Kaj pa, če sva rojena v istem znamenju?

14. 8. 2020
Deli
Kaj pa, če sva rojena v istem znamenju? (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Biti v odnosu z osebo istega astrološkega znaka lahko pomeni pekel ali nebesa na zemlji. Ker gre za dve osebi s podobnimi lastnostmi, so lahko bolj intenzivno izražene tudi negativne lastnosti posameznika. Nekateri pari, rojeni v istem znamenju, so še bolj kompatibilni, saj drug drugega zaradi določenih podobnosti lažje razumejo.

OVEN IN OVEN

Ogenj je prepoznaven po izbruhu navdušenja in takrat zmore početi veliko stvari, zato mu še en ogenj ugaja, saj mu zna slediti. Ljubezen z enakim znamenjem lahko pripelje celo do resnega razmerja. Oven je po naravi vodja, kar zanj pomeni, da kdor prvi pride, prvi melje. Srečanje dveh ovnov je izjemno zanimivo in navdihujoče, vendar konkurenca med njima ni izključena. V bitki za dokazovanje, kdo je najboljši, bo požar romantike doživel konflikt in nikomur ne bo prineslo koristi, če obrneta glavi vsak v nasprotno smer. Če želite, da je odnos uspešen, zaklenite svoje rogove, priznajte partnerju ovnu njegov prostor in mu dajte delež pozornosti, ob tem ga nikar ne pozabite pohvaliti, pa tudi ne simpatizirati z njegovim porazom. Dobrohotni Mars, ki ima pod okriljem ovna, poskrbi, da se prepir med njima konča s poljubom.

BIK IN BIK

Srečanje dveh oseb, rojenih v znamenju bika, je uglašeno kot prijetna glasba, ne glede na to, kje sta. Njuna privlačnost je izjemna, kljub temu pa zahteva, da eden od njiju naredi prvi korak. Eden večjih izzivov čaka dva bika s podobnimi vrednotami, ko se soočita z individualnostjo drugega. Če se eden strinja, je odlično, v primeru nestrinjanja sta oba pripravljena čakati tako dolgo, da uveljavita svoj prav. Kompromis ni njuna spretnost. Obilo trdega dela ju čaka, če se odločita za odnos, v katerem bi se našla oba. Dvojna Zemlja in dejstvo, da biku vlada čutna in očarljiva Venera, lahko privede do številnih nežnih dni in noči. Venera ni samo očarljiva, je tudi umetniško bogata. Za intimni odnos ter dolgoročno in zadovoljno partnerstvo pa je zaželeno, da zavestno vključita motivacijski dejavnik in tako polepšata svoj odnos.

DVOJČKA IN DVOJČKA

Težko je najti bolj vsestranskega, šarmantnega ali živahnega nasprotnika v neskončni igri ljubezni. Nastavita hiter tempo drug za drugega, potem pa nobeden ni pripravljen upočasniti svojih sanj. Ležerno in neodvisno, preprosto delujeta tako povezano tudi v postelji. Med njima ljubosumje ni težava, čeprav se lahko pojavijo nevihte zaradi spogledovanja, spletk in norosti. Dvojček v partnerju vselej vidi del sebe. Dvojčkom vlada briljantni Merkur, magični poslanec bogov, ta prebudi talent za komunikacijo in govor. Skupno ju zanimajo nove stvari, vsak prinese sveže ideje in s tem spodbuja povezanost. Delujeta kot zabaven, prijeten par, obožujeta gibanje na družabni sceni, imata veliko prijateljev, s katerimi se rada družita in je vselej zabavno. Tako zabavno, igrivo in razburljivo se ujemata v seksu. Spremenljiva znaka, ki zmoreta družabnost, spogledljivost, a kljub temu z željo po močnejšem partnerju ob sebi.

RAK IN RAK

Oba pripadnika vode, varovanca Lune, zelo čustvena in občutljiva skoraj do mere psihične nestabilnosti. Zaradi občutljivosti se rak nauči graditi težko lupino okrog srca, ki služi kot zaščita in je del njegove simbolike skupaj s težnjo, da obide težave. Kot ljubimec išče varnost in zvestobo. Če partner njegovo zaupanje izneveri, je globoko ranjen. Ljubosumje mu ni tuje, kot tudi ne posesivnost, čeprav se izrazi bolj iz negotovosti kot po želji, da prevladuje. Sicer poetičnega romantičnega raka odlikuje praktičnost pri domačih opravilih, enako tudi pri vzgoji otrok. Odprte zapornice čustev do partnerja raka so ogromno olajšanje, vendar pogosto privedejo do resnih težav v prihodnosti. Oba sta preveč občutljiva, prezahtevna in preveč odvisna. Rak potrebuje valove, čaščenje, podporo, nikakor pa ne napornih klešč partnerja raka.

LEV IN LEV

Lev, ki mu vlada Sonce, je človek odgovornosti. Ko začuti pripadnost, zna biti v duši romantik. Igriv je, strasten in čustven hkrati. Denar, oblast in slava so zaman, če je prizadet njegov ego. Med obema levoma je romanca lahko vroča, ker imata skupaj opraviti z mogočnimi intenzivnimi čustvi. Skupaj sta neustrašno junaška in trmasto odločna. V vseh svojih dejavnostih lahko dosežeta višave uspeha ali dno propada, odvisno od oblasti, kajti oba si želita biti v središču pozornosti ali sedeti na prestolu ob istem času. Oba leva sta vztrajna, vzdržljiva in trdno na tleh. Skupaj verjameta, da je boljši vrabec v roki kot golob na strehi. Zanašata se predvsem na svoje sposobnosti. Medsebojno odlično delujeta kot nepremagljiva ekipa s skupnimi interesi.

DEVICA IN DEVICA

Odnos med dvema devicama je sproščen in osrečujoč, kar pritegne medsebojno pozornost obeh. Vzpostavita uspešno poslovno sodelovanje in dobre medsebojne odnose brez večjih sporov. Ker sta obe devici spremenljivega značaja, sta spretni sogovornici, vljudni, obzirni, z nasmeškom in izostrenim občutkom za odkrivanje in izkoriščanje dobrih priložnosti. Ti dve znamenji se spajata v super ustvarjalno osebo s prirojeno raziskovalno nadarjenostjo. Pazljivo in podrobno skupaj načrtujeta vsako potezo ter pametno in pošteno usmerjata svoje sile in želje po oblasti ter uspehu. Njun vladar je Merkur, ki je planet mišljenja, zato obe devici veliko analizirata, sta kritični in natančni pri vseh skupnih dejanjih. Med njima se velikokrat pojavi tekmovanje za oblast in vodenje skupne igre.

TEHTNICA IN TEHTNICA

Simpatična energija te zveze ima svoje izzive, vendar se je včasih treba tudi prilagoditi. Velikokrat se dopolnjujeta predvsem v partnerstvu in prijateljstvu. Obema vlada romantična Venera, ki ponazarja lepoto, ekstravagantnost in eleganco. Živita za ljubezen in stil. V odnos oba prineseta veliko romantike. Zadeve spalnice so očarljive in zelo romantične. Se resnično razumeta, uživata v skupnih vzponih in simpatizirata z ljubeznijo, ki jo vzpostavita. Z močno voljo skupaj dosegata cilje mimo vseh ovir. Predani sta družini, vedno imata čist in urejen dom. Sta skrbna prijatelja, zanesljiva družabnika in delodajalca, ki se izogibata prepirom in nevšečnostim. Prirojeni občutek za pravičnost in poštenost, ki ga oba nosita v sebi, daje obema naravni mehanizem za reševanje težav.

ŠKORPIJON IN ŠKORPIJON

Zelo sta si podobna, a razumevanje med njima je šibko. Dvojni vodni element daje globoko čustveno moč in objektiv, ki omogoča povečavo vsakega elementa kompleksnih individualnosti. Škorpijon pozna svojo šibko stran in zato prepozna tudi partnerjevo. Je ljubosumen in zahteven, vsako manjše neurje kmalu preide v pravi tornado. Škorpijon ni pripravljen na kompromise, vendar bo v odnosu s partnerjem Škorpijonom veliko dela ravno na osebnih odnosih in obilo vloženega truda, če želita ostati ekipa. Njuna ljubezen zahteva reševanje notranjega miru in samodiscipline. Partnerski odnos dolgoročno deluje na višji ravni. To je recept za popolno prenovo obeh osebnosti. Če to zmoreta in imata potrpljenje, se kot sopotnika dopolnjujeta. V nasprotnem primeru je nasvet, da si poiščeta bolj ubogljive spremljevalce za življenje, še kako na mestu.

STRELEC IN STRELEC

Njun pogled na življenje in pogovori so spodbudni, saj imata podobne interese. Ko se enemu od njiju utrne misel, da pobegne avanturi naproti in zakoraka k sončnemu zahodu, se mu drugi z veseljem pridruži. Oba neodvisna in ležerna sta pri skupnih projektih in delu prav tako uspešna kot med rjuhami. Ljubosumje med njima nima prostora, čeprav ima Strelec kratko varovalko, ki hitro zaneti nevihto, jo enako hitro umirita, saj je njun skupni moto že naslednji izziv. Ker sta ognjeni znamenji in varovanca Jupitra, ki spodbuja ljubezen do učenja in kreativnosti, lahko vsak od njiju doprinese lastno blagovno znamko. Nedvomno sta šarmanten in zabaven par, ki uživata v utripu družabnega življenja. Živita polno življenje, veselita se spoznavanja različnih kultur v odkrivanju sveta. V njunem razmerju ni prostora za dolgčas.

KOZOROG IN KOZOROG

Kot je odlična njuna združitev, je lahko tudi dvojno trpljenje. Ob vzpostavitvi zdravega ravnovesja moči med partnerjema je odnos idiličen, v nasprotnem primeru se zlahka obrne v dolgočasno rutino. Obema vlada trezni, konservativni Saturn, ki ne omogoča sproščenega odnosa. Nagnjenost k prevzemanju vodilne vloge je lahko njuna resnejša ovira. Vendar se lahko njun odnos ob pravilni komunikaciji in vzpostavitvi pričakovanj dovolj zgodaj poglobi. Upoštevanje in spoštovanje partnerja je podlaga za nadaljnjo pot. Ustvarjanja, delitev dela, sprejemanje odgovornosti dvojno povečajo združitev zemeljskih Kozorogov s podobnim temperamentom. Obojestransko prizadevanje za bogastvo. Podobne vrednote in usmeritev k skupnim ciljem se z dogovorom lažje uresničijo. Njuna prednost je v humani naravnanosti, da najdeta način, da darujeta svoj čas, denar in energijo v dobrodelne namene.

VODNAR IN VODNAR

Vodnarja skupaj ustvarita odlično harmonično in čudovito partnerstvo, sta zelo enakopravna, drug drugemu puščata veliko osebne svobode in se brezpogojno ljubita, spoštujeta in dopolnjujeta. Imata posebej izoblikovan čut za estetiko, ljubita red in čistočo. Oddajata veliko erotične energije. Sta odlična gurmana, privlači ju vrhunska moda, rada se smejeta in zabavata. Sta kot luč, ki hodi pred drugimi in ki odkriva dotlej nevidne poti. Trajna ljubezen je tista, ki vedno drži njuni sili ravnotežja. Ta zveza je kot jagoda na torti. Njuno ljubezensko barčico pomagata voditi njuna vladarja Saturn in Uran, za katera sta značilni strast in svoboda, zato imata v sebi venomer ogenj strasti. Imata veliko skupnih interesov in sta podobni osebnosti, njuno skupno druženje pa je vedno zabavno.

RIBI IN RIBI

Združitev dveh rib lahko skupaj ustvari zasebna nebesa ali pekel na zemlji. Vse je odvisno od odločitve, ali se odločita za plavanje proti toku ali s tokom. Neustavljivo osredotočena drug na drugega se izgubita v sanjah in fantazijah. Če izbereta možnost, da sta zaveznika in rešujeta praktične in realne cilje skupaj, ju povezuje odlična priložnost, vezana na uspeh. Oba partnerja pripadata spremenljivemu znaku, komunikacija je omogočena brez napora. Povezuje ju telepatska vez, ki omogoča pogled v srce in v um. Edina nevarnost, ki jima preti, je, da ne jemljeta povezave kot samoumevne. Če bi želeli prevarati partnerja ribi, bi bila to slaba ideja, ker bi ta na neki ravni poznal resnico, ki bi zelo bolela zaradi partnerjeve nepoštenosti.

horoskop.si

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk