Kako doživljajo spolnost posamezni astrološki znaki?

Astrologija in erotika.

Kako doživljajo spolnost posamezni astrološki znaki? (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2021

OVEN - MOŠKI

V mladostnih letih je zaradi seksa divji in išče srečno zvezo z nekom, ki razume njegovo slepo pohotnost in je dovolj potrpežljiv, da ga uči, mu svetuje v nesrečah in zablodah pubertete ter ga ljubi, dokler ni zrel za vstop v odraslo stopnjo seksa. Zanje je značiilno, da ne ločujejo poslovnosti od svojega spolnega življenja. Partnerje si iščejo (sploh si jih iščejo povsod) v pisarni, na seminarjih, na poslovnih potovanjih ali da družabno poslovnih prireditvah. Lahko se preveč prepustijo alkoholu in ne oziraje se na moralo zapletejo v neetične ali nepoštene poslovne dogovore. Moški v znamenju Ovna lahko zelo osreči svojo partnerico, zaradi nagnjenja k velikodušnosti in obzirnosti. Lahko pa jo tudi muči s svojo ljubosumnostjo, zahtevami in zasliševanjem ter s tem, da ji ne da na voljo časa za samostojne, čisto nedolžne opravke. 

OVEN - ŽENSKA

Ženska Oven ljubi seks in ko ga enkrat odkrije, v kateremkoli letu in običajno je to zgodaj, lahko postane čisto nora nanj. Njen ljubimec mora biti nadvse odkrit, če si ne želi ženske, ki se bo stalno pritoževala in postala frustrirana. Vznemirjenost in nepotrpežljivost sta dve značilni lastnosti ženske Ovna, ki imata korenine v njenem spolnem poželenju, ki je nenasitno. Problematičen del družbenega in spolnega življenja ženske Ovna je njena globoka, celo podzavestna občutljivost. Ta jo večkrat vodi v nesporazume, ki prizadenejo tako njo kot tudi osebo, ki je vanje vpletena. Svojemu partnerju je lahko v navdih, prav tako pa mu pomaga k uspehu. Privlačna do konca svojega običajno dolgega življenja bo ženska Oven zapeljivka do poslednjega diha. 

BIK - MOŠKI

Njegov cilj je vedno, ne oziraje se na to, v kakšnem okolju se nahaja, uspeh. Včasih poseduje magnetično privlačnost, ki mu lahko prinese uspeh z lepo partnerko. V primeru, da je ne poseduje, bo sanjaril o tako velikih dosežkih, da bo osvojil svojo idealno žensko skozi moč in bogastvo. Potreba po seksu je tista, ki ga sili v to, da postane materialno uspešen. S svojo moškostjo in osredotočenostjo na seksualne užitke moški Bik le redko zaide v drugačne vrste seksa. On eksperimentira le včasih. Zanimivo pri tako dominantnem moškem, kot je rojen v znamenju Bika, je, da ne reče nobene, niti ni razburjen zaradi nezvestobe svoje ljubice ali ljubic, lahko pa je nesmiselno ljubosumen na žensko, za katero meni, da je njegova zasebna last, pa čeprav je ona poročena z drugim. 

BIK - ŽENSKA

Ženska Bik kaže zanimanje in veliko radovednost za vse oblike in odtenke, ki jih ponuja seks, čim bolj razburljivi so. Za zadovoljevanja moških strasti jih muči in hkrati sili v zadovoljevanje svoje pohotnosti na raznovrstne in včasih čudne načine spolnih perverznosti. Ženska, rojena v znamenju BIka, se zaveda svoje privlačnosti in stori vse, kar je v njeni moči, da to opazijo tudi moški. Vedno se zanimivo in nepredvidljivo uredi. Posebna lastnost ženske Bik je njena vzdržljivost. Brez težav ima lahko z moškim spolne odnose po več ur naenkrat in vseskozi vzdruže čustva na visoki ravni. Kmalu spozna, da moški večine znamenj nimajo energije, potentnosti in treninga, da bi zdržali v spolnem aktu toliko časa kot si ona to želi. Zaradi tega se za nekaj časa posveti študiju ljubljenja in se nauči, kar je potrebno, da njen moški zdrži dlje v občevanju, da se mu povrne erekcija po orgazmu in kako upočasniti akt, da bo trajal čim dlje.

DVOJČKA - MOŠKI 

Privlačna in zapeljiva ženska se bo morala močno potruditi, da ji bo uspelo pregovoriti moškega Dvojčka, da gre z njo v posteljo, če posebej, če je iz enakega družbenega sloja ali je članica njegove družbe. Takrat se bo obnašal zelo prefinjeno in nedostopno, tako da ga ne bo z lahkoto osvojila. Sam prav tako ne bo agresiven do nobene ženske njegove družbe, ker ga običaji in navade preveč vežejo. Moški v znamenju Dvojčkov ve, da obstajajo spolne drugačnosti, vendar je vse, kar je eksotično, zanj preveč. Glavni vzrok, da ta relativno zmeren fant hiti v zakon, je najpogosteje podzavestno spoznanje, da bo moral doživeti še veliko stvari, da bo lahko resnično užival v seksu. Njegovo mišljenje o spolnem občevanju je "Naredimo, kar je treba, da bo že enkrat konec." V primeru, da bo spolni akt z ženo uspešen, bo postal navada, ne bo pa psoebno razburljiva navada. Zanos in navdušenje nad seksom je za moškega Dvojčka zelo redko. 

DVOJČKA - ŽENSKA

Moč prodiranja Sonca skozi znamenje Dvojčkov ustvarja podobnost med pogledom moškega in ženske na sks. Njuna notranja hladnost jima omogoča, da ustvarita idealno partnerstvo med seboj. V vzajemni frigidnosti skoraj ne bosta vedela, kakšen užitek in zabavo pogrešata. Skladno z njenim odklonilnim odnosom do seksa potrebuje ženska Dvojčka več časa, preden se odloči za poroko. Zavestno ali podzavestno okleva s fizičnim kontaktom, ki je del zakonskega življenja. Izogiba se dotikom, igranju z njo, božanjem in poljubljanju. Kadar situacija postane bolj vroča, kot je pričakovala, se bo tudi ona vpletla vanjo. Na resnično dvojnost narave tega znamenja kažejo njene misli, kadar je v objemu strasti. Analizira namreč moškega, za katerega se je odločila. V mislih ocenjujejo svojega ljubimca. Težko bi rekli, da lahko tako hladna ocena potencialnega partnerja vodi k veliki čustveni sreči. V resnici tudi ne vodi. Miselno ocenjevati nekoga gotovo ni pot, ki bi vodila iz enega zadovoljstva v drugo. 

RAK - MOŠKI

Ker je zelo občutljiv, potrebuje moški Rak nekaj vzpodbude. Strah pred tem, da bo zavrnjen, povezan z njegovim velikim notranjim ponosom, zelo otežuje spolni pristop do njega. Čeprav je v srcu in duši pripravljen na seks, se pokažejo pri njem fizične in čustvene zavore, ki ga držijo nazaj ter mu ne omogočajo doživeti pravega zadovoljstva. Sposoben je agresivnosti v postelji, vendar pa moški v znamenju Raka sestavljajo večji del tistih, ki trpijo za psihološko impotenco. V medsebojnih sreačnjih, kjer bo čutil, da njegova partnerka uživa toliko, kot on sam, bo kazal ljubezen, poželenje in spolno vzburjenje v obliki vzdihov, mrmranja, globokega dihanja, strastnih prijemov in drobnih ugrizov. Vsaka, ki doživi orgazem z njim in je prav tako uživala v seksu kot moški Rak, bo dobesedno zaznamovana ženska in to za dalj časa.

RAK - ŽENSKA

Rada ima starejše ljudi in se nagiba k njihovi pozornosti, še zlasti si je všeč pozornost starejših moških. Skupaj z mošnim in ljubečim moškim postane tudi ona močna, ljubeča partnerka in ljubica. Prepuščena vplivom Lune lahko živi burno in valovito življenje. V sebi ima gonilno silo, da zadovolji edinemu cilju narave - reprodukciji. V primeru, da je za to prikrajšana, pridejo na dan vsi negativni vplivi njenega znamenja. Srečna bo, ko je poročena z moškim, ki misli, da je ona eden najboljših spolnih objektov. Kadar je poročena z razumnim moškim njenega znamenja, lahko najde zadovoljstvo v njunih skupnih željah po zabavi znotraj in zunaj postelje.

LEV - MOŠKI 

Dokler je na vrhuncu svoje potentnosti, potrebuje moški Lev veliko laskanja in dobrikanja, ki sta nasploh izjemni značilnosti njegovega spolnega življenja. Medtem ko so moški predstavniki ostalih znamenj več kot zadovoljni s samim spolnim aktom, oziroma so srečni že v sami fizični in čustveni osvoboditvi svoje seksualnosti, ima moški Lev potrebo, da med seksom neprestano sliši, kako čudovit, sijajen, da je pravi žrebec in boljši od Casanove. V tem ni seveda nič narobe, če bi se zavedal dejstva, da ta potreba razkrije neko psihološko pomanjkljivost. Že na površju se pri njem razkriva manjši notranji konflikt oziroma čustveno nezadovoljstvo - kompleks Casanove ali Don Juana. Z drugimi besedami, moški Lev mora neprestano ponavljati spolne odnose z žensko, zato da dokazuje sebi nekaj povsem drugega kot to, kako dober ljubimec je. 

LEV - ŽENSKA

Ženska Lev je najbolj seksi ženska izmed vseh znamenj, je pravi seks simbol. Skrivnost ženske Leva je povezana z njeno sposobnostjo pripovedovanja skoraj hipnotičnih zgodbic in laži. Prav tako ni nobena druga ženska sposobna ujeti moškega v takšno mrežo, kot jo spleta ženska Lev. Ko ga ujame, se požene nanj do onemoglosti. Vse to naredi preprosto čarobno, čemur se moški sploh ne morejo upreti. Ženska Lev se visoko ceni. Zahteva plačilo z zvestobo, vdanostjo in poštenostjo. Posledica seksa z žensko Levom je prisega zvestobe. Morda ne bo nikoli zaprosila svojega ljubimca, da ji prinese kozarec vode, lahko pa ga prosi, da zanjo koga pretepe. Tudi njena posedovalna lastnost je povezana z zahtevo po lojalnosti v zameno za seks. Ženski Levu pomeni vsak moški, ki ga je osvojila, dragulj njene kraljevske ogrlice. Občutek bo imela, da je nepopolna, če bo kakšen dragulj izgubljen. Vse to pa vpliva na njenega bivšega partnerja tako, da si potem, ko je zapustil žensko Leva, misli, da je zapravil življenjsko priložnost.

DEVICA - MOŠKI 

Ko se enkrat znajde v postelji s spolno partnerko, jo bo analiziral do kosti. Povsem možno je, da je ta analitični trend pri njem podzavestni prenost občutka krivde. S tem procesom lahko resnično pozabi na samoanalizo in tako prenese celotno aktivnost spolnega združenja na svojo partnerko. V tej igri bo neprestano mislil na svojo krepost. Pomembno bo, da je kot predstavnik znamenja Devica po njegovem ohranil svojo nedolžnost. Vpliv razmišljanja na njegove spolne aktivnosti je lahko tako močan, da bo tipični moški Devica omejil druženja z dekleti na zgolj platonska razmerja. Beseda dekle je bila uporabljena namenoma, ker moškega Devico veliko bolj privlačijo ženske, ki so mlajše od njega. Njegova pikrost najde pri vrstnicah ali starejših ljudeh preveč stvari, ki jih on lahko kritizira. 

DEVICA - ŽENSKA

Njena radovednost je primerljiva z radovednostjo moškega Device. Zaradi pridobivanja znanja bo zapeljevala moške ter jih na koncu izkoristila predvsem za svoje namene, le redko tudi za njihove. Veliko žensk Devic ima skoraj enciklopedijsko znanje o seksu. Potrebno bo precej več kot samo znanje, celo več od samega uživanja v seksu, da bo pristala na izgubo varnosti, ki ji jo ponuja nedolžnost. Čeprav je do spolnosti zadržana, ima določena obdobja, ki jih povzročajo čustveni pretresi, ko potrebuje fizično sprostitev in takrat je sposobna pregovoriti kateregakoli moškega, da gre z njo v posteljo. Mnogim moškim se bo zdelo, da jih s postavljanjem intimnih vprašanj želi speljati v posteljo. V resnici pa njo zanimajo samo odgovori. Tu in tam je kakšna ženska Devica prav čudaška. Praizadevala si bo, da je vse v zvezi z njo in okoli nje nevtralno in da ne bo od nikogar odivsna. S pomočjo pitja se bo znašla v željeni postelji ali pa se ubranila spolnemu odnosu.

TEHTNICA - MOŠKI 

Srečna je lahko ženska, ki ujame moškega Tehtnico. Glavni pogoj za srečo moškega Tehtnice je ljubezen. Veliko možnosti ima za spolna občevanja, ki so zanj precej prazne izkušnje, če jih poleg orgazma ne spremljajo globoka čustva. Medtem, ko se veseli trenutkov združevanja, je včasih zraven potrt. Postavlja si vprašanja o njegovi vrednosti in resničnosti njegovih združevanj. V sebi je tudi hvaležen, ne zaradi same spolne izkušnje, ampak ker je doživel čudovit ljubezenski dogodek. Posledica dediščine njegovega znamenja je, da mora pripraviti druge do tega, da se zaljubijo vanj. Zaveda se svoje velike privlačnosti in v sebi nosi potrebo po samopotrditvi. Spolna partnerka, ki mu bo posvetila največ pozornosti, ki mu bo dala veliko komplimentov, bo tista, ki bo nagrajena s strastnim ljubljenjem. Ženska, ki ga želi obdržati, ga bo morala globoko ljubiti, mu to večkrat povedati in mu pokazati, da je ona vse, kar si od nje želi.

TEHTNICA - ŽENSKA

Iz osebe, ki jo ljubi, naredi ženska Tehtnica svoj idol. V svojem ljubimcu najde dovolj stimulacije, da se kar najbolj potrudi in naredi stvari čimboljše. Njen idol je njena inspiracija in predmet oboževanja. Če drži pregovor, da ljubezen svet vrti, potem pošlje žensko Tehtnico v orbito. Ni je stvari na svetu, ki je ne bi naredila za svojega ljubimca. Rojena je z veliko mero magnetizma. Ko zagleda predmet svoje ljubezni, lahko postanejo njene besede in dejanja skoraj hipnotična. Ženska Tehtnica se pogosto zaljubi na prvi pogled. Odskočna deska za seks ženske Tehtnice so njeni prirojeni romantični ideali. Ženske v znamenju Škorpijona in Rib, na primer, začnejo s seksom in nato morda najdejo ljubezen. Pri ženski Tehtnici je obratno, najprej išče ljubezen, šele potem se nauči uživati v spolnosti. Zaradi svojega prirojenega občutka za presojanje gleda na potrebo po spolnosti in na svoje spolne izkušnje precej intelektualno. S pomočjo svojega notranjega čuta za ravnotežje in s svojo voljo lahko obvlada to potrebo.

ŠKORPIJON - MOŠKI

Moški Škorpijon je vročekrven, strasten in potenten moški, vedno pripravljen na seks in stalno v lovu za spolnim plenom. Pri iskanju tega, kar si želi, pa je navadno zelo uspešen. Moški Škorpijon privlači mnoge ženske. Njegov čar, njegova drža in videz, vselej delujejo kot magnet. on pa s svojo samokontrolo kaže malo zanimanja za vse to. V resnici je odkrito bolj zaverovan vase, kot pa v koga drugega. V glavnem drugih sploh ne potrebuje, ker je sam sebi dovolj. Moški Škorpijon piči svojo partnerko tako, da jo ohromi s prepiri, nesoglasji, notranjo vojno in jo spravi v samomorilsko depresijo. Malo je verjetno, da bi imel predstavnik katerega drugega znamenja takšen vpliv na partnerko. Zanimivo pa je, da je ta naravna sila podzavestna. Razlaga je v tem, da razvije moški Škorpijon takšno tehniko ljubljenja, ki vodi njegovo partnerico v pohotno blaznost. Sam je namreč brez občutka sramu. Med spolnim občevanjem se dobro zaveda svojega telesa. Vsega uporablja kot čudovit lok, kjer je njegova partnerica violina. Pesem, ki jo izvablja iz violine, pa je otožna. On ubira strune, dokler nista oba v tisti ekstazi, ko zaslišita zvezdno glasbo.

ŠKORPIJON - ŽENSKA

Pravo žensko Škorpijon označuje intenzivna in vedno prisotna potreba po seksu. Vedno je pripravljena na spolno občevanje, a ne zaradi zadovoljitve svojih potreb. Njen motiv je skrivnost, ki je sama ne more analizirati. Moški se okoli nje zbirajo kot vešče okoli luči. Vse ženske Škorpijonke so zelo radovedne glede človeškega telesa. Redke so pretirano sramežljive ali krepostne. Večina bo našla vsaj eno spolno funkcijo vsakega dela partnerjevega telesa. Gibčnost njenega telesa ji omogoča, da zavzame med spolnim aktom katerokoli pozicijo, njihov namen pa je vzburjati partnerja do vrtoglavih spolnih in čustvenih višin in ne toliko zadovoljitev njenih lastnih potreb. Najbolj jo razburi spoznanje o svojih močeh in možnostih vplivanja na partnerja. 

STRELEC - MOŠKI

Nad znamenjem Strelec vodi Jupiter. Poti in njegove spretnosti vodijo sina tega znamenja večkrat tja, kjer je hazardiranje. Ima zveze, navadno neposredne, s podzemljem, z zvodniki in špekulanti. Moški strelec se ne pritožuje nad cenami in je vedno pripravljen plačati zahtevano ceno. Tovrstnih aktivnosti bi se moral izogibati. Poroka predstavlja za takšnega moškega resnični problem. Nekatere navade se vanj tako močno vsidrajo, da je včasih težko živeti z njim. Njegova partnerka po potrebovala veliko potrpežljivosti in strpnosti. Spregledati bo morala njegove izpade in izbruhe jeze. Marsikaj, kar dovoli sebi, njej ne bo dovoljeno. Vse to pozneje soprog Strelec razumno uredi v trenutkih, ko ga peče vest, se poskuša odkupiti z dragocenim darilom ali s čudovitimi izrazi ljubezni in vdanosti. 

STRELEC - ŽENSKA

Tako rada ima svojo neodvisnost, da ima malo tiste volje, ki vodi druge ženske v lov za spolnim partnerjem. Kadar ji pride nasproti, ima seks vseeno rada. Večino življenja pa se odloča, čemu naj da prednost, prostovoljni osamljenosti ali samozatajitvi ob njem, ki si jo želi. Dobrodušna je do raznih pokvarjencev. Ta lastnost je povezana s hazardersko žilico Strelca. Sprevidela bo, da je njen moški gangster, mafijec ali tat. Namesto z glavo začne razmišljati s svojim srcem. Končni rezultat bo prazna blagajna in prazna postelja. Ženska Strelec zelo težko dokonča kakšno stvar. To velja za njene spolne, romantične ali ljubezenske zveze. Zamuja z dozorevanjem in velikokrat manjka pri zrelostnih izkušnjah. 

KOZOROG - MOŠKI 

Velja za hladnega in preračunljivega. Medtem ko z lahkoto zasužnji, rani druge že samo z besedo, jih osmeši z ignoriranjem, pa njegovo srce skrito gori od poželenja. Njegovo srce je veliko, rdeče in krvaveče. V spolnosti moški Kozorog eksperimentira. Pri tem je včasih pasivni partner ali pa postane za nenavadne spolnosti zelo zavzet. To zadnje se zaradi prisotnosti staromodnega cenzorja, planeta Saturna, ne zgodi vedno. Posledice takšnega potlačenja pravih spolnih želja vodijo do preusmeritve njegove energije na druga področja. Postane lahko Don Juan, herojski ženskar, ali javna osebnost, ki pripelje družbo do velikih sprememb. Dovršen je in hkrati krhek, kar njegovega potentnega ljubljenja na noben način ne omejuje. Nekateri pravijo moškemu Kozorogu celo ljubezenski stroj.

KOZOROG - ŽENSKA

S svojim možatim ljubimcem se prej vedno rada malo opije. V spolnem aktu gre težko vse do konca, dokler se ne vzpodbudi s svojo najljubšo pijačo, ki popusti njene zavore. Naslednje jutro lahko opravičuje svojo krivdo s tem, da vse skupaj prevali na dejstvo, da je bila opita. Eksperimentiranje postane zanjo aktivnost, ki ji vzame veliko časa. Z vsem se želi igrati, čimbolj skrivnostno je. Kozoroginji predstavlja seks čustveni problem, iskanje partnerja, možatega žrebca, ki je vedno pripravljen za skok v posteljo. Kljub superiornemu vedenju, kiga ima zaradi svojega znamenja na vrhu zodiaka, je v resnici zelo vročekrvna in za seks vedno pripravljena. 

VODNAR - MOŠKI

Moški Vodnar ima rad skrivnosti in nenavadne zgodbe. V spolnosti stalno eksperimentira z različnimi vrstami spolnega občevanja in pri njem ni stalnosti, ki je včasih lahko že dolgočasna. Njegov cilj je prodreti v osebnost in analizirati spolno življenje skoraj vsakogar. Njegovo globoko zanimanje za spolno življenje drugih je skoraj prislovično in univerzalno. Včasih je kdo presenečen nad vztrajnostjo in temeljitostjo, s katero Vodnar sprašuje, na koncu pa se znajde sam tudi kot predmet radovednosti moškega Vodnarja ali celo predmet njegovega spolnega poželenja. Občudovalke, ki mu laskajo, kmalu spoznajo, da je to fant, ki ne zna reči ne. Potem se zgodi, da postane žrtev tistih žensk, ki ga v resnici želijo samo izrabiti za lastno zadovoljitev in potešitev poželenja.

VODNAR - ŽENSKA

Ženska Vodnar je od vseh žensk najbolj spolno osvobojena. Nobene organizirane skupine ne potrebuje, da ji pokaže pot do osvoboditve, ker je bila z njo že rojena. V spolnosti si želi nežne izkušnje, opisane v viktorijanskih novelah. Rada ima dvorjenje s poezijo v romantični atmosferi, z nežnimi in prikritimi namigi, in nikoli z očitno vulgarnostjo, naglico ali v okoliščini, ki bi jo lahko opisali nizkotno. Spolnost je sicer nikoli ne odbija. Zgolj telesno občevanje brez priokusa ljubezni in brez romantike pa jo pusti hladno. Zaradi teh razlogov stopa počasi v spolno zvezo. Medtem ko njen partner išče zadovoljstvo in užitke v raznolikosti in številu spolnih aktov, ženska Vodnar zasanjano jemlje vso strast kot telesno govorico duhovne ljubezni.

RIBI - MOŠKI

Ne glede na starost, vero ali telesni izgled, je poln spolne privlačnosti. Kakršenkoli že je, bo dišal po senzualnosti, po vonju spalnice, po neopisanem in prevladujočem vonju seksa. Poleg njegovih potentnih lastnosti in kvalitete je moški Riba patološko vpleten v spolnost. Prevladuje v njegovih mislih in telesu. Je osnovna gonilna sila njegovih najvišjih idealov, njegovih največjih dosežkov, njegove nežne ljubezni in vsega, kar doživi človeška narava ter kar človeštvo preseže. Ob lovu na svojo spolno žrtev je poln romantičnega sanjarjenja. Poln je nihajočega utripa poetične ljubezni, istočasno pa udarja v njegovem srcu in krvi, ki potuje po njegovih žilah, ritem seksa. Poleg duhovnega ima namreč zelo rad tudi telesno zadovoljevanje med spolnimi odnosi.

RIBI - ŽENSKA

Celotno spolno življenje ženske Rib je pod močnim vplivom njenega razmerja z očetom. Njeno psiho že v zgodnjih letih oblikje njen oče in leta, ki sledijo, so samo nadaljevanje tega. Posledica tega je, da lahko pogosto išče ljubezen pri moških, ki jo spominjajo na očeta. V trenutku se lahko spremeni iz sramežljivosti v vihravost. Lahko se skriva pred svetom ali pa izbruhne s tao vulgarnim temperamentom in besednim izražanjem, da vsi prisotni onemijo. Ženska Ribi je pohotna in zna svoje čare in spolno privlačnost uporabiti profesionalno, kot igralka, fotomodel, stevardesa, itd. Zaradi enakih stvari, ki so všeč njenim moškim, je tudi pri ljudeh popularna. Ko partner potegne v objem s tokom plavajočo žensko Ribo, včasih ugotovi, da objema privid. 

povzeto iz knjige Astrologija in spolnost avtorja Marka Schützeja