Lev: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Če boste hoteli napredovati ali izpolniti svoje cilje, boste morali v letu 2018 zapustiti udobje svoje rutine in se tudi osebnostno prilagoditi sprotnim okoliščinam.

Lev znak (foto: Shutterstock) Shutterstock
10. 12. 2017

Ko se boste učili umetnosti sklepanja kompromisov in sodelovanja, boste utrdili svoj značaj in lažje razumeli soljudi. Spoznali boste, da so odnosi z drugimi precej kompleksnejši, kot ste morda mislili. Pod vplivom Saturna, Urana in Jupitra bodo v ospredju predvsem družinski in delovni odnosi ter s tem povezana rutina, v katero boste morali vnesti več sprememb, če želite dobro shajati z drugimi.

Če se zaradi trme in avtoritativnosti večkrat znajdete v navzkrižju s sodelavci ali svojci, boste imeli priložnost spoznati in dojeti, da ima vsakdo svojo resnico in da vaše mnenje ni nujno najboljše. Jupiter v Škorpijonu v vaši četrti hiši bo doma lahko povzročil več prepirov, ki bodo bolj kot s čimerkoli drugim povezani z bitko egov. Tudi na delovnem mestu vas bo Saturn lahko pahnil v odnose, kjer bo bitka za premoč pomembnejša od konstruktivnega sodelovanja. Tako doma kot pri delu se poskusite umakniti od konfliktov in razmislite, zakaj so se ti pojavili v vašem življenju ali pa so se v zadnjem času povečali. Možno je, da ste tudi sami krivi zanje in da je čas, da nekaj spremenite v svoji komunikaciji z drugimi. Več možnosti, da spremenite svoje vedenje in se odločate za konstruktivnejša sodelovanja, sredi leta prinaša Uran. Prek novih projektov z novimi ljudmi boste lažje sklepali kompromise in se prilagajali mnenju drugih.

Zima

Veselili se boste novih izzivov, a kaj, ko novih nalog ne boste mogli narediti pod svojimi pogoji. Možno je, da vam bo nov šef ali sodelavec malo zagrenil službeno izkušnjo, zato se čim prej prilagodite. Imeli boste manj energije in bolje bo, da je ne zapravljate za nepotrebne konflikte.

Pomlad

To bo naporno, a uspešno obdobje. Možno je napredovanje na boljše delovno mesto ali pa boste prevzeli vodilno funkcijo pri nekem projektu. S trmastim sodelavcem boste najbolje opravili tako, da mu boste prisluhnili in se vsaj malo prilagodili njegovim željam. Poskrbite za harmonično vzdušje.

Poletje

Julij bo odličen mesec za organiziranje projektov, medtem ko njihovo izvajanje raje prepustite drugim. Primanjkovalo vam bo energije, zato se avgusta malce odklopite in se raje posvetite sebi in svoji družini. Možen je spor s svojcem. Razmislite, morda so njegove kritike na vaš račun upravičene.

Jesen

Družinsko pričkanje boste prekinili šele, ko boste tudi drugim dovolili sprejemati določene odločitve, tudi v zvezi z nakupi in financami. Več možnosti bo za ljubezenska srečanja in romantične trenutke, manj časa pa proti koncu leta posvetite delu, ki bo precej zastalo.


Rojeni od 23. julija do 1. avgusta

Veliko se bo dogajalo na vseh področjih, zato popazite predvsem na svoje zdravje. Od sredine leta boste imeli veliko manj energije, ki pa jo boste žal trošili predvsem za reševanje zapletenih odnosov. Poskrbite za čim manj drame in težite k prijateljskim odnosom doma in v službi.

Rojeni od 2. do 12. avgusta

Imeli boste priložnost za nenaden odhod v tujino ali pa boste resno razmišljali o tem. Sredi leta je možna zanositev, zato z ljubljeno osebo poskrbita za zaščito, če ne načrtujeta naraščaja. Službenih obveznosti bo zelo veliko, zato poskusite vnaprej oceniti, katere naloge so nujne in katere ne.

Rojeni od 13. do 22. avgusta

Poudarjene bodo študijske obveznosti, dodatna izobraževanja, službena potovanja, osebni ustvarjalni projekti in ljubezenska razmerja. Če ste samski, boste v tem času veliko energije vložili v osebni poklicni napredek. V ljubezni se boste lažje prilagajali in s tem poskrbeli za stabilnejši odnos.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: