Kozorog: Veliki letni horoskop 2019

Začeli se boste bolj zavedati pomembnosti trdnega ljubezenskega partnerstva. Hrepeneli boste po iskrenem in zaupnem odnosu, ki vam lahko v prihodnje zagotovi oporo in zavetje.

Kozorog: Veliki letni horoskop 2019 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2018

Ljubezen

Po izkušnjah veste, da nima smisla zapravljati časa za razmerja, ki ne vodijo nikamor, zdaj pa boste pripravljeni glede tega tudi nekaj narediti. Če že dlje časa niste zadovoljni s svojo ljubezensko izbiro, boste z Jupitrovo podporo zelo hitro sprejeli odločitev o končanju odnosa. S tem boste vstopili v čustveni proces razčiščevanja in očiščevanja, ki bo lahko dolgotrajen in naporen. Pomembno je, da si vzamete čas za celjenje srčnih ran in se ne odločate prehitro za nova razmerja, ki bi se hitro končala in pahnila v novo čustveno krizo. Prisluhnite si in se ravnajte po lastnih občutkih. Če ste samski, se ne boste več zadovoljili s površnimi ljubimkanji in občasnimi zmenki. Hoteli boste pristno ljubezen, polno razumevanja in medsebojne podpore, in iskali partnerja, ki bo imel dovolj poguma, da se poda na skupno ljubezensko pot. Številni kozorogi bodo v tem letu sklenili trden ljubezenski odnos in si hitro ustvarili družino, kar bo popolnoma spremenilo njihovo življenje. Stabilni odnosi bodo skozi vse leto dobro funkcionirali predvsem po zaslugi dobro organizirane skupne rutine, ki temelji na zaupnih pogovorih, složnem soodločanju glede prihodnosti in predvsem na iskrenosti in spoštovanju.

Družina

V splošnem boste hrepeneli po varnosti in zavetju, zato se boste nenehno vračali k družini in tam iskali oporo. Pogovori z bližnjimi vas bodo pomirili glede določenih težav in spodbudili k novim podvigom, še posebej radi pa se boste zapletli v pogovor s starejšimi oziroma izkušenimi člani družine. Svojcem boste tudi sami radi priskočili na pomoč, tako finančno kot drugače. Zelo možno je, da boste zaradi oslabelosti ali bolezni enega izmed bližnjih zelo veliko časa preživeli z njim in pri tem žrtvovali delček svojega življenja. Predvsem od aprila do avgusta se boste imeli priložnost zbližati z enim od sorodnikov. Če imate otroke, boste starševske obveznosti opravljali brez težav, pa tudi sicer se boste z otroki dobro razumeli.

Zdravje

Izražanje svojih čustev bo v tem letu zelo pomembno. Več stvari boste zadrževali v sebi, slabše se boste počutili, to pa se bo poznalo tudi na vaši učinkovitosti. Če nimate nikogar, ki bi mu lahko zaupali svoje težave, poiščite pomoč pri duhovnem terapevtu ali psihoterapevtu. Obstaja nevarnost, da se boste pretirano oklenili zdravil ali alkohola, čeprav bi s temeljito spremembo vsakdanjika veliko prej in učinkoviteje pozdravili svojo preobremenjeno dušo. Odločajte se raje za zdravo rutino s temu primerno prehrano in vadbo. Maj, junij, julij in avgust bodo meseci, ko boste morali še posebej poskrbeti za svoje fizično in psihično počutje.

Delo in denar

V splošnem boste zelo delovni in motivirani. Zaradi svoje pregovorne potrpežljivosti boste zgled drugim. Če ste starejši, boste v tem letu morda pod okrilje vzeli enega izmed manj izkušenih kolegov in uživali v vlogi mentorja. Če imate svoje podjetje, boste do svojih uslužbencev manj zaupljivi pa tudi zahtevnejši. Poskusite najti primerno razmerje med svojimi strahovi in svojimi pričakovanji. Imeli boste dobre priložnosti za finančne naložbe, zato se odprite novim dobičkonosnim izzivom. Dolgoletna varčevanja bodo zdaj obrodila sadove.

Preberite še: