Kitajski horoskop: kaj je značilno za ljudi, rojene v znamenju ZAJCA?

Vstopili smo v kitajsko leto zajca! Kaj je za to znamenje značilno?

Kitajski horoskop: kaj je značilno za ljudi, rojene v znamenju ZAJCA? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2023

Minuli vikend smo vstopili v kitajsko oziroma lunarno novo leto. Poslovili smo se od leta tigra in vstopili v leto zajca. Naslednje leto sledi leto zmaja. 

Vsako lunarno novo leto je v znamenju enega od 12 kitajskih horoskopskih znamenj: podgana, vol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin, pes ali prašič.

Živali po kitajskem zodiaku lahko veliko povedo ne le o človekovi osebnosti, ampak tudi o njegovi prihodnosti.

Katera leta so v znamenju zajca?

Med "zajčja leta" sodijo leto 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 ter 2023. Po tem letu bo naslednje leto zajca leto 2035.

Lastnosti ljudi, rojenih v znamenju zajca

V kitajski kulturi je zodiakalno znamenje zajec znano kot najsrečnejše od vseh dvanajstih živali. Ljudje, rojeni v horoskopskem znamenju zajec, so umirjeni, elegantni, dobrosrčni.

Obenem pa zajec velja za ponosnega, na trenutke celo arogantnega.

Po kitajski mitologiji je cesar izbral 12 živali in jih je poslal na dirko, njihova končna uvrstitev pa jim je prislužila mesto v zodikalnem ciklu. Zajec je bil eden najhitrejših in bi končal prvi. 

A ker je bil prepričan, da bo zlahka prehitel svoje tekmece, se je odločil zadremati. Ko se je zbudil, so ga že prehiteli tiger, vol in podgana. Tudi v življenju ljudi, rojene v znamenju zajca, včasih lahko pokopljeta lasten ponos in samozavest.

Vendar pa je zajec tudi zelo iskren; ne dopušča prevar in je povsem zaupanja vreden. 

Lastnosti, ki jih imajo ljudje, rojeni v znamenju zajca:

  • Družabnost;
  • Prilagodljivost;
  • Osebna moč;
  • Spontanost;
  • Strast.

Vsako leto kitajskega zodiaka ima poleg živalskih znamenj tudi ustrezen element: kovina, voda, les, ogenj in zemlja.

"Vodni" zajci: 1963 in 2023

Ti zajci se lahko v otroštvu soočajo z nekaj finančnimi težavami, vendar lahko slednje hitro spremenijo. Živeli bodo dolgo, vendar morajo biti previdni pri financah, da bi si zagotovili udobno življenje.

"Leseni" zajci: 1975 in 2035

Niso preračunljivi, vendar so malce nagajivi. Slovijo po majhnih, neškodljivih potegavščinah. Ponavadi imajo uspešno kariero in skozi celo življenje jih spremlja udobje.

"Ognjeni" zajci: 1927 in 1987

To so ljudje, ki obožujejo hitrost; redko počivajo in njihovo življenje je polno vznemirljivih pustolovščin. So inteligentni, a nekoliko nenavadni, zato se ne ujamejo z vsemi.

"Zemeljski" zajci: 1939 in 1999

Ti zajci veljajo za naravne in sproščeno. Le redko jih kaj iztiri in tudi ob izzivih lažje ohranjajo mirnost in osredotočenost. So zelo povezani z naravo, njihovo življenje pa je ponavadi harmonično.

"Kovinski" zajci: 1951 in 2011

Med "kovinske" zajce sodijo posamezniki, ki imajo močan občutek samozavedanja. Enostavneje prepoznavajo svoje občutke, se povežejo z njimi in jim sledijo, zato se lažje tudi soočajo s stiskami.

S kom se zajec najbolje ujema?

Z zajcem se najbolj ujamejo ljudje, rojeni v letih koze ali prašiča. S kozo ima zajec skupne interese, s prašičem pa si deli podobne vrednote. Zajci naj bi se najmanj ujemali s posamezniki, rojenimi v znamenju zmaja.

Kaj zajcem prinaša srečo?

  • Srečne številke: 3 in 4
  • Srečni dnevi: 26., 27., in 29.
  • Srečne barve: rdeča, vijolična, roza in modra

Prirejeno po: YourTango

Preberite več o tem, kaj nam prinaša kitajsko novo leto >