Kaj predstavlja 12 hiš v vaši natalni karti

Rojstna ali natalna karta je stanje planetov ob našem rojstvu, ki nas vodijo v življenju vsak s svojo zgodbo na določenih področjih. V rojstni karti je 12 hiš, ki predstavljajo 12 različnih področij vašega življenja. Hiše so tretji gradnik astrologije, ki mu je, da pridete do določenih odgovorov, smotrno nameniti pozornost.

2. 7. 2016

1. HIŠA

Hiša ozvezdja Ovna in Marsa (JAZ)

Ascendent in prva hiša predstavljata človekovo rojstvo, njegov prihod na svet, ki je individualen za vsakega posameznika, ter pogojuje, kako se izražamo na zunaj, prvo reakcijo na vpliv okolja. Kadar se lotevamo kakšnega novega podviga, se nam sproži stari vzorec nastopanja in uveljavljanja in je temelj naše osebnosti. Prva hiša je torej individualni izraz osebnosti, je tudi naš telesni izraz oziroma zunanji videz. Ascendent se potem oblikuje tudi v odnosih z zunanjim svetom in te izkušnje navadno občutimo kot pritisk.

2. HIŠA

Hiša ozvezdja Bika in Venere (MOJE)

2. hiša govori o vsem, kar vam zagotavlja fizični obstoj v vašem svetu, o materialnem stanju, o pridobivanju denarja in materialnih vrednostih, o občutku vrednosti in o prehranjevanju. Glavne teme so denar, zaslužek, dolgovi in vse, kar posredujemo, sploh tisto, kar nam veliko pomeni. V njej iščemo odgovore na vprašanja o možnosti zaslužka in investiranja. Opisuje možnosti dobitkov ali izgub, ki se obetajo. Nekateri astrologi jo opisujejo kot hišo svobode, predvsem povezano z denarjem in materialnimi vrednostmi ter s tem, kaj si v življenju lahko privoščimo, ne da bi ogrozili lastno varnost.

3. HIŠA

Hiša ozvezdja Dvojčkov in Merkurja (TUKAJ)

3. hiša govori o kratkih potovanjih, o učenju, o razmišljanju osebe, o neposredni okolici, bratu, sestri ter sorodnikih. V njej proučujemo okolje, sosede in vse, kar je v naši bližini. Proučujemo komunikacijo, sposobnost govora in pisanja ter prevozna sredstva. V njej so opisana vsa krajša potovanja. Govori tudi o osnovnem izobraževanju in pogosto o možnostih nadaljnjega študija. Proučujemo sposobnost branja, pisanja, povezovanja z drugimi ljudmi, pisma, oglaševanje, telefonske klice, radijske oddaje in vse načine sporazumevanja.

4. HIŠA

Hiša ozvezdja Raka in Lune (ZASEBNO)

4. hiša govori o koreninah, o starših, o domu in družini ter o tem, kakšen dom ter družino si oseba ustvari. Govori tudi o dediščini, o prednikih, o psiholoških koreninah ter o zasebnem življenju. V njej so opisane nepremičnine, skrbi, povezane z njimi, vsi vidiki domačnosti in družinskega življenja ter zasebnost. Predstavlja enega od staršev, najpogosteje mamo v moškem in očeta v ženskem horoskopu. Opisuje sposobnost prilagajanja življenjskim okoliščinam v poznejših obdobjih.

5. HIŠA

Hiša ozvezdja Leva in Sonca (DANA LJUBEZEN)

5. hiša predstavlja človekovo ustvarjalnost in vse tisto, kar nas resnično veseli ter razveseljuje v življenju. Opiše vašega notranjega otroka in bistvo vaše duše. Govori o hobijih, ljubezni, otrocih, ustvarjalnosti, rekreaciji, zabavi, letnih oddihih, praznikih, igranju, finančnih špekulacijah ter igrah na srečo. Kaže način čustvovanja in ljubezen, ki jo oseba poklanja drugim. Govorimo lahko predvsem o ljubezni, romantičnih podvigih in zmenkih. Peta hiša govori le o svobodni ljubezni. Govori o otrocih na splošno in o vaših otrocih, pri čemer prav posebno opisuje prvega otroka.

6. HIŠA

Hiša ozvezdja Device in Merkurja

(FIZIČNO ZDRAVJE)

6. hiša govori o delu in delovnem okolju, o delovnih in vseh drugih navadah, o zdravju in veliko pogosteje o boleznih. Govori o zaposlitvi, o zaposlenih, o sodelavcih, o podnajemnikih, o služabnikih, o hišnih ljubljenčkih in vseh tistih, za katere oseba skrbi oz. so odvisni od nje. Vse, kar počnemo na področju 6. hiše, je treba opraviti in pogosto ni povezano s tem, da to radi počnemo. To je hiša fizičnega delovanja, povezana z vsemi poklici, ki zahtevajo fizično delo ali fizično moč.

7. HIŠA

Hiša tehtnice in Venere (VI IN RAZMERJA)

7. hiša govori o partnerstvih in zavezah z drugimi ljudmi. Najbolj tipična partnerstva so zakon in poslovno partnerstvo. Sem spadajo tudi delo z javnostmi, naklonjenost javnosti do osebe, odkriti sovražniki, ločitve, sodelovanje ali nesodelovanje z drugimi. Opisuje pogodbo, sporazume, dogovore in tožbe na sodišču. Kaže na to, kar nam manjka v življenju. Govori tudi o tem, koliko ste naklonjeni poroki in zakonu. Opisuje zakonskega partnerja ter sam zakon.

8. HIŠA

Hiša ozvezdja Škorpijona in Plutona (IMETJE)

8. hiša govori predvsem o podpori, ki jo prejmemo od drugih ljudi. Govori o tem, koliko si lahko obetamo od zavarovalnice, banke ali od dediščine. Ne smemo pozabiti, da v tej hiši ni opisan le denar, ampak tudi vrednote našega partnerja. Iz nje razberemo, kdaj ali kaj nas moralno, duhovno in fizično podpira. Govori o davkih, zavarovanju, skrivnostih, seksualnosti, o duhovnem in fizičnem spreminjanju ter o preporodu. Zaradi velike povezanosti in potrebe po intimnosti 8. hišo povezujemo tudi z iskanjem duše dvojčice.

9. HIŠA

Hiša ozvezdja Strelca in Jupitra (POTOVANJE IN TUJINA)

9. hiša govori o osnovnem znanju iz 3. hiše, ki se s spoznanji pretvarja v višja znanja. V njej najdemo univerze, profesorje ter vse načine nadaljevanja izobraževanja. Govori o daljnih potovanjih, tujih jezikih, krajih, o tujih stvareh in tujcih na splošno. Opisuje zakone oziroma zakonodajo ter sodni sistem na splošno. Ne smemo pozabiti na moralo in etiko. V njej proučujemo naklonjenost znanosti, idealom in psihologiji.

10. HIŠA

Hiša ozvezdja Kozoroga in Saturna (JAVNO ŽIVLJENJE)

10. hiša govori o karieri, o poslu, o tem, koliko lahko dosežete in kako ste prepoznani v svetu. Govori o odgovornostih, o dolžnostih in posledično o nagradah ter priznanjih za vaša prizadevanja. Opisuje vaš položaj v družbi, ugled, ambicije in vse avtoritete. Govori o egu, o statusu, napredovanju, poslovnem in družbenem delovanju. Opisuje delodajalca, šefa, oblast in druge, ki ste jim podrejeni, pa tudi o vašem odnosu do njih.

11. HIŠA

Hiša ozvezdja Vodnarja in Urana (PREJETA LJUBEZEN)

11. hiša govori o prijateljih, o znancih, o sodelovanju s skupinami in organizacijami ter o vaši originalnosti. Opisuje vaše prijatelje in znance ter vse odnose, ki niso ljubezenske narave. To je hiša ljubezni, ki jo prejmemo od drugih ljudi. Predstavlja vaše upe, želje in kaže na vaše cilje. 11. hiša govori o tem, komu ali čemu pripadamo. Opisuje človekoljubje, humanitarno delovanje, delovanje v okviru skupin, organizacij in podobno.

12. HIŠA

Hiša ozvezdja Rib in Neptuna (DUŠEVNO ALI MENTALNO ZDRAVJE)

12. hiša govori o vaših strahovih, o podzavestnem svetu, o skrivnostih, o mentalnem zdravju, o omejitvah in številnih slabih stvareh, za katere ste krivi sami. Opisuje vse skrito, pa naj bo dobro ali slabo. Govori o žalosti, trpljenju, razočaranju, omejitvah in izolaciji. Je hiša, ki govori o delu na črno. Sem spadajo tudi ustvarjalci, ki potrebujejo samoto pri svojem ustvarjanju (recimo pisatelji, pesniki, slikarji).