Karmična astrologija izhaja iz učenja o nesmrtnosti duše

Najbrž ste se kdaj že igrali z idejo reinkarnacije. V našem življenju obstajajo kazalci, ki nas usmerjajo k prejšnjim življenjem, in naloge, ki smo jih iz njih prinesli v to življenje. Karmična astrologija nam pomaga, da jih prepoznamo.

2. 8. 2013

Še več od tega! Kaže nam, s katerimi ljudmi smo se že srečali v katerem od prejšnjih življenj in kaj lahko drug drugemu ponudimo v tem življenju.

Učenje o nesmrtnosti duše, ki se spet rodi v novem telesu in novem življenju, ima začetke v velikih religijah Vzhoda, budizmu in hinduizmu. Nekaterim od nas je privlačna in sprejemljiva, nekateri pa bodo ostali skeptični.

Po teh tradicijah ima duša med potovanji po številnih življenjih priložnost doživeti vse človeške izkušnje in se učiti. Misel, da je duša nesmrtna in da ima veliko priložnosti za učenje med časovnimi obdobji, ki preraščajo eno človeško dobo, je tolažilna. Toda to nenehno vračanje v življenje, ki prinaša izzive, žalosti in bolečine ter kakšen srečen trenutek, je naporno in včasih vzame pogum.

Doživljanje različnih izkušenj ni noben izpit ali kazen, temveč preprosto zakon karme. Vse kar naredimo ali ne naredimo, vse kar mislimo, vsa energija, ki jo pošiljamo, se vrača z enakim nabojem – pozitivna energija s pozitivnim in negativna z negativnim. To pomeni, da smo sami odgovorni za svoje življenjske okoliščine, kar številnim ni lahko sprejeti.

Morda bi radi vedeli, kdo smo bili prej. Morda sanjarimo o tem, da smo bili kakšna znana osebnost. Toda vprašajmo se, kako nam znanje o tem, kaj smo bili v enem od prejšnjih življenj, lahko pomaga pri tem. Ko malce pomislimo o tem, bomo dojeli, da ni pomembno, ali smo bili trgovec, glasbenik ali šivilja. Ni pomembno, ali smo živeli v obilju ali revščini, zdravju ali bolezni. Zdi se, da duša na svojem potovanju mora doživeti vse te izkušnje.

Pomembno in zanimivo je vedeti, ali smo v prejšnjem življenju zamudili priložnost, da bi se nekaj naučili in opravili, ter zato moramo spet ponoviti to izkušnjo. O čem se moramo zdaj učiti? Ali smo se bali ljubezni in je zato glavna tema našega trenutnega življenja odnos s partnerjem? Ali smo izdali ljubezen in jo zato zdaj težko najdemo? Ali nismo odgovorno ravnali s tistimi, ki so bili odvisni od nas?

Morda imamo zato priložnost v tem življenju pridno delati, da bi svoji družini dali oporo in varnost. Karmična astrologija nam kaže, kakšno vrsto energije smo pripeljali iz prejšnjega življenja. In kar je še pomembneje: katera je najpomembnejša življenjska izkušnja, ki jo v tem življenju lahko izkusimo in se iz nje največ naučimo.

Senka Ljubić

Karmična astrologija: Kaj je naša lekcija v življenju?