Katera kombinacija je za partnerstvo glede na vaše znamenje najmanj primerna

12. 6. 2016
Deli
Katera kombinacija je za partnerstvo glede na vaše znamenje najmanj primerna (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Imate kdaj občutek, da se trudite in trudite, pa so v odnosu ves čas težave? Morda ste v odnosu z osebo, s katero imate najmanj skupnih lastnosti. V življenju se najbolje razumemo z ljudmi, ki nas dopolnjujejo ali so nam značajsko podobni. V razmerju nekaterih znamenj pa so večkrat trenja in konflikti, zato preverite, katera kombinacija je za partnerstvo glede na vaše znamenje najmanj primerna.

Oven

Najslabša kombinacija: rak, kozorog

Oven je neusmiljen, rak je občutljiv. Rak je skrivnosten, čuti potrebo po zasebnosti in svojih misli ne izraža vedno na glas. Nasprotno energični oven v vodilnem položaju, ljubitelj neodvisnosti s sposobnostjo spogledovanja izzove rakovo ljubosumje. Za njuno uspešno zvezo so potrebna jasna pravila, kjer so kršenja nedopustna. Oven uživa v dogajanju sredi mesta, medtem ko je rak pripadnik varnega domačega življenja.

Oven je otrok po srcu, kozorog je včasih še preveč zrel in resen. Občutki, da ju povezuje veliko skupnega, so lahko varljivi, kajti med njima obstajajo skoraj mistične razlike. Oven, znan po svoji nestrpnosti, težko sprejme kozorogovo ocenjevanje, ki se konča s sodbo. Njun odnos zahteva veliko prilagajanja in učenja za doseženi dogovor. V nasprotnem primeru je njuno spoštovanje omajano in Saturnov prebivalec kozorog je na odpor pripravljen. V nasprotju z ovnom, ki mu je hitrost nujna in deluje kot gozdni požar, se spreminja počasi.

Bik

Najslabša kombinacija: lev, vodnar

Bik si želi preprostih stvari v življenju, lev želi razkošje. Levi so zelo privlačni, ponosni, brez predsodkov. Bik je pogumna oseba z mogočnimi in intenzivnimi čustvi. Lahko je nežen, vljuden in zaščitniški ljubimec. Vlada mu Venera, ki ponazarja planet ljubezni. Bik ima preračunljivo inteligenco in silovito voljo, izbran okus in zanesljiv občutek za priložnost. Med levom in bikom lahko pride do velikih konfliktov zaradi financ. Bik je varčen in premišljen, morda včasih stiskaški, lev pa bolj malo razmišlja, kako zapravljati in vlagati denar.

Bik želi nadaljevati tradicijo in se drži tistega, v kar verjame, vodnar želi revolucijo. Dolgoročno ju zaradi njunih temeljnih razlik čaka veliko dela. Vodnar je ljubitelj odkrivanja novih ljudi, poti in različnih kultur, nosilec svežih idej. Nasprotno je bik zagovornik varnega, že znanega ozemlja. Je ljubeč, tudi posesiven, uživa v objemu doma, za kar je zaslužen njegov vladar, čustvena Venera, boginja ljubezni in užitkov. To mu prinaša dar lepote, tudi glasbeni talent. Vendar vodnarjev Saturn postavlja smernice in vez bo vzpostavljena, vse dokler obstajata zagotovilo za dobro krmarjenje in topla postelja na koncu avanture. Obe znamenji sta trmasti in ob razhajanjih se težko brzdata.

Dvojčka

Najslabša kombinacija: devica, ribi

Dvojček želi razburljivost, devica želi varnost. Razumevajoča devica se trudi razumeti spremenljivo dvojčkovo naravo. Čez čas se izkaže, da je dvojček preveč nemiren in razigran za zahtevno in kritično devico. Njuna zveza lahko obstane, če usvojita posebnosti drug drugega. Obema vlada spremenljivi Merkur, ki prinaša potrebo po komunikaciji in razumu. Dvojček bistroumno in hitro rešuje zapletene probleme, vsak izziv mu je dobrodošel, nasprotno od natančne device, ki je sebična, tekmovalna in ima premalo samospoštovanja.

Dvojček razmišlja objektivno, ribi je bližje subjektivno razmišljanje. Riba je meditativni tip krhke in čustvene narave. Ne mara vznemirjenja in sploh nobenih nevšečnosti, nesporazumov in spornih okoliščin. Preveč je dovzetna in zanesejo jo že tuje neprijetne misli in občutja. Tudi sama zna posredovati svoje ideje, včasih kar nezavedno. Ima odličen spomin. Dvojčki morajo biti previdni pri svojih pustolovščinah, da jih riba ne občuti. Je subjektivna in gleda skozi ogledalo svojih čustev. Vlada ji Jupiter, ki ji ne dovoljuje, da bi bila odločna, marsikdaj jo je mogoče nadvladati in z njo manipulirati.

Rak

Najslabša kombinacija: oven, bik

Rak je zelo občutljiv, oven je neusmiljen. Za njuno uspešno zvezo so potrebna jasna pravila in kršenja so nedopustna. Oven uživa v dogajanju sredi mesta, medtem ko je rak pripadnik varnega domačega življenja. Ob spoštovanju in razumevanju drug drugega zmoreta poslovno odlično sodelovati, moč ovna in previdnost raka sta uspešna kombinacija. Na skupni poti ne pozabite na rakovo občutljivost, ker ob prizadetosti potrebuje čas, da oprosti. Njun odnos zahteva jasno začrtane meje in globoko medsebojno spoštovanje. Brez naštetih vrednot bo pot usode nejasna in ob pogasitvi ognja z vodo ostane le še moker pepel.

Rak želi zaščititi svoje občutke, bik želi zaščititi splošno harmonijo. Biki so privrženci dolgotrajnih odnosov in si prizadevajo vzpostaviti močne vezi, kar je za zvestega prijatelja, rojenega v znamenju raka, zadovoljstvo, kronano z dobro opravljenim delom. Rak se nagiba k temu, da prevzame vodstvo, medtem ko bik ne posveča večje pozornosti skupnim težavam. Želi imeti nadzor in ne ceni vmešavanja, raje uživa v naklonjenosti in pozornosti.

Lev

Najslabša kombinacija: bik, škorpijon

Lev želi potratnost, bik želi preprostih stvari v življenju. Med levom in bikom pride do veličastne tekme. Oba sta super zvezdnika, polna življenja in ljubezni. Vladar leva je Sonce, ki prinaša moč, oblast, samozavest, aktivnost, strast, težko pa bi bil neopazen. Zavarovan je vase, razkošen in tekmovalen, ampak tudi neutruden delavec. Zlasti če je ustrezno motiviran. Problemov se loteva naravnost in jih radikalno rešuje, ker natančno ve, kaj hoče doseči. Včasih se odzove nepričakovano in drastično brezobzirno.

Lev želi zabavo in lahkotnost, Škorpijon želi skrivnost in temo. Lev je pravo nasprotje škorpijonu, ki je močan značaj, rojen, da življenje živi do skrajnjih zmogljivosti. Je znamenje moči, simbol Sonca in zlata. Lev je odprtega duha, dovzeten za nove ideje in izkušnje. Ima zelo dobro razvite komunikacijske sposobnosti, všečne ljudem, nasprotno od škorpijona, ki je bolj dramatičen in impresiven. Oddaja in usmerja svojo vplivno silo po volji, vsiljuje svojo nemirno energijo in inspiracije. Vse, kar počne, se mu zdi vredno in nujno. Preden se česa loti, se najprej prepriča o uspehu. Med njima je veliko erotičnega naboja, ampak le za kratek čas.

Devica

Najslabša kombinacija: dvojčka, strelec

Devica želi varnosti, dvojčki si želijo čim več dogajanja. Dvojček bistroumno in hitro rešuje zapletene probleme, rad ima izzive, nasprotno od natančne device, ki je sebična, tekmovalna in premalo spoštljiva do sebe. Zelo rada analizira in izbira, povsod, kjer se loti dela, vzpostavi red, včasih pa pretirava in špekulira. Dvojčki goreče izražajo čustva, tako da so včasih pretirano dramatični. Sicer so topli, živahni, prepričljivi in sposobni trgovci. Njuno razmerje je dinamično, potencialno produktivno, hkrati pa zahteva veliko medsebojnega prilaganja, spoštovanja in odrekanja za uspelo zvezo.

Devica je previdna in analitična, strelec je brezskrben optimist. Strelec orje ledino, raziskuje neznano, medtem ko devica raje analizira in izraža. Devica je perfekcionist in želi zmesti strelca s svojo popolnostjo. Vendar z inteligentno komunikacijo in medsebojnim spoštovanjem njun odnos ne zaide v težave. Vladar device je Merkur in vladar strelca Jupiter, energiji se sicer dopolnjujeta, vendar na željo strelca, ki ne zmore opominjati device, je njuna zveza brez izzivov in se lahko ohladi prav kmalu.

Tehtnica

Najslabša kombinacija: rak, škorpijon

Tehtnica želi zaščititi splošno harmonijo, rak želi zaščititi svoje občutke. Tehtnica kot močna oseba je po naravi vodilno usmerjena. Na drugi strani pa je občutljiv, nežen in romantičen rak. Težko dosežeta harmoničen odnos, ki zahteva kompromis. V soju zaljubljenosti sta lahko zelo srečna in njuna zveza veliko obeta. Tehtnica, ki tehta možnosti, se ob čustveni varnosti počuti udobno. Vendar kaj kmalu ugotovi, da je rakova redkobesednost zanjo moteča, ker želi biti na tekočem z dogajanji. Rak potrebuje čustveno zagotovilo, hkrati je preponosen, da bi se pogovarjal.

Tehtnica želi enakost, kozorog se hoče dvigniti nad druge. Ljubeča Venera vlada Tehtnici, ki upošteva socialni bonton in je vešča lepega vedenja, kar kozorogu ustreza tudi po zaslugi vladajočega Saturna, ki ga poziva, da se pokaže v vsej svoji dostojnosti. Veliko razlogov je, da kozorog uživa v družbi tehtnice. Težava nastane ob spoznanju popolnoma različnih idej o najboljši poti za prihodnost. Zračna tehtnica živi visoko v oblakih, visoko nad zemeljskim kozorogom. Tehtnica očara z idejami, vendar vztraja pri konkretnih materialnih dokazih, njena zloglasna neodločnost pa je tako in tako znana. Na drugi strani kozorog, ki razmišlja s svojim umom, bije boj sprejemanja razlik.

Škorpijon

Najslabša kombinacija: lev, vodnar

Škorpijon želi skrivnost in temo, Lev želi zabavo in lahkotnost. Med njima se vzpostavi veliko erotičnega naboja, ampak le za kratek čas. Škorpijon je tudi precej posesiven in zahteven, kar lahko leva zelo zmoti. V tekmo, da preživita, bosta vložila veliko energije in kompromisov, predvsem bosta lažje delovala na delovnem področju kot v zasebnem partnerstvu. Nobeden od njiju ni pripravljen popuščati in se prilagajati, zato je zgolj prijateljevanje boljša izbira.

Škorpijon želi pridobiti osebno moč, vodnar želi usposobiti svoje ljudi. Škorpijon je dovzeten za raziskovanje novih idej, ki jih vodnar premore v izobilju. Naštete vodnarjeve lastnosti niso všeč škorpijonu, ki težje sprejema, da on ni prvi. Med njima je dolgoročno moteča tekmovalnost, ki lahko zvezo spremeni v besen vulkan, če ta izziv vodnar sprejme, mu ga škorpijon ponudi. Njuna tekma zahteva obilo požrtvovalnosti in za zadovoljiv kompromis njunih interesov veliko moči. Imata različne poglede na ljubezen, za obstoj nimata zaveznika, vendar ob veliko truda in popuščanja drug drugemu zmoreta.

Strelec

Najslabša kombinacija: devica, ribi

Strelec je brezskrben optimist, devica je previdna in analitična. Za obe intelektualni znamenji sta komunikacija in medsebojno razumevanje še toliko bolj pomembna, saj se njuna zveza zelo počasi ohlaja. Kot prijatelja ali ljubimca delujeta veliko bolj usklajeno, kot če se odločita za zakonsko zvezo. Če se odločita za zakon, bo potrebno prilagajanje, kajti realna devica težko razume pustolovskega strelca. Dinamičen in potencialno produktiven odnos je lahko tudi zelo napet in zahteva veliko strelčeve strpnosti. Za uspešno zvezo se bosta morala zelo potruditi in vložiti ogromno pozitivne energije, v nasprotnem primeru bosta deležna večjih konfliktov in napetosti.

Strelec išče svojo širitev, riba se žrtvuje za druge. Riba vselej priskoči na pomoč pri delu in prav tako zmore nejasne ideje spremeniti v realnost. Mešanica ognja in vode daje paru vzdušje, kar pa ni jamstvo za zvestobo. Čustvenim ribam pogosto zmanjka razsodnosti in iščejo nekaj več. V tem primeru je cilj težje dosegljiv. Imata dinamičen odnos, ko pa se spreta, je njuna borba zelo burna in brez zunanje podpore nimata prihodnosti. Ta zveza obeta veliko užitkov, druži ju skupno hrepenenje po potovanjih. Ob pomanjkanju harmonije pa lahko doživita brodolom.

Kozorog

Najslabša kombinacija: oven, bik

Kozorog je zrel in odrasel, oven je otrok po srcu. Kozorog je na odpor pripravljen. Spreminja se počasi, medtem ko je ovnu hitrost nujna in deluje kot gozdni požar. Pri Ovnu je vprašljiva tudi potrpežljivost, in čeprav partner misli, da je ima oven za oba, ni tako. Zemeljski kozorog potrebuje varnost in stabilnost. V partnerskem odnosu je treba sprejeti odgovornost in se zavedati realnosti. Ko to usvojita, je to odlična naložba za njun dolgoročni odnos, v katerem se bo ogenj strasti vedno znova vnel sam.

Kozorog se želi dvigniti nad druge, tehtnica išče enakost. Tehtnica očara z idejami, vztraja pa pri konkretnih materialnih dokazih, hkrati pa je pregovorno neodločna. Na drugi strani se kozorog, ki razmišlja s svojo glavo, trudi za sprejemanje razlik. Kljub naštetemu sta si lahko v veliko pomoč ob spoznanju, da kozorog pomaga tehtnici k odločnosti, v zameno tehtnica ponudi pomoč pri jasnejših odločitvah. Temperamentno različna partnerja se spopadata s težavami, ki jih z vključeno motivacijo zmoreta rešiti v produktivno in smiselno prihodnost skupnega sodelovanja in partnerskega odnosa. Vztrajnost obrodi želene sadove.

Vodnar

Najslabša kombinacija: bik, škorpijon

Vodnar želi revolucijo, bik želi nadaljevati tradicijo. Obe znamenji sta trmasti, in ko pride do razhajanj, se težko brzdata. Enako se drugačnost pokaže pri razporejanju denarja, bikova varčnost za težke dni zmoti vodnarja, ki verjame, da mu znanje in izobrazba zagotavljata finančno stabilnost. Močna zunanja vez skupnih interesov pripomore k poti na dolgi rok, v nasprotnem primeru vodnar pripravi kovčke in se od bika z velikodušnim objemom poslovi.

Vodnar želi usposobiti svoje ljudi, škorpijon želi pridobiti osebno moč. Vodnarjeve lastnosti niso všeč škorpijonu, ki težje sprejema, da on ni prvi. Med njima je dolgoročno moteča tekmovalnost, ki lahko zvezo spremeni v besen vulkan, če ta izziv vodnar sprejme, ko mu ga škorpijon ponudi. Njuna tekma zahteva obilo požrtvovalnosti in za zadovoljiv kompromis veliko moči. Imata različne poglede na ljubezen, za obstoj nimata zaveznika, če se zelo potrudita in velikokrat popustita, pa bosta zmogla.

Ribi

Najslabša kombinacija: dvojčka, strelec

Ribi razmišlja subjektivno, dvojčkov cilj je objektivno razmišljanje. Riba je pogosto v zvezi sumničava, nekomunikativna in ujeta v svojo burno domišljijo. V nasprotju z dvojčki, ki so dobrovoljni, nekoliko lenobni, preudarni in čustveno radi ugajajo, zanesljivi in velikodušni. Z otroško vero se popolnoma prepuščajo tistim, ki jim zaupajo. Čeprav se zavedajo svoje vrednosti, se pustijo izkoriščati. Med dvojčkom in ribo je lahko dinamičen, toda oster odnos. Velikokrat skupaj tekmujeta brez zmagovitega rezultata. Imata različne poglede na pojem prave ljubezni. Za uspeh odnosa se bosta morala potruditi.

Riba se žrtvuje za druge, strelec išče svojo širitev. Strelca vodi Jupiter, ki uspešno krmari iz vseh težav k novemu navdihu, riba kot vodno znamenje pa je nagnjena v aktivno prihodnost. Izraža globljo duhovno plat kozmične energije. Njun odnos je dinamičen, produktiven, obravnavata se enakopravno in nobeno znamenje ne nadvlada drugega. Odnos lahko postane tudi zelo napet, kajti zahteva veliko medsebojnega usklajevanja. Riba vselej priskoči na pomoč pri delu in prav tako zmore nejasne ideje spremeniti v realnost.

horoskop.si