Kozorog: Veliki letni horoskop 2018

Na ljubezenski odnos boste pripravljeni pogledati bolj realistično pa tudi praktično. Poglejte globoko vase in se vprašajte, kar si resnično želite od partnerskega odnosa.

Kozorog: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
10. 12. 2017

Ljubezen

Če boste po temeljiti samorefleksiji še vedno čutili, da je ljubljena oseba prava za vas, potem naredite koraki k napredku v vajinem odnosu. To še zlasti velja za vse tiste kozoroge, ki si še niso popolnoma na jasnem, ali so se pripravljeni zaobljubiti osebi, s katero so. Morda vas bo manjši dogodek ali pa zgolj ena sama beseda prepričala, da je to to. Če se bo zgodilo nasprotno in če se partnerski odnos ne razvija tako, kot bi si želeli, je zdaj pravi čas za slovo in za odprtje novega poglavja v svojem ljubezenskem življenju. Še enkrat poudarjamo, da morate biti povsem iskreni do sebe in do partnerja. Upati na to, da se bo nekaj spremenilo ali da se bo spremenil vaš partner, je običajno jalovo početje. Povsem neposredni morate biti tudi v zvezi s svojimi strahovi ali dvomi glede spolnega življenja, nosečnosti ipd. V nasprotnem se lahko hitro zapletete v neljube čustvene drame.


Če se boste znova znašli v samskih vodah ali pa ste samski, boste vse leto imeli priložnost spoznati ljudi, ki vam bodo stali ob strani in vam poskušali biti v tolažbo. Jupiter v vaši 11. hiši lahko kaže na to, da se bodo nove ljubezni razvijale počasi in iz zaupnih prijateljstev, zato ostanite družabni, optimistični in odprti za nova poznanstva.

Družina

Leto bo primerno za utrjevanje družinskih vezi in odnosov. Če imate svojo družino, boste do svojih otrok precej strogi, morda preveč. Poskusite se postaviti v njihovo kožo in se vprašajte, zakaj vam vaš strah narekuje uveljavljati pretirano avtoritarno vzgojo. Ena izmed pomembnih lekcij v novem letu bo tudi zaupanje, zato začnite bolj zaupati svojim otrokom, sploh če so v najstniških letih. Možno je, da se boste letos malce bolj navezali na svojca, s katerim sta pred leti izgubili stik, zdaj pa boste potrebovali njegovo pomoč. Morda se boste navezali na partnerjeve starše ali na nepričakovanega sorodnika, ki ga boste v tem času potrebovali bolj kot druge. Več družinskih druženj si privoščite v spomladanskem času.

Zdravje

Če se ne spopadate s katero od kroničnih ali dolgotrajnih bolezni, večjih težav s počutjem ne boste imeli. Kaže, da bo v novem letu obremenjena predvsem vaša psiha, fizične težave bodo tako posledica čustvenih in psihičnih obremenitev. Spomladi boste na višku svojih moči, zato takrat opravite zahtevnejše fizične in mentalne naloge. Poleti, predvsem avgusta, se izogibajte ljudi, ki vam gredo na živce, saj bi vam lahko razprtije z njimi vzele veliko energije. V tem času boste tudi malce slabše spali, zato je ohranitev notranjega miru toliko nujnejša. Proti koncu leta boste imeli spet več moči, a varčujte z njo.

Delo in denar

Na delovnem mestu vam ne bo dolgčas. Pričakujte veliko novih nalog in odgovornosti, v katerih boste zelo uživali. Če opravljate delo, ki vas ne veseli, resno razmislite o novi službi. V novem letu boste imeli priložnost, da spremenite svojo poklicno pot, zato bodite pogumni in vztrajajte. Možna je samozaposlitev ali pa novo poslovno sodelovanje. Na finančnem področju vam priporočamo predvsem varčevanje, zlasti če ste se odločili za poslovno spremembo. Najem manjših posojil za nepomembne reči v tem času odsvetujemo.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: