom in detlom.

Totem iz rastlinskega sveta je trpotec.

Totem iz sveta mineralov je turkiz, ki so ga Indijanci imeli za nebeški kamen.

Barva pume je modro zelena.

horoskop.si