Kardinalna znamenja, katere so vaše prednosti? (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog)

11. 6. 2024
Deli
Kardinalna znamenja, katere so vaše prednosti? (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog) (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Kardinalna znamenja označujejo letne čase, poudarjajo izvirnost in želijo biti prva in najboljša v vsem, kar počnejo. Če iščete nekoga, ki bi pripravil ali sprožil načrt ali idejo, so kardinalna znamenja pravi naslov. Nanje se lahko zanesete, da bodo začela zabavo in navdušila množico.

Čeprav imajo kardinalna znamenja veliko skupnih lastnosti, je pomembna tudi njihova povezava z elementi. Oven pomladno prebujanje začne s pomladnim enakonočjem. Rak prevzame krmilo ob poletnem solsticiju. Tehtnica vas vrača v ravnovesje ob jesenskem enakonočju. Kozorog pa vse skupaj zaključi z zimskim solsticijem.

V bistvu so kardinalna znamenja vizionarji, ki želijo spodbuditi napredek. Za njih je življenje neskončen laboratorij, namenjen eksperimentiranju. Dolgčas jim ni znan, saj so neprestano v gibanju, prav tako zaradi svojih velikih korakov zbujajo veliko občudovanja. Težava je v tem, da so lahko tako zelo predani svojim ambicijam, da se tisti, ki so z njimi povezani počutijo zapostavljeni. V odnosih želijo čim manj razpravljanja, saj želijo, da se stvari zgodijo. Na področju kariere so tisti, ki jih vsi želijo v svoji ekipi. 

OVEN

Oven pooseblja kardinalni ogenj in prodira povsod, kjer čuti, da bi lahko nekaj izboljšal ali razrešil. Uživa v raziskovanju, odkrivanju in eksperimentiranju, vedno ohranja vero vase, skupaj z močnim občutkom poguma. V kolikor stoji na mestu je nemiren, vedno potrebuje spremembe, ki ga dvigujejo. S svojo izvirnostjo popestri vsako družbo, vpraša vse kar ga zanima in se nikoli ne ozira na to, kaj si nekdo o njegovem početju misli. Njegova prednost je, da se ne boji ničesar, ter da ne dovoli občutljivosti, da bi se ga dotaknila. Čeprav so impulzivni ali siloviti, so sposobni tudi skrbno postavljati cilje in načrte. Če si nekaj želijo, si prizadevajo za to, dokler ne postane resničnost, in vseeno jim je, če jim rečete ne.

RAK

Raki poosebljajo kardinalno vodo, ter vodijo pot pri ustvarjanju čustvenega okolja, kjerkoli se znajdejo. Nikar ne zamenjajte njihove prijaznosti za šibkost. Medtem ko jih element vode naredi globoko empatične, jim kardinalnost preprečuje, da bi bili preveč občutljivi. Potrebujejo zasebnost in čas, da ostanejo osredotočeni. Rakova vloga je aktivno raziskovanje celotnega področja človeških čustev. Rak je najbolj subtilen od kardinalnih znamenj, ko izraža svojo neodvisnost in ambicije, kljub temu je v notranjosti pogumen in močan. Spremlja jih zmožnost, da sprožijo ali sprejmejo spremembe, ko menijo, da so potrebne. 

TEHTNICA

Tehtnica pooseblja kardinalni zrak, ter postavlja standarde v lepoti in družbenem okolju. Družabni, spogledljivi in nekoliko neodločni so sposobni kljub vsemu prevzeti vodstvo in predlagati nekaj, kar bo ostale zagotovo navdušilo. Šarm zračnega znamenja je prepleten z izjemno strogostjo kardinalnosti. Sposobni so usmerjati ter svetovati, prav tako znajo prepričati. Najboljše delujejo v sproščenih družabnih situacijah, kar pa ne pomeni, da ne upoštevajo zastavljenih pravil. Tehtnice spremlja zagon, zato dajejo vse od sebe tako individualno, kot tudi v raznih skupinah. Njihova aktivna, avtoritativna ter hkrati privlačna osebnost jih v življenju pripelje v stik z uspešnimi osebami. Ko vladajo, izražajo svojo dominanco na tako očarljiv način, da so vedno spoštovani.

KOZOROG

Kozorog pooseblja kardinalno zemljo, zato je realen, dosleden, motiviran k uspehu in najbolj vztrajen. On je tisti, ki motivira druge, ter jim priskoči na pomoč, če se izgubijo. Njegova prednost je to, da ga zaradi odgovornega delovanja vsi vedno jemljejo zelo resno. Trdo delo je nekaj, kar je kozorogu pisano na kožo, odnehati prej kot je nekaj dokončano, pa je zanj nekaj najhujšega. Ustvarjalnost in odločnost sta bistvena razloga, da se kozorogi skoraj nikoli ne znajdejo v resnih finančnih težavah. Kozorog začne dejavnost z mislijo na končni rezultat. 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še: