Kaj je skrivnost sorodnih duš?

Po kitajskem horoskopu imamo prav vsi ljudje sorodno dušo. Takšno osebo na videz srečamo povsem slučajno, toda privlačnost, ki jo začutimo do nje, težko zanemarimo. Če se moramo od sorodne duše posloviti, jo tudi zelo težko pozabimo. Kaj je skrivnost sorodnih duš?

Sorodne duše po kitajskem horoskopu (foto: Shutterstock) Shutterstock
13. 5. 2016

Vsak med nami verjame, da nekje na svetu obstaja oseba, ki je posebna in ustvarjena samo za nas. Zelo pogosto slišimo za pare, ki so tako zelo povezani, da med njimi nedvomno vlada karmična povezava.

Obstaja pa tudi druga možnost, ko se ljudje med seboj tako močno ne prenašajo, da med njimi zagotovo vlada tako imenovani karmični dolg.

Telesni videz, komunikacija, družabnost oziroma zadržanost in druge osebnostne značilnosti pomembno vplivajo na našo privlačnost, ki ni odvisna zgolj od telesne in kemične strukture, temveč je pri tem pomembno upoštevati še nekaj več: človeško dušo, njene lastnosti ter njene karmične nagrade in dolgove.

Kitajska astrologija se ukvarja z osnovnima nasprotjema, ki sta nam vsem zelo dobro znana; gre za pozitivno in negativno, belo in črno, jang in jin, dan in noč.

Prva tako vsi vemo, da se nasprotja včasih privlačijo, včasih pa odbijajo, kar govori o svojevrstnem ravnotežju med obema nasprotujočima si silnicama. Glede na to, da smo tudi ljudje razdeljeni na dva spola, je povsem logično, da tudi za vsakega od nas obstaja nekdo, s katerim tvorimo par.

Pomembno pa je vedeti, da ta ‘nekdo’ ni nujno le ena oseba. Zakaj? Kot bomo videli v nadaljevanju, je kombinacij, po katerih lahko najdemo sorodno dušo, kar nekaj, vse pa je odvisno od tega, katerega leta oziroma v katerem kitajskem znamenju smo rojeni.

Kitajska tradicija namreč pri vprašanju sorodnih duš upošteva tudi generacijske razlike oziroma generacijske podobnosti, ki pomembno vplivajo na to, kako se bomo razumeli z določeno osebo.

Kitajska astrologija upošteva 12 znamenj, pri čemer je vsako izmed njih poimenovano po eni izmed dvanajstih živali. Vsako znamenje ima svoje lastnosti, ki močno vplivajo na značaj posameznika, rojenega v določenem znamenju, obenem pa kitajska življenjska filozofija upošteva še pet elementov: ogenj, voda, zemlja, zrak in kovina vsakemu znamenju dodajajo svoj pridih in lastnosti, ki prav tako pomembno vplivajo na značaj in življenje posameznika.

Po kitajski tradiciji je pri poznavanju človeka in njegove narave človeška duša najpomembnejša in se odraža tako v znamenju kot v elementu, v katerem smo rojeni.

Če vemo, katero je naše znamenje, vemo tudi, s katero generacijo se razumemo, s katero smo v konfliktu, katere generacije nas podpirajo in dobro vplivajo na nas ter, obratno, na katere generacije dobro vplivamo mi.

Prav zato je v vzhodni filozofiji tako pomemben razvoj človeške duše in življenja na splošno, obenem pa tudi sodelovanje med generacijami in medsebojno spoštovanje.

Razvoj duhovnih odnosov posameznika

vodi do harmonične združitve uma ter telesnih oziroma seksualnih energij z drugo osebo. Teorija o jinu in jangu, ki v svoji osnovi predstavljata dve nasprotni strani oziroma dva nasprotna spola, ženskega in moškega, nam govori, kako lahko to dosežemo brez prevelikih težav.

Pripravila: Lorin Čerina, foto: Shutterstock