Katere so glavne lastnosti vašega ascendenta

6. 7. 2020
Deli
Katere so glavne lastnosti vašega ascendenta (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Ascendent je znak, ki se dviga v trenutku rojstva na vzhodu obzorja. Je točna stopinja v zodiaku, ki je bila na vzhodnem obzorju ali vzhajala na obzorju ob uri rojstva. Pove nam veliko o naši osebnosti, fizičnem videzu in obnašanju.

Poznavanje ascendenta vam bo pomagalo razumeti, kakšen vtis naredite ne druge ljudi. Verjetno pa boste ugotovili, da so vaše lastnosti v poznejših življenjskih obdobjih vse bolj kot osnovnemu znamenju podobne značilnostim vašega ascendenta. Descendent, ki leži direktno nasproti vašemu vzhajajočemu znaku, predstavlja osebo, za katero čutite, da vas dopolnjuje, popravlja razpoke v vašem življenju in vam pomaga spoznati vaš osnovni potencial.

Oven

To je oseba, ki ima ogromen energijski potencial. Glavne lastnosti tega ascendenta so odprtost, neodvisnost, želja po vladanju in ambicioznost. Ta oseba je polna entuziazma, daje pobude, je pogumna in izredno odločna. Včasih ji manjka diplomatskega pristopa in ima preveliko željo biti glavna in si podrejati druge. Po videzu so pogosto visoke rasti, vitke postave, imajo majhne oči in bujne lase. Med hojo se nagibajo naprej. Ima zelo zdrav in idealističen odnos do življenja.

Poudarjeni atributi

Ste prehitri in večkrat vlagate preveč truda v napačne zadeve. Izredno močna strast je skoraj vedno izražena. Glede poroke se odločate prenagljeno, kar lahko vodi v nesrečen zakon. Imate veliko sposobnost navdušenja in ljubezen do umetnosti. Vse želite dobiti in doseči takoj. Brez spolnosti težko funkcionirate.

Bik

Ljudje, ki imajo ascendent v Biku, so zdržljivi, trdni, umirjeni in nekoliko zadržani. So iskreni in zaupljivi. Pogosto se izkažejo z ročnimi spretnostmi, imajo smisel za umetnost in imajo radi živali in rastline. Na pogled so opazni zaradi okroglih oči, majhnih ušes, kratkega vrata, okrogle brade, med hojo pa se rahlo zibajo. Čeprav so mirne narave, znajo v določenih primerih tudi eksplodirati. V sebi imajo nekaj umetniškega in so nagnjeni k ustvarjanju.

Poudarjeni atributi

Imate prijazen, vljuden, človekoljuben, simpatičen, družaben in zabaven značaj. Zunanjost je za vas zelo pomembna. Ste umetniško nadarjeni, zlasti za glasbo, petje, ste tudi ljubitelj luksuza in zabave. Najbolje se počutite v domačem okolju.

Dvojčka

Dvojčki v podznaku so zelo komunikativni. Poglavitne lastnosti so odgovornost, radovednost, ambicioznost. Radi so seznanjeni z novostmi, uspešni ste v umetnosti, literaturi in ekonomiji. Včasih so premalo dosledni, natančni in taktni, kar jih ovira na poti do uspeha. Na pogled so visoki, imajo velik nos, visoko čelo, dolge roke in noge, tanke ustnice, koničasto brado. Ko govorijo, obvezno mahajo z rokami. So zviti in znajo prepričati. Imajo prefinjene občutke in misli, ki so velikokrat raztresene. Skoraj vedno so dobre volje.

Poudarjeni atributi

Ljubeznivo bitje, ki daje poudarek na resničnost. Obvladate močne strasti in ste nadarjeni za pisanje poezije in pesništvo. Nikoli v življenju ne boste storili nekaj, kar je nečastno.

Rak

Pri osebah, ki imajo ascendent v Raku, hitro opazimo njihovo čustvenost, sentimentalnost ter nežnost, poleg tega tudi marljivost in občutek za družino. Radi se žrtvujejo za druge, a so hkrati gospodovalni in imajo nekoliko zajedljiv pristop. Karakterizirajo jih okrogel obraz, majhne oči in nos, svetla polt, lep nasmeh in lepo grajeno telo. To so ljudje, ki jim največ pomenijo dom, družina in dobri prijateljski odnosi. Včasih so preveč zadržani. So spremenljivi, neustaljeni in morda celo neurejeni.

Poudarjeni atributi

Na zunaj pogosto prikazujete lastnosti in sposobnosti, ki jih nimate. Vaša odločnost je šibka in ste zelo občutljivi, zlahka se da na vas vplivati in vas prepričati.

Lev

Ljudje z ascendentom v Levu so predvsem zelo ponosni, a tudi dobrega srca, vitalni, energični in samozavestni. Radi dominirajo, povsod se hitro znajdejo, pogosto so domišljavi. Če je to vaš podznak, vam bo manj arogance prišlo prav. Videz levov so velika ušesa, okrogel obraz, močne kosti in mišice, okrogla brada. Imajo veder glas, najpogosteje so srednje visoki. Dobro obvladajo okoliščine in so zelo organizirani in prepričljivi. Privlačijo jih igre na srečo. So zelo strastni, a tudi nežni in občutljivi. Imajo ognjen in velikodušen značaj z velikim ponosom.

Poudarjeni atributi

Ljubezni ste zelo naklonjeni, pa tudi lepoti, zabavi in luksuzu. Visoko vrednotite lepe obleke in dobro hrano. Ste ponosni nase.

Devica

Ljudje z ascendentom v Devici so sramežljivi, marljivi, razumni in taktni. Ljubijo naravo, so flegmatični, urejeni, lahko pa bi bili nekoliko manj egoistični. Prepoznate jih po podolgovatem obrazu, visokem čelu, ostri bradi, velikem nosu, čisti koži, valovitih laseh in izraziti fotogeničnosti. Najbolje se izrazijo skozi delo, prek nečesa, kar ima materialen in fizičen smisel. Njihov problem je, da nikoli niso popolnoma zadovoljni s svojim delom in uspehom. Zelo ste dejavni, spretni in duhoviti. Znate toplo sočustvovati in poslušati. Ta položaj je ugoden za nego bolnika in delo v kemijski industriji.

Tehtnica

Ljudje z ascendentom v Tehtnici so umirjeni, potrpežljivi in nihajočega razpoloženja. Hitro se razjezijo, vendar se bodo kmalu tudi ohladili. Spremljajo najnovejše modne trende, so družabni in se hitro zaljubijo. Ljubijo red in lepoto na vseh področjih, blizu jim je tudi razkošje. Njihov pogled je nežen, lasje valoviti, poteze obraza pravilne in lepe, njihov šarmanten nasmeh vsakega zapelje. V mladosti so visoki in vitki, z leti pa vse obilnejši. Po srcu so dobri, prijazni in vedno pripravljeni pomagati.

Poudarjeni atributi

V svoji okolici ste zelo priljubljeni. Imate tudi smisel za glasbo in literarne zvrsti. Zelo ste privlačni, družabno bitje ter ljubitelj umetnosti. Vaše telo je skladno, vedno ste urejeni in izžarevate eleganco.

Škorpijon

Ljudje z ascendentom v Škorpijonu so močni, hitri, polni elana, odločnosti in poguma. Imajo izrazit erotični naboj, vendar so pogosto agresivni in trpijo zaradi notranjega nemira. Osebe s tem podznakom bi morale biti prijaznejše do sebe in drugih. Imajo kratek in debel vrat, ognjen pogled, lepo obliko ustnic. Med hojo se zibajo v bokih. Takšnega človeka ni lahko prepoznati, saj je sposoben skrivati svoja čustva, v resnici pa je veliko bolj občutljiv, kot kaže.

Poudarjeni atributi

Nagnjeni ste k izraziti strasti, pretirani čutnosti, poželenju in seksualni razuzdanosti, ki bi lahko vodila do nemoralnih nagnjenj in neobrzdanih zadovoljitev vaših nagonov. Poskusite se nekoliko nadzorovati. Za nasprotni spol ste magnetično privlačni.

Strelec

Njihova glavna lastnost je resnost. So aktivni, pridni, varčni, previdni in nagnjeni k tradiciji. Imajo občutek za praktičnost in iznajdljivost, čeprav imajo pogosto občutek manjvrednosti in močno željo po obvladovanju čustev. Z vztrajnostjo lahko dosegajo velike uspehe in uresničijo visoko postavljene cilje. Imajo močne kosti, širok obraz in zobe, ki izstopajo. Ključna beseda za osebo, ki ima ascendent v Strelcu, je delovanje na vseh področjih. To je prefinjeno bitje, ki ima negovano miselnost z zvišano moč fantazije in veliko intuicije.

Poudarjeni atributi

Občasno ste lahko velikodušni, ampak tudi zelo ponosni. Ste zelo samozavestni in strastni, vendar pa niste sposobni narediti ničesar, kar bi bilo nečastno. Ste ljubitelj gibanja in rekreacije.

Kozorog

To je zanesljiv človek, priden in skrben delavec, ki se je moral zgodaj naučiti odgovornosti. Vse stvari jemlje zelo resno, redko se prepušča sentimentalnim občutkom in sploh je precej zadržan in hladen. Veliko mu pomenijo zunanji videz, status in moč in največkrat vse svoje življenje, obnašanje in videz podredi izpolnitvi ambicij na tem področju. V svojih dejavnostih je večkrat preveč pristranski. Misli, da ima vedno prav. Ta pozicija mu daje nekaj melanholičnega ali premišljajočega.

Poudarjeni atributi

Ste zelo ambiciozni in željni časti in priznanja. Včasih ste nagnjeni k mračnemu duševnemu stanju. V ljubezenskih odnosih ste hladni in zadržani. Želite si ljubezni in pripadnosti.

Vodnar

Značilnosti oseb, rojenih v ascendentu Vodnarja, sta potrpežljivost in pretkanost. Radi odstopajo od ustaljenih običajev, ker je njihov duh zelo svoboden in napreden, pa si ustvarjajo svoje lastne. Opazite jih po velikih očeh, tankih ustnicah, lepem nasmehu ter po tem, da se številnim zdijo privlačni. To je oseba, ki deluje zelo samozavestno in s takšnim načinom vedno šokira okolico. V življenju se drži samo svojih pravil, od katerih ne odstopa. So pošteni in odkriti, z občutkom za svobodo.

Poudarjeni atributi

Ker ste nagnjeni k upornosti, ste proti vsaki obliki omejitve. Odpor do slabih dejanj, sicer miroljubni. Od prijateljev in znancev ste deležni spoštovanja. Gibljete se v velikih skupinah in imate veliko prijateljev.

Ribi

To je podznak idealistov. Ribe so tudi metodične, resne, a tudi blage, čustvene, skromne in sramežljive. So pasivne, vendar imajo bogato duhovno življenje in občutek za odgovornost. Rade imajo naravo in vse, kar je povezano z mistiko. Imajo majhne oči in nos, polna lica, kratke noge, njihova hoja je počasna. Ljubijo umetnost in ljubezen, privlačijo jih skladnost in lepota. Težko se soočajo z lastnim neuspehom. Te osebe se predajajo sanjarjenju. Njihovo razmišljanje je pravično.

Poudarjeni atributi

Ste odkriti, prijazni in pametni, vendar včasih nestanovitni. Radi pomagate in to skoraj do požrtvovalnosti. Večkrat radi menjate ljubezenske partnerje in med njimi primerjate, kar vas lahko dolgoročno pripelje do nezadovoljstva.

horoskop.si