Veliki Sensin letni horoskop 2014: Dvojčka

Leto odgovornega ustvarjanja.

27. 12. 2013

Tehtanje med dvema ali več možnostmi bo letos končno pripeljalo do pomembne odločitve, ki lahko korenito spremeni vaše življenje. V svoj vsakdan boste vnesli več lahkotnosti in priložnosti za nova ustvarjanja.

Zdi se, da si boste v novem letu več upali in bolj izkoristili priložnosti, ki se vam ponujajo. Brez težav in strahu se boste tako zasebno kot poklicno podajali v novosti in se samozavestno soočali z neznanimi spremenljivkami. Pri tem je pomembno poudariti, da vaše delovanje ne bo temeljilo na nespametnem tveganju, temveč na premišljenih odločitvah.

Odgovornejši do materialnih dobrin

Jupiter v 2. hiši vas že zdaj postavlja pred določene moralne dileme, ki so povezane z vašo samopodobo oziroma predstavo, ki jo imate o samem sebi, in z vašimi duhovnimi in materialnimi željami. Če živite iz dneva v dan in v materialnem smislu nimate ničesar, na kar bi se lahko oprli in začeli graditi svoje življenje, vam Jupiter prek različnih dogodkov, ljudi in priložnosti ponuja nov začetek in vzpostavitev ravnovesja med duhovnim in materialnim svetom. Če se na primer sramujete materialnih dobrin in vztrajate pri eteričnem vsakdanjiku, v katerem ni prostora za oprijemljive življenjske dobrine ali celo varen življenjski prostor, se bo to po vsem sodeč v novem letu spremenilo. V tem smislu je zelo možna selitev na svoje, nakup stanovanja ali pa varčevanje, ki bo posledica želje, da bi se ustalili in si ustvarili življenjsko gnezdo. Možno je, da bo vašemu resnejšemu ravnanju in pogledu na življenje botroval ljubezenski odnos ali resno partnersko razmerje, ali pa vas bodo v to prisilile delovne ali študijske razmere. V vsakem primeru je odgovornejše ravnanje z materialnimi dobrinami močno izpostavljeno, zato temu posvetite še posebno pozornost.

Umik v duhovnost

Če po drugi strani spadate med tiste dvojčke, ki se radi obkrožajo in omejujejo z materialnimi dobrinami in videzom, obstaja velika možnost, da vam skuša Jupiter na pot pripeljati nekoliko bolj duhovne izkušnje, prek katerih bi se lahko začeli zavedati tudi pomembnosti nevidnih in na videz neoprijemljivih vidikov življenja, kot so zdravje, duhovno zadovoljstvo, notranja lepota, sreča in ljubezen. Če svojo srečo pogojujete s stanjem na bančnem računu ali materialnimi dobrinami, se pripravite na dogodke, ki bodo dodobra pretresli vaše življenjske nazore in vas prepričali, da je v življenju pomembno še kaj drugega. Duhovna spoznanja, ki jih boste tako pridobili, bodo močno vplivala na vaš življenjski pogled in na vašo samopodobo.

Uvedite red in rutino

Saturn v vaši 6. hiši bo tudi v novem letu poskrbel za pestro dogajanje v vašem vsakdanjem življenju in pod vprašaj postavil vašo morebitno neorganiziranost in nediscipliniranost. Če vaše življenje temelji na kaosu, zamudah in praznih obljubah, vas Saturn trenutno uči nekoliko bolj urejenega in odgovornejšega delovanja. Možno je, da boste zaradi novih službenih, študijskih ali drugih odgovornosti, ki postajajo čedalje zahtevnejše in napornejše, morali zavihati rokave in nekaj spremeniti v svojem vsakdanjiku. Zaradi stresa, ki ste mu morda podvrženi zaradi kaotičnega in nepredvidljivega delovnika, se lahko telesno in duševno tako izčrpate, da lahko v novem letu celo zbolite. Saturn bi vas tako lahko prisilil, da se ustavite, razmislite in v svoje življenje uvedete več rutine in reda, saj bi to pozitivno vplivalo na vaše telo in duha, s tem pa tudi na vaše delovanje.

Poudarjeni ustvarjalni procesi

Mars v vaši peti hiši bo predvsem januarja in februarja predramil in aktiviral vašo željo po spontanem ustvarjanju, umetniškem udejstvovanju in obuditvi notranjega otroka. Čeprav to na videz nima nič skupnega s Saturnovo potrebo po redu in disciplini, boste zaradi odgovornejšega ravnanja in premišljenih odločitev veliko lažje dokončali določene projekte ter našli več časa in energije za ukvarjanje z raznimi konjički, ki izredno pozitivno vplivajo na vaše počutje. Z drugimi besedami: več reda boste vnesli v svoje življenje, več časa boste imeli za ukvarjanje s stvarmi, ki vas zanimajo, s tem pa se bo povečala tudi vaša produktivnost. Od marca do sredine maja boste več pozornosti posvetili projektom, ki zahtevajo več osredotočenosti in zanesljivosti. Zelo možno je, da boste pri tem sodelovali z večjo skupino ustvarjalnih ljudi, ki vas bodo navdihnili s svojimi umetniškimi idejami in duhovnimi spoznanji.

Intelektualni uspehi

V drugi polovici leta boste imeli priložnost predvsem za intelektualno napredovanje in dokazovanje. Če študirate, raziskujete ali ste postavljeni pred kakšen drug intelektualni izziv, boste poleti in jeseni zelo napredovali. Pojavile se bodo različne priložnosti za nove izkušnje, sodelovanja, poslovna partnerstva in zaslužek. Mnogi dvojčki bodo v tem letu tudi končali izobraževanje, se odločili za dodatne tečaje, morda zamenjali službo ali nastopili svoje prvo delovno mesto. V vsakem primeru boste deležni močne Jupitrove  intelektualne spodbude, ki bo skupaj s Saturnovimi lekcijami močno vplivala na vaš pogled na življenje in vas spodbodla k odgovornejšemu ravnanju.

Glavna tema 2014

Iskrenost do sebe

Dvojčki ste znani po svoji dvojni naravi in želji, da bi prikrili svojo temačno plat osebnosti in svetu pokazali le svojo svetlo, površinsko, prijazno in simpatično podobo. Ker tako zanikate svojo kompleksno človeško naravo, se s tem prepad med eno in drugo platjo vaše osebnosti le povečuje, posledično pa se oddaljujete od svojega bistva. To se v vsakdanjem življenju marsikdaj izraža v kaotičnih življenjskih okoliščinah, zamudah ter nezanesljivosti v službi in odnosih. Saturn v škorpijonu vam zato daje priložnost, da se povsem iskreno poglobite vase, v svoje slabosti in prednosti, in skušate najti ravnovesje med svetlobo in temo, ki je sestavni del vsakega med nami. Iskrenejši kot boste do sebe, lažje boste dojeli bistvo svoje osebnosti, srčnosti ter samozavesti in bolj boste sposobni svetu pokazati, kdo v resnici ste.