Kateri kristali so primerni za vaše astrološko znamenje?

2. 2. 2023
Deli
Kateri kristali so primerni za vaše astrološko znamenje? (foto: shutterstock)
shutterstock

Vsak izmed vrste kristalov ima svojo zgradbo in s tem tudi energetsko vibracijo, ki lahko zelo ugodno vpliva na ravnovesje. 

Kristali pripomorejo k vašemu telesnemu, čustvenemu, duhovnemu in finančnemu zdravju, hkrati pa lahko izboljšajo vaše ljubezensko življenje, pripomorejo k boljšemu spancu, okrepijo vašo moč zdravljenja in vam pomagajo občutiti srečo in mir ter zadržati psihično in fizično stabilnost.

Kristali so polni energije, a so hkrati njen prejemnik. Nošenje dragega kamna na prstu, okrog vratu ali na druge načine povečuje delovanje planeta, ki upravlja ta kristal. Planetarne energije, ki niso usklajene, so zelo občutljive za prisotnost kristala in tako zelo vplivajo na osebo, ki kristal uporablja.

Oven

 • hematit, karneol, rubin, sončni kamen, magnezit, akvamarin, kalcit, ahat, rožnati kamen

KARNEOL

Karneol je kristal čistega srca in ljubezni, ki odpira notranjo ustvarjalnost in jo pomaga izražati s spodbudnimi dejanji. Pomaga prepoznati nižje občutke ali čustvene strahove in omejitve ter vliva pogum za odpuščanje napačnih prepričanj, ujetih v čustvene in mentalne vzorce. Krepi našo individualnost, osebno zadovoljstvo in izpolnitev. Povišuje fizično energijo in osebno moč, poudarja naše talente in prinaša obilje. Ustvarja ravnovesje med miselno zbranostjo in ustvarjalnim hrepenenjem ter vam lahko omogoči, da uresničite lastne vizije.

Bik

 • rožnati kamen, topaz, smaragd, kalcedon, gorski kristal, tulit, srebrno oko, zlati kamen

ROŽEVEC

Roževec je nežno rožnat kremen s primesjo mangana. Izredno dobro vpliva na srce, ožilje in živčni sistem. Masaža z rožnatim kremenom pomaga pri celjenju ran in brazgotin, celulitu in pri bolečinah v glavi, migreni. Vrača samozaupanje in ljubezen, pomaga odpuščati, spodbuja domišljijo, kreativnost in oster intelekt. Ugodno deluje pri nihanju razpoloženja, pomirja hudo jezo in vzkipljivost. Roževec je kamen umetnikov, kamen ljubezni in mladih ljudi. Omogoči nam, da izrazimo čustva v ravno pravi meri.

Dvojček

 • ahat, unakit, fluorit, larimar, tigrovo oko, citrin, opal, žad, rutil kremen

TIGROVO OKO

Tigrovo oko je zlatorjav črtast kremenčev agregat. Deluje na center za gibanje, krepi kosti in sklepe, čisti jetra, daje občutek varnosti. Živčnim, raztresenim in nepazljivim ljudem pomaga pri koncentraciji. Pomaga tudi pri boleznih oči. Tigrovo oko okrog nas naredi mehko zlato zaveso, s čimer nas zaščiti pred vdorom negativnih energij v pleksus. Je kristal, ki spodbuja poduhovljenost in usklajuje avro. Plemeniti značajske poteze, primeren je za poglabljanje vase, meditacijo, deluje pa tudi proti nespečnosti.

Rak

 • aventurin, mesečev kamen, amazonit, oniks biser, biserovina, gorski kristal, smaragd, tigrovo oko

SMARAGD

Smaragd je svetlo do temno zelene barve in spada v skupino berilov. Blaži bolečine, zato so ga že od nekdaj uporabljali za zmanjšanje bolečin pri porodih. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira negativna sevanja. Dobro deluje na dihala, blaži astmatične napade, srčne, želodčne krče in blaži virusno gripo. Smaragd zdravi otroške bolezni, občutljivo kožo in opekline. Povečuje spomin in sposobnost koncentracije. Prinaša veselje, ščiti pred nespečnostjo pa tudi nekoliko pred nalezljivimi boleznimi.

Lev

 • gorski kristal, sodalit, jantar, rubin, sončni kamen, jaspis, oniks, topaz, magnezit

ONIKS

Oniks je varovalni kamen, ki krepi koncentracijo. Zdravi bolezni srednjega ušesa in oči. Vibracija oniksa deluje počasi, vendar vztrajno. Oniks nosijo ljudje, ki želijo slediti lastnim ciljem, ne glede na to, kaj o tem mislijo drugi. Pomaga pri zdravljenju vida in sluha. Krepi srce, krvni obtok, krepi lase in nohte. Blaži bolečine, uravnava delovanje ledvic in vranice. Umirja živčni sistem in pomirja bolečine. Oniks umirja in osrečuje življenje ter v odnose prinaša ljubezen. Ima energijske vibracije, podobne Soncu in Jupitru.

Devica

 • žad, amazonit, jaspis, malahit, citrin, ahat, safir, karneol, sugilit, hrizopras

CITRIN

Citrin služi tistemu, ki ga nosi, kot čistilni kamen. Krepi senzibilne ljudi v njihovem izražanju, na novi poti razsvetlitve nas varuje pred tegobami. Vztrajnim in odločnim ljudem pomaga ustvariti kariero in uspešno opraviti izpite. Med učinkom razstrupljevanja citrin krepi imunski sistem in presnovo. Poleg učinka na presnovo in prebavljanje ima citrin tudi regeneracijske in krepilne lastnosti za jetra. Paziti pa je treba, da pri vseh resnih obolenjih in diabetesu vedno posežete po naravnem citrinu!

Tehtnica

 • citrin, karneol, lapis lazuli, čadavec, magnezit, sardoniks, kalcedon, mesečev kamen, akvamarin

LAPIS LAZULI

Lapis lazuli je močno moder mineral, obogaten z vključki pirita. Pomaga pri alergijah, blaži vnetja, zlasti vnetja mandeljnov. Ugodno deluje na živčni sistem, blaži glavobol, pomaga pri epilepsiji ter izboljša sposobnost tako videnja kot izražanja in spodbuja duhovno rast. Lapisa lazulija ni priporočljivo uporabljati dolgo časa, saj zelo močno deluje na grleno čakro in zato lahko začutimo dušenje, silovite napade kašlja itd. Lapis lazuli je kamen prijateljstva in ljubezni.

Škorpijon

 • ametist, bronzit, turmalin, obsidian, kalcedon, granat, zlati kamen, akvamarin, čadavec, hematit

AMETIST

Ametist je vijoličen kristal, primeren za zaščito prostora. Deluje sproščujoče, primeren je tudi za vse oblike nespečnosti in odvisnosti. Velja za kamen popotnikov. Je spiritualni kamen, krepi psihične sposobnosti in pomirja, krepi šesti čut in nas očisti iluzij in sanj. Spodbuja zmernost in zavestnost, kar omogoča večji nadzor nad blokadami. Tradicionalno so ametist uporabljali predvsem kot zaščitni kamen. Če je ametist prišel v vaše življenje, se vaša zavest spreminja in s tem tudi celoten pogled na življenje.

Strelec

 • tigrovo oko, hiastolit, malahit, epidot, amazonit, ametist, turkiz, ahat, smaragd, zlati kamen

TURKIZ

Turkiz je poznan kot kamen šamanov. Je zaščitniški kamen, ki spodbuja intuicijo in komunikacijo. Usklajuje žensko in moško energijo ter uravnava delovanje čaker. Pri meditaciji prinaša notranji mir. Turkiz simbolizira radodarnost, naklonjenost in iskrenost. Daje nam občutek sreče. Turkiz zdravi oči in očesno mreno, je eden najboljših čistilcev strupov v telesu. Indijanci so verovali, da jim prinaša srečo, ščiti pred slabimi duhovi, sovražniki in slabimi mislimi ter celo pred uroki, zato so nakit iz turkiza dedovali iz roda v rod.

Kozorog

 • ametist, oniks, rubin, tulit, topaz, obsidian, labradorit, sardoniks, hematit, malahit

OBSIDIAN

Obsidian je vulkansko steklo zelo temno zelene ali črne barve z belimi snežinkami. Vpliva na fizično moč organizma in krepi voljo do življenja. Razumu pomaga dojeti fenomene energijskih svetov. Eliksir krepi cirkulacijo in deluje razstrupljajoče, velja za talisman stika z duhovnimi svetovi. Nošenje obsidiana v nakitu nam pomaga doseči duhovno svobodo skozi transformacijo naših senčnih strani, izbrska na plan pozabljene sposobnosti, krepi intuicijo in pomaga razumu dojeti fenomene energijskih svetov.

Vodnar

 • akvamarin, amazonit, aventurin, fluorit, kalcit, lapis lazuli, sokolje oko

AKVAMARIN

Akvamarin spodbuja duhovno rast in krepi intuicijo. Velja za kamen sreče. Je kamen očiščenja, krepi sposobnost zaznavanja energij. Zelo rad ima luno in sonce. Če akvamarin polagamo na oči, nam pomaga pri slabovidnosti. Akvamarin krepi imunski sistem. Ugodno deluje na presnovo in krepi jetra, vranico, žolč, limfo. Uravnoveša čustveno, umsko in snovno telo. Akvamarin je znan kot kamen poguma. Uporablja se tudi kot talisman za srečo – pri izpitih, predstavitvah, pomembnih razgovorih.

Ribi

 • tulit, sardoniks, rodonit, mesečev kamen, jaspis, halkopirit, fluorid, azurit, malahit

MESEČEV KAMEN

Mesečev kamen je kamen novih začetkov in talisman sreče. Pomaga pri notranji rasti in trdnosti. Mesečev kamen krepi intuicijo, spodbuja navdih, uspeh in srečo v ljubezni in poslovnih zadevah. Obesek z mesečevim kamnom vpliva na astmo, gluhost, pankreas, ulkus, pljučnico, odpravlja bradavice, krče, nosečnostne težave, izčrpanost, nervozo, shizofrenijo, strah ter povečuje spretnost. Ženske, ki bi rade zanosile, dobijo harmonično soglasje materničnih organov. Starejše ženske, ki gredo proti menopavzi, bi se morale zaščititi z ogrlico proti duševnim nihanjem.

horoskop.si