Kako lažejo posamezna astrološka znamenja?

Kako deluje naš um? Kakšen je naš način komunikacije? Smo nagnjeni k opravljanju, pripravljeni na laganje? Astrologija nam pomaga, da ozavestimo svoj način razmišljanja in izboljšamo komunikacijo.

Kako lažejo posamezna astrološka znamenja? (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 9. 2016

V starogrški mitologiji je bil Merkur glasnik bogov. Imel je leteče sandale, ki so ga v trenutku lahko odnesle kamorkoli si je želel. Še več, imel je čarobno kapo, s katero je postal neviden. Hiter, poreden in izmikajoč bog Merkur je bil svojeglavo in divje bitje. Ni okleval pred prevarami in triki, zato se je smatralo, da je zaščitnik prevarantov in lopovov. Merkur v psihološki astrologiji simbolizira naše misli. Hitre, izmikajoče se in nevidne ter prav tako močne. Zavedamo se moči uma, ker tisto, kar mislimo določa naš način obnašanja. Naučiti se prepoznati svoje misli in utišati neprestane valove uma je ena od pomembnejših nalog jogijske tradicije in meditativnih tehnik.

Merkur - veseljak in prevarant

Proces oblikovanja misli se začne z opazovanjem. Kadar več ljudi gleda isti prizor, ne bodo videli iste stvari. Dogodek, ki ga opazimo je sam po sebi nevtralen, nima neke posebne vrednosti. Oseba, ki opazuje dogodek mu pripisuje določen pomen, in si ga razlaga v skladu s svojim načinom razmišljanja. Naš um je nenehno aktiven in nam pomaga razumeti in odgovoriti na zunanje dražljaje, ki nas neprestano napadajo iz vseh strani. V nas obstaja filter skozi katerega se prelomi resničnost, tako da do nas pride le del te resničnosti. Astrologija te filtre prepozna in opisuje s pomočjo simbolike Lune in Merkurja. S tolmačenjem simbolike Merkurja in s povezovanjem temeljnih življenjskih energij Sonca in Lune, dobimo zanimiv vpogled v način delovanja našega uma, ustvarjanja svojega specifičnega sistema prepričanj in načina komunikacije.

Merkur kot starogrško božanstvo je bil veseljak in prevarant. Skrite v naši glavi, se naše misli včasih poigrajo tudi z nami. Pomislite, kolikokrat ste prišli do napačnega zaključka, lagali sebi in drugim. Laž je lahko neke vrste obrambni mehanizem, s katerim se branimo pred občutki krivde, sramu ali želimo z njo prikriti občutke manjvrednosti.

Bele laži

Obstajajo mnoge situacije, v katerih lažemo brez slabe vesti. Pogosto je to situacija, v kateri ne želimo nekoga prizadeti. Na primer, če mama skuha neokusno juho. ''Dobra je'', rečemo brez navdušenja in dodamo ''vendar bi jo bilo potrebno nekoliko bolj začiniti''. S tem smo izrekli belo laž, ker ne želimo razžalostiti mame. Nekateri so nepopustljivi in bodo resnici oziroma svoji verziji resnice sledili za vsako ceno, četudi s tem prizadenejo tiste, ki jih imajo radi. Imate moč, da se soočite s svojimi lažmi in si priznate, da ste pripravljeni na njih?

Primerjajte energije znamenj, v katerih se nahajajo vaš Merkur, Luna in Sonce, ki predstavlja vaše astrološko znamenje (v katerih znamenjih se nahajata Merkur in Luna v vaši rojstni karti je enostavno odkriti s pomočjo astroloških internetnih strani z enostavnim vnosom časa in datuma rojstva v tabelo tukaj).

Kako komunicirajo zemeljska znamenja preverite tukaj

Kako komunicirajo zračna znamenja preverite tukaj

Kako komunicirajo vodna znamenja preverite tukaj

Kako komunicirajo ognjena znamenja preverite tukaj

Senka Ljubić, astrologinja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri