Kozorog: Veliki letni horoskop 2017

Tako kot bodo drugi veliko pričakovali od vas, boste tudi vi veliko pričakovali od drugih. V poslovnih odnosih si to lahko privoščite, v zasebnih odnosih pa bodite manj zahtevni in bolj razumevajoči.

Kozorog: Veliki letni horoskop 2017 (foto: shutterstock) shutterstock
17. 12. 2016

Ljubezen

Med vami in partnerjem se bo letos prevečkrat odvijala igra moči, kar lahko vodi le v zamere in konflikte. Ni pomembno, kdo ima prav, čigava je obveljala ali kdo je zmagal v igri egov, temveč so pomembni sklepanje kompromisov, prila­gajanje, razumevanje in ljubeč odnos. Če s partnerjem delata skupaj, bosta morala slej ko prej najti primerno rešitev za svojo tekmovalnost oziroma konflikte, povezane z vašim delom. Po drugi strani se lahko znajdete pod točo očitkov zato, ker vas zaradi prezaposlenosti ne bo veliko doma. Ne dovolite, da se s partnerjem čustveno oddaljita zaradi lastnih ambicij, ki jih želite doseči.

Predvsem avgusta več energije vložite v partnerski odnos, odpravite se na počitnice in poskusite zakrpati načeti odnos. Če ste samski, boste imeli letos zelo malo priložnosti, da bi koga spoznali, to pa predvsem zato, ker boste ves čas sedeli za delovno mizo. Ne pozabite na čustvene potrebe, pojdite sem in tja v družbo, ozrite se naokoli in prisluhnite srcu, ko boste slišali, da se oglaša glasneje kot običajno. Zima in tudi jesen bosta idealno obdobje za nova poznanstva. Če se boste zaljubili na delovnem mestu, pazite, da se med vama ne bo prehitro razvila tekmovalnost, saj bi to lahko hitro pomenilo konec zveze.

Družina

Doma bo skozi vse leto vladalo stresno vzdušje. Če živite pri starših, se bodo pritoževali, da vas ni veliko doma, če imate svojo družino, bo tako menila vsa družina. Ne pozabite, da imate odgovornost tudi do družinskih članov, ki potrebujejo vašo pozornost in podporo. Če imate otroke, boste letos z njimi najverjetneje zelo strogi. Znižajte svoja pričakovanja in pokažite več razumevanja za njihove težave. Možna je tudi selitev ali kakšna druga podobna sprememba, ki lahko spremeni dinamiko v hiši in koga izmed svojcev še posebej obremeni, saj se bo težko prilagajal na nove razmere. V tem smislu bodo zahtevni predvsem poletni meseci, ko boste morali biti družinskim članom v veliko oporo.

Zdravje

Glede počutja pričakujte vzpone in padce. Če imate kakšne kronične težave, se bodo te zaradi pretiranega stresa in naporov letos morda spet pojavile ali se bo stanje poslabšalo. Pazite predvsem na želodec in prebavo, pa tudi dihala bodo letos precej izpostavljena. Če se ukvarjate s poklici, pri katerih ste izpostavljeni onesnaženju, poskrbite za potrebno zaščito. Dobro počutje vas bo sprem­ljalo predvsem januarja, marca, aprila, septembra in oktobra, večjih psihičnih in fizičnih naporov pa se izogibajte februarja, maja in v poletnih mesecih. Še nasvet: Če veste, da imate določene zdravstvene težave ali vas mučijo bolečine, se čim prej odpravite k zdravniku. Čakanje bi vas pahnilo v še večji stres.

Delo in denar

Delo bo letos vsekakor imelo osrednje mesto v vašem življenju. Radi bi dali vse od sebe in nadrejenim dokazali, iz kakšnega testa ste. To vam bo tudi uspelo. Morda boste za to pripravljeni narediti celo preveč. Vsekakor pazite, da tega ne boste počeli na račun drugih življenjskih področij. Na finančni položaj boste letos veliko bolj osredotočeni kot običajno. Skupaj z novimi odgovornostmi prihaja tudi večja plača, ob posvetu s strokovnjaki se boste odločili tudi za dobre naložbe. Glede tega bodite previdni predvsem marca, aprila in decembra.

Marta Pirtar Tittle