Kozorog: Veliki letni horoskop 2022

Prav je, da ste resni in vztrajni, ni pa prav, da vam trdo delo in pretirano strmenje k uspehu povzročata velik stres. Čas je, da se ustavite, se notranje umirite in si v življenju dovolite še kaj drugega, kot samo delo in analiziranje finančnega stanja. Pomembne lekcije se bodo vrstile na področju odnosov z brati in sestrami. Morda boste morali tokrat vi malce popustiti in se prilagoditi.

Kozorog: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Kozorogi, stopate v leto, ki bo razkrilo svetlejše plati in omogočilo napredek. Saturn bo v pomoč, da dosežete ugodne rezultate v karieri, finančnem življenju in pri izobraževanju.

Do aprila se soočite, izrazite svoje želje in postavite temelje, ki bodo jasni in vidni očem pomembnih. Vse skupaj se lahko v aprilu in maju zakomplicira, zato se boste morali spoprijeti z različnimi težavami. Če se ne boste znali umiriti, se lahko pojavijo tudi zdravstvene težave. Morate biti previdni ter umirjeno slediti dogajanju in pazljivo ravnati v prometu. Za medsebojne odnose vam ne bo vseeno.

Želeli boste delovati iskreno, pozitivno ter radodarno, vse v smeri, da bi vas drugi opazili in spoštovali. Prijatelji bodo v svojih stiskah z veseljem poiskali pot do vas, saj boste delili modre nasvete, povezane s svojimi preteklimi izkušnjami. Ohranite zanimanje za tiste stvari, ki so vam všeč, ne glede na vsa menja drugih, ki vas bodo prepričevali o nasprotnem.

Ustavite se samo tam, kjer je vredno, kjer ste cenjeni in dobro sprejeti, da se izginete temu, da vas nekdo prinese naokrog. V septembru spet prihaja odlično obdobje, najboljše za tiste, ki ste na samostojni poslovni poti. Znali boste slediti, se prilagoditi ugodnim rešitvam in nadaljevati tisto, kar ste se vmes odločili.

V tem času lahko tudi previdno tvegate ali pa se spustite v dolgoročne naložbe, saj bodo rezultati pozitivni. Ne bojte se drugačnosti, kajti ravno to bo tisto, kar bo začinilo zadnji del leta s strastjo in dobrim počutjem. Odvečne prtljage preteklosti se boste zdaj lažje znebili.

Ljubezen in odnosi

Veliko se bo dogajalo v povezavi s čustvi v tretji hiši, zato se bodo nedorečene zgodbe končno sestavile, nezadovoljni pa boste do konca leta našli nekoga, ki vas bo popeljal v zadovoljstvo. Posledično se vam bodo dobre energije razširile tudi na druga področja, kjer boste zaradi sreče v ljubezni končno manj togi in zadržani.

Kljub lepim energijam pa pričakujte v pomladnih dneh na dnevni ravni veliko vzponov in padcev. Morali boste ostati mirni, osredotočeni ter prilagodljivi, v nasprotnem primeru se lahko iz majhnih napetosti razvijejo resni konflikti. Kombinacija med samozavestjo in lahkotnostjo bo tista, ki vas bo držala pokonci tudi v najšibkejših trenutkih.

Saturn lahko po eni strani doda razmerjem stabilnost, po drugi strani pa lahko tistim kozorogom, ki niste popolnoma prepričani o čustvih do ljubljene osebe, prinese nekaj težav. Borili se boste za svoje argumente, vendar ta boj ne bo prispeval k umirjenosti. Treba se bo zazreti vase ter si v miru odgovoriti na nekaj kočljivih vprašanj, kar pa ne bo enostavno, saj ste znani po tem, da se na področju ljubezni običajno ne poglabljate.

Kariera in finance

Vedno stremite k temu, da bi bili čim bolj uspešni ter finančno varni, v letu 2022 boste prav tako zastavili višje cilje, vendar bo pot do njih naporna, marsikaj vas lahko na poti do cilja tudi zavede. Načrte si boste zastavili v smeri, da bi zaslužili denar iz različnih virov, hkrati pa vas bo preveč informacij vleklo v fazo nervoze in stresa.

Zlasti v maju in juniju ujemite pravo kombinacijo. Sicer donosno, vendar manj obremenilno, takšno, ki vam ne bo ukradla preveč tistega časa, ki bi ga lahko namenili za sprostitev. Bodite čim bolj iskreni in pošteni, Saturn, gospodar dejanj, vas bo nagradil in ustvaril pogoje pri delu, zaradi katerih boste delali lažje kot običajno.

Samostojni podjetniki se boste soočali s finančnimi težavami ter bili veliko borbo pri doseganju ciljev. Jupiter bo v sredini leta popravil nekaj škode, ki jo je povzročilo stanje v gospodarstvu. Če se odločite prenehati zaradi negativnega finančnega stanja, boste imeli srečo pri iskanju službe. Znašli se boste in se posvetili izvajanju novih poslovnih strategij.

V jeseni bodite na materialnem področju še posebej budni in previdni, ne nasedajte lažnim in zanimivim ponudbam in vse skupaj trikrat preverite. Študentje, uresničile se vam bodo sanje o študiju, sprejeti boste na želeno fakulteto, kar vas bo močno osrečilo.

Družinsko okolje

Kozorogi, z družino ste sicer povezani, vendar ne na globlji način, kar bo v letu 2022 še posebej izpostavljeno. Nekdo izmed družinskih članov bi vam lahko v začetku leta očital določene korake, ki ste jih ali niste storili. Izbruh, ki ga lahko doživite, vas bo drago stal, zato raje izberite umirjeno ter diplomatsko verzijo argumenta.

Težje kot običajno se boste v odnosih z brati in sestrami soočali z izzivi, občutljivi boste, vse boste jemali zelo posebno, še posebej v mesecu juliju. Ne dovolite si, da bi postali žrtev zahtevnih družinskih situacij, ki vas direktno ne vključujejo, saj vam to lahko sproži slabo počutje in prebudi zdravstvene težave.

Lažje boste delovali, če boste prezrli pomanjkljivosti svojih najbližjih in se osredotočili na njihovo dobroto in ljubezen, z namenom, da ohranite mir v družini. Poskušajte se več pogovarjati o svojih notranjih zaznavah in čustvih, le tako lahko lažje poiščete v družinskem okolju kanček sreče, namesto da se ukvarjate z napetimi odnosi.

Zdravje in počutje

Kozorogi, preveč ste prepričani, da se vam nič ne more zgoditi in da ne morete zboleti. Že v začetku leta boste bolj izpostavljeni, še posebej tisti s kroničnimi boleznimi, zato nikar ne ignorirajte simptomov, tudi če so samo majhni.

Začutili boste val rahlega nelagodja, saj vas bo zajela panika, da se s takšnim slabim počutjem žal ne boste mogli podati v službo. Morda je to lekcija, da si priznate, da se svet poslovno vrti tudi brez vaše prisotnosti.

Saturn bo ohranjal vitalno telo ter vas večkrat prisilil, da se gibate, da poskrbite zase, da pravilno dihate. Z notranjo umirjenostjo ter psihičnim ravnotežjem boste premagali marsikatero tegobo, pika na i pa bo izbira zdrave prehrane.


Preberite še: