Okus za glasbo: Kaj najraje posluša vaše znamenje?

Kako vaše astrološko znamenje vpliva na vaš okus za glasbo? 

Okus za glasbo: Kaj najraje posluša vaše znamenje? (foto: pexels) pexels
6. 5. 2021

Verjeli ali ne, astrološka znamenja vplivajo tudi na naš okus za glasbo. Seveda se jih ne da vedno posplošiti, pa vendar si poglejmo nekaj najbolj pogostih značilnosti. 

1. OVEN 

Oven je poln fizične energije in impulzivnosti, zato običajno posluša tudi takšno energično (včasih agresivno) glasbo. Oven glasbe ne posluša samo z ušesi, pač pa s celim telesom. Potrebuje hiter tempo in plesne ritme, na katere lahko samozavestno in energično pleše. Običajno pa ne prenaša mirne ali melanholične glasbe. 

2. BIK

Biku vlada Venera, planet lepote, glasbe in umetnosti, zato je biku običajno najbolj všeč čim bolj naravna glasba, ki ne vsebuje veliko tehnične novodobne produkcije. Rad ima čutno glasbo za njegovo dušo. Morda je to klasika, morda meditativna glasba, morda jazz... 

3. DVOJČEK

Dvojčku vlada Merkur, planet komunikacije. Hitro govori in hitro razmišlja ter nenehno potrebuje umsko stimulacijo. Zato ima najraje tudi bolj hitre ritme ter pesmi z ustvarjalnimi besedili, ki prepovedujejo zanimive zgodbe. 

4. RAK

Rak je vodno znamenje, zaradi česar je občutljiv, kreativen in čustven - vse to pa se odraža tudi v njegovem okusu za glasbo. Rad posluša tudi nostalgično glasbo, ki ga popelje v preteklost ali mladost. Ne čudite se, če rak še vedno posluša glabo iz srednje šole.  

5. LEV

Levi imajo radi zabavno glasbo! Ko poslušajo glasbo, si želijo, da jih ta navdaja z občutki radosti. Radi poslušajo kreativno, strastno in dramatično glasbo, kot tudi igrivo in pop glasbo. Tipičen primer levje glasbe je denimo levinja Madonna! 

6. DEVICA

Analitična devica je zemeljsko znamenje, vlada pa ji Merkur. Ima oko in ušesa za podrobnosti, zato najbolj ceni dovršeno glasbo s premišljenimi besedili. Če jo glasba nagovori, lahko posluša pesmi katerekoli zvrsti. Sicer pa priznava učene glasbenike, ki vložijo v pesmi trdo delo. 

7. TEHTNICA

Tehtnica je znamenje, ki živi za ljubezensko in romantično glasbo. Njej vlada Venera, planet lepote in ljubezni, zato ima najraje ljubezenske pesmi, s katerimi se lahko poveže. Hkrati pa imajo tehtnice rade lahkotno in pop glasbo. 

8. ŠKORPIJON

Škorpijon je poznan po svoji čustveni intenzivnosti, kar se lahko odraža tudi v njegovem okusu za glasbo. Radi imajo introspektivno glasbo, ki jih poveže z notranjimi čustvi. Glasbo, ki ju globoko začutijo. Morda jim je všeč bolj temačna glasba oz. bolj kompleksna besedila. Niso tako obremenjeni z žanrom, samo da v glasbi začutijo globine. 

9. STRELEC

Strelec ima rad zabavo, avanture in je odprtega uma. Takšna je tudi njihova najljubša glasba. Niso preveč izbirčni, najdejo se lahko v širokem sprektru žanrov glasbe. Ker gre za ognjeno zabavno znamenje, radi plešejo celo noč, tako da imajo radi energično glasbo. 

10. KOZOROG

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki mu vlada Saturn, ki vlada tradiciji. Zato ima veliko kozorogov radih starejšo glasbo, ki je nastala pred njihovim časom. Velikokrat poslušajo "oldies goldies". Radi pa imajo tudi malce nenavadne umetnosti oz. nenavadno glasbo. 

11. VODNAR

Eksperimentalni vodnar običajno posluša nekaj, česar niste še nikoli slišali (morda kakšnega novega indie glasbenika). Vlada mu Uran, planet inovacij, zato imajo radi unikatno, futuristično in nenavadno glasbo. Če slišite kakšno malce čudno, elektronsko in povsem novo pesem, jo takoj pošljite vodnarju. 

12. RIBI

Ribe imajo najraje glasbo, ki jim pomaga, da pobegnejo v druge svetove. Hipnotična, ambientalna, globoko čustvena glasba in balade... Karkoli pomaga kreativni in občutljivi ribi, da se izgubi v svojem svetu. 

Prirejeno po: bustle.com 

Poglejte si še: