Katera znamenja najbolj zanima duhovnost?

Poglejmo si, na kakšen način določena znamenja zanima duhovnost in kako si prizadevajo za vzpostavitev notranjega miru. 

Katera znamenja najbolj zanima duhovnost? (foto: pexels) pexels
24. 11. 2020

Vsako znamenje je duhovno na svoj način. 

1. STRELEC

Duhovnost je močna komponenta pri strelcih. Za strelce je značilna močna vera in volja do življenja, iskrenost in tudi zaupanje. Strelci so sposobni velikih sprememb. Uživajo v preučevanju in diskutiranju o različnih filozofijah. Nimajo težav s spremembami in novostmi in so sposobni razumevanja globljih odgovorov. 

2. ŠKORPIJON 

Na zunaj so strastni, vzkipljivi ter intenzivni, to pa je le krinka njihove izjemno občutljive in duhovne duše. Tudi kadar uživajo sami s seboj, se zavedajo, da nikoli niso zares sami, saj so del nečesa večjega in mogočnejšega. Imajo zelo močno intuicijo in lahko prodrejo v čisto globino svoje duše in življenja. Iz teme se lahko dvignejo v svetlobo. Sposobni so tudi izražanja svojih globokih čustev brez strahu. 

3. RIBI 

Ribe, glavni sanjači in umetniki zodiaka, so sposobni opaziti podrobnosti življenja, ki jih drugi ne opazijo. Opazijo, kako listje pada z dreves, kako diši gozd po dežju, kakšne barve je nebo... Ribe se zlahka povežejo z univerzumom in nimajo toliko interesa za materialno. Vedno bodo poskušale najti globljo povezavo s stvarmi, ljudmi in življenjem na splošno. 

4. RAK

Raki, najbolj občutljivo znamenje, je sposobno močnih čustev. Ljubezen je za njih izrednega pomena. Lahko so sanjači in hkrati praktični v fizičnem svetu, kjer poskušajo kar se da dobro skrbeti za svoje bližnje in zase. Veliko dejanj naredijo zgolj iz prijaznosti, hitro pa so tudi prizadeti. Lahko so zelo dovzetni za duhovni svet. 

5. VODNAR 

Vodnarji razmišljajo široko in so svobodmiselni. Zanima jih svet, ki se ga ne da dotakniti ali videti, ter se dobro zavedajo vpliva duhovnega sveta. Zelo jih zanima metafizično (na bolj praktičen in manj sanjaški način kot ostala znamenja). 

Preskakujejo med tem, da dvomijo v vse in da brezpogojno zaupajo v stvari. Ko dobijo jasen odgovor na svoje vprašanja, ga sprejmejo. Vodnarji so zelo odprti za nove načine razmišljanja in prakse, vedno si želijo preizkusiti nove reči. 

6. LEV

Večina levov ima zelo močno duhovno moč. Delajo dobro brez da bi zahtevali kaj v zameno. Po naravi so optimisti in verjamejo, da je človek v svojem bistvu dober. 
Imajo notranjo potrebo po tem, da pomagajo izboljšati stvari. So zelo velikodušni in se zavedajo, da morajo premagati svoje strahove, da bi lahko zrastli. 

7. DVOJČKA 

Dvojčki so sposobni vedno najti svetlo plat v življenju in se iz vsega nekaj naučiti. Radi z drugimi diskutirajo o duhovnosti in o tem, v kaj verjamejo drugi ljudje, a si nato naredijo svoje zaključke. Vedno hrepenijo po boljšem. Potrebujejo občutek, da je zaradi njih svet malce boljši, tudi če samo za malo drobtinico. 

8. TEHTNICA

Tehtnice so zelo povezane s svojo duhovno platjo in raziskujejo različne ideje, filozofije in duhovne prakse. Težko se odločijo samo za en način razmišljanja. So zelo odprte za veliko različnih stvari. Ne prenesejo tudi, da se jih sili v en način razumevanja življenja, ker imajo rade različne izbire, ki jih združujejo v harmonično celoto, ki jim pomaga na njihovi poti. 

9. DEVICA

Device običajno potrebujejo jasno razlago za stvari, da lahko v nekaj verjamejo. Sicer pa imajo rade različne duhovne prakse in filozofije. Če bi se devica znašla sredi ašrama, bi prvo poskušala izboljšati in pomagati drugim, kot da bi se poglobila v misterije, ki jih ne more razumeti. Devica ima eno nogo trdno na tleh v sedanjosti, drugo pa ima lahko bolj v duhovnem svetu. 

10. OVEN

Ovni so zelo samosvoji in trmasti tudi ko pride do duhovnih svetov. Težko se jih prepriča oz. težko spremenijo svoje vzpostavljeno prepričanje. A to ne pomeni, da nimajo potenicala za duhovni razvoj. Prav njim izjemno pomagata meditacija in joga. So zelo energični, zato se morajo še toliko bolj potruditi, da se osrediščijo in umirijo v sebi. Najraje se učijo o življenju med hojo v naravi ali med plezanjem. Dokaze o misterijih življenja najdejo v naravi in v iskanju svojih lastnih mej. 

11. KOZOROG

Kozorogi bi včasih naraje pozabili na duhovno plat sveta. Radi vidijo stvari in se jih dotaknejo, kot da morajo verjeti v nekaj, česar ne vidijo. A so zelo modri in radovedni, ko pride do duhovnih filozofij in višjih dimenzij. 

12. BIK

Biki so zelo praktični in prizemljeni, kar pa ne pomeni, da nimajo močne duhovne plati. Njihova praksa je predvsem dobrota in prijaznost ter pomoč drugim. So zelo vztrajni in trdni tudi v težkih časih. Odločitve sprejamajo previdno in premišljeno. Duhovnost, s katero se ukvarjajo, jemljejo zelo resno. 

Prirejeno po: yourtango

Poglejte si še: 4 znamenja, ki potrebujejo največ pozornosti v odnosih

in Šibke točke posameznih astroloških znamenj