Kozorog: Veliki letni horoskop 2020

Verjemite v svoje ideje uspeh pride s samozavestjo, zato je v tem letu ključno, da verjamete vase in v svoje ideje, pa čeprav morda na začetku ne boste vedeli, kako bi jih uresničili. Na ta način boste o njih lažje prepričali tudi druge, združili moči z enako mislečimi in se podali novim ustvarjalnim doživetjem naproti.

Kozorog: Veliki letni horoskop 2020 (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2019

Ljubezen

Opozorite nase

Pokazale se bodo nove priložnosti za ljubezenska razmerja, a je od vas in vaše ljubezenske situacije odvisno, ali jih boste izkoristili ali ne. Samski, stopite iz ozadja in opozorite nase. Odnosi bodo na splošno v novem letu zelo pomemben del vašega življenja, saj bodo ta ključna za vaše napredovanje tako na osebnem kot ustvarjalnem področju. Zaradi intenzivnih poslovnih ali ustvarjalnih sodelovanj je zelo možno, da se bodo med vami in neko osebo stkale močne čustvene vezi. Od vas je odvisno, ali se bo iz tega razvilo kaj več, v vsakem primeru pa boste imeli priložnost za začetek novega razmerja. Če že imate partnerja, vas lahko ljubezenski trikotnik v spomladanskem času, še posebej maja in junija, hitro pahne v čustveno dramo, zato bodite pripravljeni na posledice in možne spremembe. Čeprav ne bo lahko, upoštevajte predvsem svoje želje in potrebe. Če ste samski, v novem letu nikar ne skrivajte svojih čustev in se ne odrekajte osebni sreči. Pod okriljem Jupitra imate veliko možnosti za novo ljubezen, zato prevzemite pobudo s povabilom na zmenek. Predvsem marca, aprila, maja in avgusta boste čustveno in mentalno pripravljeni na romantična srečanja. Vsi tisti v stabilnem partnerstvu boste predvsem v drugi polovici leta lažje uresničevali skupne cilje in projekte ter se veselili skupne prihodnosti, morda večjega nakupa ali selitve.

Družina

Družinsko vzdušje bo v veliki meri odvisno od vas samih oziroma od tega, koliko časa in energije ji boste posvetili. Zaradi boljše finančne situacije boste najverjetneje pozitivneje gledali v prihodnost, po drugi strani pa boste precej obremenjeni z delovnimi obveznostmi. Če imate svoje otroke, se jim boste v tem letu veliko posvečali. Potrebovali boste njihovo brezskrbno in nedolžno energijo ter se od njih veliko naučili. Predvsem v drugi polovici leta se boste radi zatekali v domače zavetje in s svojci preživ­ljali več časa. Če imate družinsko podjetje, boste v tem času lepo napredovali.

Zdravje

Zaradi psihičnih obremenitev in stresa, pod katerim boste zaradi različnih opravkov, bo skozi vse leto pomembna predvsem sprostitev. Skupinski športi bodo dobra izbira za vse tiste, ki ste radi aktivni in družabni, meditacija, tek ali duhovne delavnice pa za tiste, ki imajo raje samoto in duhovno osredotočenost. Večina kozorogov bo pozitivno energijo črpala predvsem iz dobrih družinskih odnosov, zato predvsem v drugi polovici leta več časa preživite v družbi bližnjih. V tem času ne sprejemajte večjih odločitev glede spremembe življenjskega sloga, saj bi to lahko preveč stresno vplivalo na vaše telo. Odločite se raje za postopne spremembe. Januarja, septembra in oktobra so zaradi šibkega imunskega sistema možne zdravstvene težave.

Delo in denar

Uspešni boste pri iskanju dela oziroma novih virov dohodka, iznajdljivi boste in inovativni, zato se lahko začnete ukvarjati z novimi projekti, ki jih boste uspešno vodili. Namesto tradicionalnih načinov služenja denarja, kot je redna služba, se bodo številni kozorogi odločali za nove poti in rešitve. Vse kaže, da se boste pri tem znali povezati z drugimi prek različnih tipov mreženja. Spletne družabne platforme vam bodo pri tem v veliko pomoč. Spomladi bodo razna sodelovanja ključna, zato bodite prilagodljivi in se pripravite na nekaj kompromisov. Če delujete v okviru družinskega podjetja, pričakujte uspešno leto, v katerem boste naredili velik korak naprej v smislu posodobitve proizvodnje oziroma delovnih procesov.


Preberite še: