Kozorog: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

V novem letu bo pomembna predvsem iskrenost. Če si zatiskate oči pred resnico ali počnete nekaj, kar vam v resnici ne leži in po tihem hrepenite po nečem drugem, vas bo Saturn v vašem znamenju kmalu pocukal za lase.

10. 12. 2017

Dobri dve leti boste imeli možnost, da si uredite življenje na bolje in napredujete. Če se boste predolgo obirali in iskali izgovore, lahko pričakujete stiske in nezadovoljstvo na vseh področjih, kar vas bo prisililo v spremembo. Bolje bo, če boste to storili pod svojimi pogoji, saj bodo s tem vajeti vašega življenja res ostale v vaših rokah.

Morda se bosta pomoči sprva otepali, še zlasti če ste vajeni sami poskrbeti zase in za svoje želje. Če ne prej, vas bodo spomladi določene ovire prepričale, da bi bilo združiti moči še s kom in se skupaj lotiti novih podvigov. Morda vam bo kdo ponudil poslovno partnerstvo ali pa boste koga zaposlili v svojem podjetju; lahko se zgodi, da boste potrebovali mentorja in ga hitro tudi našli. V vsakem primeru bodite odprti za različne možnosti sodelovanja in medsebojne podpore, saj vam to zagotavlja napredek. Saturn v vašem znamenju bo včasih malce načel vašo samozavest, še zlasti če ste običajno strogi sami do sebe. Poskusite se imeti bolj radi in se ne krivite za vsako slabo stvar, ki se zgodi. Delati napake je človeško in včasih so manjši padci nujni zato, da se poberemo in napredujemo. Bodite pogumni, ne odstopajte od svojih resničnih želja in se veselite prihodnosti.

Zima

Veliko energije boste vložili v svoje delo. Januarja in februarja boste še posebej uspešni, a boste za uspeh morali tudi veliko narediti. Če boste včasih imeli občutek, da morate vse narediti sami, bo najbrž res tako. Zakaj ne bi tega spremenili in nekaj odgovornosti prenesli na druge?

Pomlad

Počutje bo odlično. Mars vašemu znamenju aprila in maja obljub­lja veliko energije, a kaže, da je boste veliko preveč porabili za druge. Ugodite tudi svojim željam, pa čeprav na račun drugih. Prej ali slej boste morali vzpostaviti ravnovesje med tem, kar prejemate, in tem, kar dajete.

Poletje

Posvetili se boste intimnemu partnerstvu in večkrat iskali oporo v zaupnih pogovorih. Finančne težave lahko rešite z dolgoročnim načrtovanjem. Če niste zadovoljni z zaslužkom, razmislite o spremembi službe ali poklica. Dopust bo primeren čas za razmislek o tem, kako naprej.

Jesen

Deležni boste še kako potrebne pomoči, morda v obliki pogovora, terapije ali nasvetov. Izogibajte se intenzivnim sodelovanjem, saj boste v tem času precej pasiven sodelavec. Možno je, da se bo neko prijateljstvo razvilo v ljubezen. Bodite iskreni do sebe in do svojih čustev.


Rojeni od 22. do 31. decembra

Vaše morebitno nezadovoljstvo lahko izhaja iz dejstva, da globoko v sebi hrepenite po spremembi, a si tega ne priznate. Strah je odveč, bodite iskreni do sebe in začnite delati tisto, kar vas osrečuje. V drugi polovici leta je možno, da se boste na vrat na nos zaljubili ali pa zanosili.

Rojeni od 1. do 10. januarja

Najbrž ste tudi sami že ugotovili, da vam materialni in karierni uspeh ne dajeta nujno zadovoljstva, ki ga želite. Osredotočite se na duhovno plat življenja in se posvetite svoji notranjosti, predvsem pa ne obupujte. Julija in avgusta poskrbite za zdravje, tako psihično kot fizično.

Rojeni od 11. do 20 januarja

Z Jupitrom v Škorpijonu boste lahko uresničili svoje ambicije, a ne pozabite, da z višjim položajem pridejo tudi večje odgovornosti. V novem letu boste veliko lažje spregovorili o svojem čustvenem procesu in o svojih željah za prihodnje. Bodite čim bolj trdni in optimistični.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: