Kozorog: Veliki letni horoskop 2021

1. 12. 2020
Deli
Kozorog: Veliki letni horoskop 2021 (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Leto 2021 se bo začelo z odlično energijo, ki jo prinaša Sonce v vašem znamenju.

Planetarni vpogled v 2021

Izkoristite ugodne trenutke, tako poslovno kot tudi zasebno. Če boste imeli zaradi preveč obveznosti občutek, da potrebujete pomoč drugih, je to lahko izziv in čudovito pomagalo, da ne delate vedno vsega sami. Začetek leta vas bo spodbujal k povezovanju na področju dela. Morda se boste naučili, da se lahko včasih zanesete tudi na druge ter da lahko včasih še več dosežete s sodelovanjem. Spremljalo vas bo navdušenje, da lahko dosežete vse, kar si zastavite, zato odreagirajte, saj se takšna priložnost čez leto ne bo kmalu ponovila.

V pomladnih mesecih boste uživali v finančno stabilnem stanju, vaše trdo delo pa lahko še dodatno poveča stanje na računu ali privabi kakšno nagrado. Avgustu se lahko sproži situacija, povezana z lastnino ali dediščino. Če boste preveč trezno gledali na življenje, se lahko pojavi slabo razpoloženje. Spreminjanje navad in vzpostavljanje pozitivnih rutin prihaja v jeseni, ampak najprej si med letom oglejte, kaj v vašem življenju trenutno deluje in kaj ne.

Na področju dela vas lahko osredotočenost in dobra disciplina popeljeta do napredovanja. Vse, kar morate storiti, je, da se zavedate, kaj želite. V pozni jeseni boste morda morali prevzeti odgovornost in postati nekoliko bolj samozavestni, če želite, da bodo zadeve delovale v vašo korist. Pomembno bo, da se premikate nasmejano, ne pa togo in sramežljivo. November je mesec, v katerem prihaja nova ljubezen za tiste, ki ste samski. Decembra se lahko pri delu ali študiju pojavijo zamude.

Previdnost ne bo odveč, ne spreglejte tudi drobnega tiska. Če boste pod stresom, nikar ne izbirajte slabih razvad, kot sta kajenje in pitje alkohola. Po dolgoletnih nalogah in vloženem trudu konec leta prinaša občutek izpolnjenosti. Na delovnem mestu se lahko zaradi izzivov, ki jih boste premagovali, razvijate veliko bolj uspešno kot ostali. Nekaj, kar vas bo prizadelo ali razjezilo, vas lahko resnično spodbudi k rasti. Nikar se preveč ne trudite dokazovati tistim, ki vas vznemirjajo. Ne pozabite, da ste vredni več, na kar vas bo večkrat opomnil vpliv Plutona, ki bo bdel nad vami.

Ljubezen in odnosi

Ljubezen je tisto področje, ki ga boste želeli v prvi polovici leta bolj pustiti na miru in upati, da čim dlje ostane v takšni podobi. Vse to se vam bo do pomladi tudi uresničilo, saj pri tistih, ki ste v razmerju, večjih sprememb ne bo na spregled. Če ste samski in želite nekoga spoznati, pojdite v akcijo maja, ko boste zaradi ugodne energije Venere verjetno privlačnejši kot običajno. Iznajdljivost in spontanost vam lahko pomagata najti srečo v ljubezni. Kozorogi, ki razmišljate o poroki ali naraščaju, boste težko našli ugodnejše leto.

Uran vam podarja nekaj napetih in trdih trenutkov, ki se bodo prepletli v prelepe in pozitivne spremembe. Pomembno je, da se izražate na glas, da dovolite mislim steči brez zadržkov. Na trenutke boste imeli občutek, da ljubljena oseba bere, kakšne so vaše želje in pričakovanja. Zadnji del leta, ki bo obarvan bolj poslovno, ne bo tako strasten, bo pa ob hladnih večerih, ko boste končno lahko v objemu ljubljene osebe, zelo romantičen. Venera bo decembra poskrbela za prijetna čustva, tudi pri samskih, ki nikar ne bodite žalostni, če prave osebe še niste našli.

Kariera in finance

Saturn, ki je povezan z vašim delovanjem, vas bo spodbujal na področju učenja, trdega dela in potrpljenja. Na srečo ima rad takšno energijo, kot jo izžareva vaša narava, od vas bo predvsem v drugi polovici leta zahteval resnost, zato boste razmislili o tem, da spremenite svoj slog življenja. Prav tako vam bo pokazal, kako ločiti med tem, kar lahko dosežete, in kaj je zunaj dosegljivih meja. Zahtevajte več in več boste dobili, nikar ne imejte občutka, da imate za določeno delo premalo znanja, saj se trudite že več let. Finance vam bodo najbolj naklonjene februarja. Pomlad bo čas, v katerem bo vse postalo kristalno jasno.

Čeprav prihaja nekaj konfliktov, ki lahko ob napačnih reakcijah ošibijo kariero, finance ne bodo ogrožene. Vsako stvar, ki jo boste začeli, boste znali speljati do konca. V poletnih mesecih, ko vam bo zmanjkovalo energije za delo in učenje, ostanite močni ter držite glavo pogumno pokonci. Pred zapleti in težavami se lahko rešite tako, da opravite delo po svojih najboljših močeh in se ne ustrašite, ko se bo treba postaviti zase. Svojim nadrejenim pokažite, koliko truda vlagate v zadeve. Dobili bodo vpogled in vas v jesenskih mesecih morda celo nagradili.

Družinsko okolje

Družina in vse njene prednosti ter napake bodo v prvih mesecih leta 2021 za vas včasih pravi izziv, kar vas lahko tudi notranje obremeni. Vsaj v poletnih mesecih si vzemite nekaj časa zase in se umaknite od tistih družinskih članov, ki vam povzročajo notranji nemir. Tudi če se s starši ali taščo dobro razumete, naj bo julij čas, ko boste umaknjeni uživali svojih pet minut. To vam bo pomagalo, da boste pozneje lažje delovali v skupnem okolju.

Jeseni lahko zaradi občutljivosti, ki jo nosi s sabo energija Sonca v tehtnici, privrejo na plano konflikti. Najlažje bo sklepati kompromise v domačem okolju. Čeprav morda ne boste dobili točno tistega, kar želite, lahko vsaj malo omilite napetosti. Če se želite bolj povezati z nekaterimi družinskimi člani, se vam največ uspeha in toplih pogovorov obeta v jesenskem obdobju. Do takrat lahko pričakujete številna krajša turbulentna nihanja, ki vas lahko malce prestrašijo. Letos bo v ospredju sodelovanje, povezano z iskrenim pristopom.

Zdravje in počutje

Letos se zaradi povečanega stresa poskusite bolj osredotočiti svoje duševno zdravje. Od februarja do aprila se boste večkrat počutili zmedeno in nezadovoljno, čeprav na področju dela in denarja ne bo škripalo. Poskusite si večkrat vzeti nekaj časa, da se umirite in sprostite. Ne pozabite, da je vaše duševno zdravje enako pomembno kot fizično. Če je treba, se o vseh bremenih pogovorite z nekom, ki mu resnično zaupate. Odleglo vam bo in vam omogočilo, da boste težavo ocenjevali kot tretja oseba in zagledali čisto drugačno, stabilnejšo rešitev.

Jupiter vam lahko pomaga pri pridobivanju in ohranjanju stikov. Sledite svoji intuiciji in ugotovili boste, ali je nekdo do vas resnično iskren. To storite prej, preden se spoprijateljite in podarite svoje srce in čas. Tisti, ki ste samski, se boste verjetno počutili bolj skrivnostno ter drugače kot običajno. Saturn vas bo spodbudil, da boste zvesti in da nobene stvari ne boste povedali naprej. Zaradi tega boste med ljudmi še kako cenjeni.


Preberite še:

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu