Horoskop: Kako ohraniti um v odličnem stanju?

Vedno več ljudi razume vrednost duševnega zdravja in išče načine, kako se počutiti boljše. Um je tisti, ki vam lahko pomagajo prebroditi krizo takrat, ko nastopi. Kako ohraniti stabilno duševno zdravje glede na astrološko znamenje, v katerem ste rojeni?

Horoskop: Kako ohraniti um v odličnem stanju? (foto: profimedia) profimedia
20. 9. 2022

OVEN

Čeprav ovna vodita strast in neverjetno veselje do življenja, se vse skupaj lahko nabere do točke, ko se ovne nahaja tik pred eksplozijo. Hitro se razjezi in obožuje borbo, vendar je bolj koristno, če bi se v trenutku, ko povzdigne glas in se postavlja zase raje umaknil in umiril. Pretirani verbalni napadi vodijo do padca imunskega sistema, kar lahko opustoši ovnovo duševno zdravje. Krepitev telesne moči je zato za ovna ključnega pomena, da ohrani stabilen um. 

BIK

Bik je, ko govorimo o umu eno izmed najmočnejših znamenj zodiaka. Tudi če deluje utrujeno, izžeto ali lenobno je bik nepremagljiv. Da ohrani zbran in stabilen um, je pomembno, da bik na prvo mesto postavi sebe ter svoje prioritete, namesto da ves čas služi drugim. Ljubezen do sebe in samozavest s tem ko bik skrbi zase rasteta. Bik je znamenje, ki si vsekakor zasluži, da si tu in tam privošči razkošno razvajanje, kar ohranja njegov um v odlični kondiciji. 

DVOJČKA

Dvojčkov sloves, da je dvoličen je pravzaprav nagon za preživetje, ki mu omogoča ne le prilagajanje v vseh okoliščinah, temveč tudi iznajdljiv pobeg iz neprijetnih situacij.  Dvojčkov najhujši sovražnik je dolgčas in ravno to je tisto, kar mu onemogoča, da bi se njegov um razvijal. Da ostanejo stabilni, bi moral ves čas nekaj početi, ter se počutiti koristni. Ko se znajdejo v napetih situacijah jih lahko hitro reši fizično delo, ki zahteva dobro kondicijo. 

RAK

Rakom vlada Luna, zato njihovo mentalno in čustveno stanje niha v navideznih ritmih. Ko se stvari zakomplicirajo se rak običajno skrije v svojo lupino, vendar um ni zadovoljen, le še bolj zbegan in prestrašen. Rakovo duševno stanje se izboljša, ko svojim čustvom dovoli, da tečejo kot reka, namesto da ostanejo nakopičena v notranjosti. Umirjen um jim prinaša tudi zavedanje, da imajo svoj kotiček, v katerega se lahko vedno, brez kakršenkoli razlage zatečejo. Terapevtsko nanje deluje tudi bližina vode.

LEV

Levi se vseh stvari, tudi reševanja težav lotijo s ponosno naravnano držo, kar pa za umirjen um žal ni dovolj. Nikakor niso imuni na čustvene padce in trenutke teme, le soočajo se lažje kot nekateri posamezniki. Lev se zelo hitro pobere s pomočjo afirmacij.  Namesto da bi je odvisen od pohvale drugih, bi moral motivirati sebe. Tudi sprememba sloga ali videza levu koristi, da je stabilen, da se lažje zopet usmeri v optimizem.

DEVICA

Devica deluje na vseh področjih zelo učinkovito, vendar se ji zaradi pretirane kritičnosti do sebe in drugih ves čas nalagajo notranje napetosti, ki njenemu umu onemogočajo sproščeno delovanje. Živčna energija jim lahko povzroči napade panike in celo tesnobe. V tej situaciji devici najbolj pomaga tesen stik z živalmi, ki jo notranje pomirijo. Nežna energija hišnega ljubljenčka jim preprečuje, da bi se njihov um ves čas ukvarjal s podrobnostmi.

TEHTNICA 

Tehtnica ljubi ravnotežje in harmonijo, vendar je njen um vse prej kot umirjen. Ko so v težavah, potrebujejo premor, introspekcijo in spoznanje, da se nikomur niso zamerili. Reči ne je za tehtnico neverjetno težko, vendar je ravno to njen vir številnih notranjih konfliktov. Če želijo umiriti svoj um, morajo prenehati z neprestanim tehtanjem in preveč fanatičnim strmenjem k popolni lepoti. Če bodo spoštovali meje, ki so jih postavili, bo um začel delovati s polno paro.

ŠKORPIJON

Škorpijon je kot skladišče skrivnosti in raznih podzavestnih napetosti. Ves čas ima občutek, da je na  bojnem polju, s sabo ali z drugimi. Odpuščanje je tisto, ki lahko pozdravi um škorpijona ter ga aktivira v pozitivni smeri. To je največje dejanje ljubezni do sebe, ki se zagotovo obrestuje. Vsakodnevna meditacija bo škorpijonu pomagala vnesti v življenje več miru in jasnosti, pa tudi moč, potrebno za odpuščanje.

STRELEC

Pretirano pozitivno delovanje je tisto, ki strelca večkrat pahne v težave. V bistvu je to njihov način bežanja pred globljimi težavami, ki jih preganjajo. Strah jih je, da bi šli pregloboko vase, vendar je ravno to, da se odprejo, poglobijo in soočijo prava rešitev, da njihov um ostane v odličnem stanju. Odprt pogovor, v katerem znata obe strani prisluhniti je zanje najboljša terapija v smeri stabilnega delovanja.

KOZOROG

Kozoroge ko jim spodleti ali se jim vse skupaj nakopiči običajno spremlja žalosten pogled, poln nemoči. Prisoten je tudi oblak krivde in sramu, saj so kozorogi mojstri v tem, da se neprestano kaznujejo. Pomembno je, da se zavedajo, da jim to, da so sami svoj največji kritik, nikoli ne bo pomagalo. Negativno razmišljanje samo še bolj poškoduje njihovo dušo. Če želijo ohraniti stabilen um v dobri kondiciji potrebujejo močan občutek za strukturo ter vonj po kreativnosti. 

VODNAR

Vodnarjev um je neverjeten zaradi edinstvenega in inovativnega načina gledanja in opazovanja sveta ter naravne karizme. Čeprav vedno deluje stabilen in odločen, ga zapletena čustva popolnoma zbegajo. Njihov obrambni mehanizem jih odvrača od pretiranega razčlenjevanja. Pomembno je, da vodnar spozna, da so čustva tukaj z namenom, da je življenje bolj barvito in poglobljeno. Odlična terapija zanj je reiki.

RIBI

Ribe nosijo s sabo svojo in tujo prtljago, kar njihovemu umu onemogoča, da bi deloval spontano. Težave jim povzroča tudi oblika prikritega narcizma. Zaradi visoke stopnje empatije so odlični poslušalci, svetovalci in vodniki. Vendar ravno zato večkrat čutijo bolečino, temo in negativnost v večji meri kot ostali. Za pobeg od realnosti se pogosto odločajo, lahko se soočajo tudi z raznimi odvisnostmi. Da ohranijo svoj um v dobrem stanju, je pomembno, da spoštujejo svojo občutljivost.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še: