Kozorog: Mini horoskop 2019 za vsak letni čas posebej

Zunanje okoliščine vas bodo priganjale k večji učinkovitosti in uspešnosti, globoko v sebi pa si boste zaželeli več miru in duševnega zdravja. Prednost dajte slednjemu. Vzemite si čas, da premislite o tem, kaj vam je v življenju zares pomembno in kaj vam prinaša pehanje  za uspehom.

24. 12. 2018

V novem letu imate priložnost razširiti duhovna znanja, spoznati več o sebi in o svoji psihi ter vzpostaviti stabilnejši notranji mir. Morda boste prek novih zanimanj in obiskovanj raznih delavnic spoznali nove somišljenike in počasi zamenjali krog prijateljev ali pa se boste raje odločali za osamo. Možno je, da boste zaradi poklicnih, zdravstvenih, študijskih, družinskih ali drugih okoliščin prisiljeni več časa preživeti sami, stran od soljudi in družbe, lahko pa boste v novem letu čutili večjo potrebo po tem, da si večkrat privoščite izolacijo in popoln odklop od drugih.

Stali boste trdno na zemlji in se izogibali pretiranemu optimizmu. Vaše trezno delovanje bo letos podkrepljeno še z močno potrebo po osamitvi oziroma razčiščevanju preteklosti. Imate priložnost, da se znebite določenih psiholoških bremen ali spremenite vzorce svojega delovanja in čustvovanja, ki vam preprečujejo napredek. Zanašali se boste predvsem nase in na svoja prepričanja, a vse kaže, da vam bo nekdo pri osebnostnem razvoju ponujal še posebej močno podporo. Morda boste zavetje našli v kateri izmed duhovnih skupin ali pri duhovnem guruju, šefu v službi, mentorji na faksu, novem prijatelju ali ljubezenskem partnerju. V vsakem primeru boste bolj pripravljeni prisluhniti nasvetom in se ravnati po napotkih drugih. Če ste mlajši, boste v tem letu močno napredovali v smislu odraščanja in osebnega razvoja, morda boste stopili na pot samostojnosti in se počasi začeli uveljavljati v svojem poklicu.

Zima

Osredotočite se na svoje zdravje. Možno je, da boste zaradi bolezni morali spremeniti neke načrte, ki ste se jih zelo veselili. Čas bo primeren za študij in različne delovne podvige. Izpostavljena so sodelovanja. Konstruktivni sestanki bodo veliko obetali, dobro kaže tudi naložbam.

Pomlad

Ambiciozni boste. Pred sabo imate cilj, a bo pod do njega precej težavna zaradi vpletenosti drugih oseb. Če ste mlajši, boste zdaj pridobili veliko izkušenj, povezanih z načrtovanjem, sodelovanjem, zaupanjem in uresničevanjem svojih zamisli. Možno je, da vas bo nekdo zelo razočaral.

Poletje

V ljubezni bodite prilagodljivejši, saj se vse ne more vedno odvijati tako, kot se si zamislili vi. Partnerju dovolite več svobode. Če ste vi tisti, ki se počutite ujeti v partnerstvo, boste zdaj imeli več možnosti za spremembo. September bo primeren čas za potovanja, študij, tečaje, delavnice.

Jesen

Zdelo se vam bo, da nekdo bedi nad vami, saj vas bodo spremljala srečna naključja. Če se le da, z večjimi nalogami in projekti zaključite že oktobra, saj se sicer lahko stvari zavlečejo vse do konca novembra. V ljubezni se obetajo novi skromni začetki. Konec leta pričakajte v dobro družbi.


Rojeni od 22. do 31. decembra

Če želite kakorkoli napredovati, se boste morali najprej sprijazniti s preteklostjo in razčistiti sami s seboj. Predvsem se znebite slabe vesti in zamer, ki jih čutite do nekoga. Možne so nenadne spremembe na družinskem področju, ki bodo močno vplivale na vaše vsakdanje življenje.

Rojeni od 1. do 10. januarja

Uresničili boste nekaj načrtov, ki jih prej dolgo niste mogli. S tem boste naredili prostor za razne novosti, ki bodo potrkale na vaša vrata, povečal pa se bo tudi vaš optimizem. V ljubezni hrepenite po resnejšem odnosu, zato boste v novo razmerje pripravljeni vložiti veliko energije.

Rojeni od 11. do 20 januarja

Težko se boste odzivali na spremembe in nasvete. Veliko časa boste potrebovali, da sprejmete neko odločitev, kar lahko upočasni vaše službene projekte. Če ne verjamete v svoje delo ali vase, boste morali glede tega nekaj ukreniti. Pozornejši bodite tudi na svojo finančno situacijo.


Preberite še: