Karmična astrologija: Kaj je naša lekcija v življenju?

Življenje vsakega od nas ima svojo temo. Uresničevanje potenciala, ki ga simbolizirajo energije Sonca in Lune, je naša karmična naloga. Če živimo skladno s temi energijami, bomo zadovoljni, ker delamo tisto, kar nas izpolnjuje. Istočasno se učimo z izkušnjami, ki jih moramo premagati v tej fazi svojega razvoja, na potovanju naše duše, da bi nadaljevali svoj razvoj.

24. 10. 2014

Tema življenja

Da bi bolje razumeli te zakonitosti, vzemimo primer iz življenja. Tanja ima Luno v Strelcu, ki simbolizira potrebo po globljem razumevanju življenja in iskanju pravih odgovorov. Čeprav zase ne bi rekla, da je duhovni iskalec, se na vse možne načine uči o sebi. Zanima jo psihologija, rada bere knjige o samopomoči, pogosto hodi na delavnice in predavanja o osebnem razvoju.

Energija Sonca, ki je v Tanjinem horoskopu v Vodnarju, kaže, kako ona išče odgovore. Odprta, družabna, neovirana s strogimi pravili, izvirna v svojem iskanju, ima zelo poudarjeno družbeno zavest, občutek za tisto, kar je prav, in željo pomagati drugim. Humanizem in pravičnost sta ideala, v katera globoko verjame.

Tanja si želi seznaniti tudi druge z resnicami in vrednotami, v katere verjame ona, ter je posvečena družbenemu aktivizmu. Odziva se na vsako humanitarno akcijo in aktivno zagovarja zavest o ohranjanju okolja. Pogosto sproža iniciative, ki lahko izboljšajo življenje. To so preproste izkušnje, toda prav to lahko poglobi njeno razumevanje življenja in jo pelje naprej v osebnem razvoju ter je prav to njena naloga za to življenje.

Planeti opisujejo, kaj bi določeni osebi, s katero imamo karmično povezavo, morali dati, kaj bi od nje morali prejeti in česa bi se lahko skupaj naučili.

Naučiti se lekcijo

Spomnite se filma Neskončni dan, v katerem se glavni lik vsak dan prebuja v enem in istem dnevu ter doživlja iste dogodke. Njegove besede in dejanja so vendarle vedno drugačni. Glavni lik ima priložnost preizkusiti različne pristope v vsakem, celo najmanjšem dogodku tega dneva, dokler ne dojame, kako lahko vsakega od njih pravilno reši. Šele takrat lahko nadaljuje.

Nekaj podobnega se verjetno dogaja tudi v naših življenjih. Najbrž se tudi vam dogaja, da se vam določene izkušnje ves čas ponavljajo. Naj za primer vzamemo Sanjo, ki je zamenjala veliko število služb. Vsako podjetje, v katerem je delala, je prej ali slej propadlo. Sanja je strokovna in profesionalna, vendar se je tudi sama že začela šaliti na svoj račun, da je katalizator propada.

Pogosto se je spraševala, ali je v tem kakšno sporočilo zanjo. Želela si je odprti svoj posel, vendar ji je vedno nekaj manjkalo: včasih ideja, včasih denar in včasih pogum. Sanjina Luna je v kozorogu, kar je simbol potreb, da sama vodi projekte in lastni razvoj ter da s svojim delom doseže družbeni ugled. Sonce v devici je simbol Sanjine premišljene energije, ki ji omogoča, da dobro organizira stvari in da je zelo natančna v tem, kar počne. Ko se je končno odločila odpreti svoje lastno podjetje, je odkrila vso moč svoje praktične energije. Sama je zgradila in utrdila svoje podjetje.

Povsod okrog nas je polno življenja z vsemi njegovimi izzivi, z nenehnim pretokom energij, dinamiko vzrokov in posledic. Tu so tudi drugi ljudje s svojimi karmami in energijami. Na dolgotrajnem potovanju duše skozi številne inkarnacije ne potujemo sami. Povezani smo z drugimi dušami, ki se skupaj z nami učijo, s katerimi ustvarjamo posebno karmično družino.

V natalnem horoskopu karmična vprašanja simbolizirajo Lunini vozli. Znak, v katerem je južni vozel, govori o tem, kakšna energija je prevladovala v preteklem življenju. Če je, na primer, v ribah, je bila v preteklem življenju poudarjena duhovna ali religiozna oseba, ki je izrazito sočustvujoča in senzibilna.

Severni vozel v devici kaže, da je vaša naloga to energijo uravnovesiti, tako da praktično uporabite svojo vero in sočustvovanje ter delate konkretna dobra dejanja. Morda ste bili v vsakdanjem opravljanju dela nepraktični ali ste nekako bežali od življenjskih težav v svet domišljije ali opojnih sredstev.

Energija device, ki jo zdaj morate intenzivneje preiskati, poudarja praktično premagovanje življenja, perfekcionizem in skrb za zdravje. Torej znaki, v katerih se naši Lunini vozli simbolično kažejo, od kod prihajamo, kam gremo in kdo je z nami na tej poti. Vsaka oseba, ki ima kakšen planet v stiku z našimi Luninimi vozli, je z nami povezana tudi karmično.

Če gre za Venero, nam je bila ta oseba zelo blizu in nas je povezoval globok občutek ljubezni. To je verjetno naš zakonski partner iz prejšnjega življenja! Oseba, katere Sonce je povezano z našimi vozli, je bila avtoriteta, verjetno en od staršev. Jupiter simbolizira našega učitelja ali osebo, ki nam je bila vzor, Luna pa naš otrok ali oseba, za katero smo skrbeli. Planeti opisujejo, kaj bi določeni osebi, s katero imamo karmično povezavo, morali dati, kaj bi od nje morali prejeti in česa bi se v tej interakciji lahko skupaj naučili.

Senka Ljubić

Karmična astrologija izhaja iz učenja o nesmrtnosti duše