Lev: Veliki letni horoskop 2022

Ujemite pravo priložnost, morda tisto, ki ni v ospredju in ne obljublja samo materialnega zadovoljstva. Tudi če boste v ljubezni nihali, se boste še vedno znali postaviti zase ter si izboriti svoj prostor pod Soncem, vašim vladarjem. Tihe misli, ki se bodo prepletale nudijo prave odgovore na vaša globoka vprašanja.

Lev: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Prehajate v leto, ki sicer ne bo najbolj enostavno, vendar vas bo naučilo toliko o sebi, da ga boste pozneje označili za poučno leto. Na začetku leta vam bo Jupiter s svojo energijo omogočil ohranjanje ravnovesja v medsebojnih odnosih in združljivost s tistim, kar vam je pisano na kožo. Če ste se v preteklosti soočili s finančno krizo, se je boste z ugodnimi napovedmi in odgovornimi prijemi morda lahko znebili.

Do marca vas bo ščitil tudi Mars, ki bo še dodatno poudaril pogum ter vas naučil ukrepati, če sami tega ne boste zmožni. Položaji planetov v februarju in aprilu vas vabijo k temu, da vklopite previdnost. Podati se boste morali skozi nekaj nepričakovanih dogodkov in situacij, v katerih se boste kljub svoji moči počutili nemočni. Pazite, da se ne bo zaradi nakopičenega stresa ter nezadovoljstva poslabšalo vaše zdravje.

Po obdobju negotovosti maja prihaja energija, ki vam bo pomagala doseči ter ujeti srečo. V medsebojnih odnosih se boste trudili, da povečate stopnjo zaupanja in vklopite optimizem - tako pri sebi kot tudi pri drugih. Uživali boste v pozornosti in občudovanju ljudi, ki so za vas zelo pomembni. Vsa ta hrana za dušo vas bo usmerila k temu, da se boste osredotočili na izpopolnjevanje sebe. Saturn lahko sicer povzroči občasno nestabilnost, vendar se ne boste kar tako predali. Tkali boste močne vezi in znali poskrbeti, da se vas sliši in opazi.

Borili se boste, zlasti oktobra, da bi si zagotovili svoj prostor na vrhu poslovne lestvice. Priporočljivo je, da uporabite kratkoročne naložbene variante, da vam bo denar dostopen. Pravna ali sodna vprašanja, ki so že dolgo nerešena, se lahko v zadnjih mesecih leta razvijejo v pravi smeri. Lažje kot v preteklem letu boste dosegli ravnovesje med zasluženim in prihranjenim denarjem, kar vas bo stabiliziralo.

Ljubezen in odnosi

Čeprav ste levi že utrujeni od nedorečenih odnosov, si boste v prvem delu leta še vedno dovolili, da vztrajate, tudi če se vam podirajo tla pod nogami. Vsi vam bodo govorili, kako močni ste, saj ste vendar lev, vi pa se boste na področju ljubezni počutili tako majhni, boječi in dvomljivi. Morda potrebujete le namig ali pa kritiko nekoga, ki vam veliko pomeni. Če si boste dovolili slišati resnico, priložnost prihaja že aprila.

Najprej vas bo vse skupaj trdo zadelo, nato boste začeli razmišljati globlje pod površjem. Leto 2022 nikakor ni čas velikih sprememb v ljubezenskem življenju. Tam, kjer ste, se bo vaša jeza stopnjevala in se prepletala z usmiljenjem, ključe od vrat pa boste imeli samo vi. Vmešavanje tretje osebe lahko povzroči težave in nesporazume, če ne boste dovolj prisluhnili ljubljeni osebi.

Hrepeneli boste po tem, da bi v odnos povrnili energijo, ki je bila prisotna na začetku. Poročeni boste začeli v zadnjih mesecih leta razmišljati o širitvi družine, samski pa se boste morali še posebej v jesenskem obdobju truditi, da ohranite ravnovesje, saj se bo vse skupaj vedno, ko bo že kazalo na srečo, prevesilo v kakšno neugodno okoliščino. Čas je, da nehate iskati ter da se raje prepustite.

Kariera in finance

Ker ste si v zadnjem času zaradi svojega nenehnega prodiranja na področju kariere nabrali kar nekaj zamer, vas bo razveselila novica, da vam bo planetarna energija že na začetku leta pomagala izboljšati odnos z nadrejenimi in sodelavci. Lažje se boste povezali tudi pri težjih nalogah in situacijah, kar je vaša odlična odskočna deska, da se vam do konca leta morda obeta tudi kakšno napredovanje ali pa vsaj nagrada.

Skozi vse leto boste deležni finančnih sredstev in duhovnih prizadevanj, kar vas bo navdalo s ponosom. Jupiter v ribah, povezan z vašo prvo in tretjo hišo, prinaša jasnost, dobitke ter srečo pri vlaganjih in raznih pomembnih dogovorih. Vendar ne bodite popolnoma brezskrbni, saj vam, če boste prestopili pravo mero, Saturn prinaša skrbi, težave pa bi se zaradi odklanjanja lahko celo povečale. Dovolite si odlično obdobje za delo s kovanjem dolgoročnih ciljev za prihodnost.

Prav tako vas bo mikalo izobraževanje, še posebej tiste, ki o tem že dlje časa razmišljate, pa ste vedno nekako odlašali. Bistveno je, da se držite obveznosti ter da ste točni in ne delujete kot kralj, ki se obnaša, kot da mu vse pripada. Pričakujte nekaj možnosti za povečanje dohodka, ne bo pa vam uspelo uresničiti vseh sanj, vendar se s tem ne boste obremenjevali, saj bo skozi vse leto znano, da ste uspešni. In kar je za vas zelo pomembno: boljši od drugih.

Jupiter vas bo obsipal z diplomatskim pristopom in s tem, da boste v vsaki kočljivi situaciji optimistično verjeli, da se bo ugodno rešila. Za nakup novega doma ali zemljišča leto ne bo najbolj primero, saj bi vas lahko zavedel prevelik optimizem s pomanjkanjem realnih zmožnosti.

Družinsko okolje

Z izzivi, ki bodo povezani z družino, takšnimi in drugačnimi, se boste spopadli samozavestno in pozitivno. Zanimivo družabno življenje, srečnejši trenutki v družini in dobre energije prinašajo razumevanje še posebej v sredini leta, ko boste zelo navdušeni in prilagodljivi. Če se boste v odnosih držali pravil, se lahko izognete negativnosti, ki se bo pojavljala v mislih.

Uporabite vse življenjske lekcije, naučene v preteklih letih, in nikar ne ponavljajte že storjenih napak. Osebnost se bo v očeh tistih, ki so vam resnično blizu, izboljšala. Nekateri prepiri z ožjo družino bi vas lahko v decembru, ko se vam ne bo zdelo vredno, da bi nekoga poskušali razumeti, razburili.

Priporočljivo je, da v tej fazi ostanete mirni in uživate v harmoniji domačega okolja. Predvsem pa bodite bolj obzirni do tistih, ki jih imate radi.

Zdravje in počutje

Naporno življenje v vseh pogledih prinaša tudi nekaj zdravstvenih zapletov. V prvi polovici leta bodo najpogostejše zdravstvene težave zaradi pretiranega dela, kot so pordele oči, zamegljen vid, razdražen želodec ali glavoboli. Med vožnjo morate biti še posebej previdni, saj boste v mislih večkrat odtavali.

Bodite v jeseni, ko telo ne bo v najboljšem stanju, bolj pozorni na prehranjevalne navade ter na vnos tekočine. Izogibajte se hrani, ki lahko poslabša obstoječe stanje in poudari kronične bolezni. Čeprav boste večkrat prepričani, da zmorete sami, se odločite za posvetovanje z zdravnikom in si ustvarite bolj zdrave življenjske pogoje. Prenehanje kajenja vam lahko prinese veliko olajšanje.


Preberite še: